Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Na taip ,Bangele,kaip šaunu viską pati gamini. wub.gif Jūs gal nesergate niekuo?
Man kažkaip rūgo ožkos pienas.Mažoji beveik užaugo su ožkos pienu.Sūnus stovėdavo su puodeliu,kol pamelšiu ožką.O aš ir neįpratau prie to pieno. ax.gif
Vakar virė mb hidrolatus levandų,rožių žiedlapių. wub.gif
Atsakyti
Aurute, aš sūrius darau iš beveik užvirinto saldaus pieno ir įpilu truputį obuolių acto ax.gif . Valgom ir šviežią ir keptą su prieskoniais orkaitėje. Su visokiais ten fermentais ir raugais nedarau, neturiu paskui kur jų laikyti. Ir žiemai sūrių pasidariau, suvakumuoju ir susišaldau. Bet varškę darau iš surauginto lieso seperuoto pieno ir šviežaus pieno. Maždaug po lygiai, gal rūgusio pieno truputį daugiau, lengviau sutraukia .Nežinau, lieso pieno trilitrinis stiklainis surūgsta per parą virtuvėje ant spintelės. Mano ožkos nėra skiepytos nuo erkinio encefalito unsure.gif Bet mes jų ir neganome, jos visą laiką būna tvarte ir kieme aptvare, o žolę pjauname ir parvežame šėrimui. Kultūrinę, sėtą, o ne natūralią pievą. Parai užtenka dviejų naštų. Na iš senos lovatiesės arba senos lininės staltiesės. Staltiesinės lengvesnės kai sušlampa. Taip ir gyvenam nuo 2019 metų jau smile.gif Aš erkiniu encefalitu esu persirgusi, imunitetą turiu visam gyvenimui. Grybaudama pasigavau užkrėstą erkę dar 1994 metais ax.gif
Oi, Ingrida, juk mes tokie patys žmonės. Ir ligos tokios pat. Ožkos čia ne prie ko, hobis tik. Tik daug labiau kaprizingas ir išrankus nei karvė biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Bangele jokiomis kraujagyslių ligomis nesergate,taip sveikai matindamiesi?
Vaikai moko vis to nevalgyk,ano,o mes tokį brudą valgome iš parduotuvių.
Man ožkų akys labai išraiškingos.Gi turėjau dvi.
Atsakyti
Laba 4u.gif
QUOTE(bangelee @ 2025 06 30, 20:25)
Paskaitau aš kasdien, bet parašyti nelabai turiu ką. Pas mane kitokie darbai. Džiaugiamės susišienavę, šieno karvei užtektų, tad turim ir su atsarga. Supresavo į rulonus, aš praktiškai nė piršto nepajudinau. Vyras pjovė, vartė, sutraukė į eiles. Presuoti samdėm, savo preso neturime, o parvežė irgi vyras, su traktorium. Sunku mažoje daržinėje su tais rulonais  susitvarkyti, bet sūnus buvo grįžęs tai pareguliavo ,kad rulonai gražiai pasidėtų. O taip aš džiaugiuosi šia vasara. Karščio nepernešu, prie jūros nevažiuoju, maudytis nenoriu, o lauko augalams toks oras patinka, nekepina ir vis iš dangaus palaisto. Jau valgom  beveik visas daržoves šviežias iš savo daržo- bulvės, kopūstus, brokolius, žirnius. Iš šiltnamio pomidorus, agurkus ir morkas. Jau paaugo broileriai, irgi atėjo metas juos į šaldiklį sudėti, nors dar yra likučių iš pereitų metų. O ožkų pieną visaip naudoju, ir šviežią geriam, ir sūrius darau, ir grietinę seperuoju, paskui sviestą ,kastinį darau. Iš parduotuvės pieno produktų neperku jokių. Duoną irgi išsikepu. Taip ir sukuosi namų burbule, net  į Mažeikius porą kartų per mėnesį teišvažiuojame.  Kai prisikaupia reikalų. Kaime turime Aibę, visko yra nusipirkti. Pasidarėme namisėdos abudu ax.gif

Bangele, kiek daug pas tave visko wub.gif wub.gif wub.gif kaip gera skaityti wub.gif

QUOTE(IngridaB @ 2025 07 01, 06:52)
Krūva tyrimų rudeniui,vasarą kaip suprantu gydytojai atostogauja? bigsmile.gif

Dirba ir dabar gydytojai, tik gal kiek retesniu grafiku, tikrai, kad atostogų metas. Bet eilės pas juos tai.... doh.gif pirmadienį Mamai Santariškėse buvo reabilitologo konsultacija, išrašė masažus, bet gydytoja iš karto perspėjo, kad bus ne anksčiau spalio mėn., tokios eilės. Sako eikit užsirašyti. Nuėjom, o ten sako, kad va kaip tik viena pacientė paskambino, kad susirgo ir galite iš karto šią savaitę viską gauti. Tai kaip aklai vištai grūdas. Ir man darbe kiek laisviau, galiu nuvežti-parvežti, ir procedūros iš karto. Juk jei yra problema, tai ją reikia iš karto gydyti, o ne laukti keletą mėnesių, kol dar labiau įsisenės. Bet ką padarysi, kai šitiek ligonių doh.gif

Užkaitino blink.gif gerai tik kad vienai diena, ryt jau vėl kiek vėsiau. Pirmadienį į komandiruotę skrendu, tikiuosi, kad ir ten karščiai atlėgs kiek hmm.gif
Atsakyti
Labas rytas.
MamaEgle,kur kelsi sparnus?Į kokią šalį?
Atsakyti
Laba wub.gif
QUOTE(IngridaB @ 2025 07 04, 06:45)
Labas rytas.
MamaEgle,kur kelsi sparnus?Į kokią šalį?

Į Belgiją šį kartą. Trumpam, pirmadienį išskrendu, ketvirtadienį grįžtu.

Mamai baigė masažų kursą, džiaugiasi, kad geriau jaučiasi po jų. Duok Die, kad ilgesniam laikui taip būtų.
Atsakyti
Labas rytas vartotojo įkelta nuotrauka

Vakar išvažiavo sūnūs į Airiją. Pirmą naktį užsieniečiai vaikai liko pas mane. Nieko. Normaliai. Vakare dar su tėčiais susiskambinom. Bet sumigo vartotojo įkelta nuotrauka . Ir bara dar tebemiega, o aš planuoju ką šiandien reiks nuveikt. Pranašaujama diena lietinga. Reiks ką nors namie veikt vartotojo įkelta nuotrauka .

mamaEgle, pas mus irgi sunkiai su reabilitacijom unsure.gif . Mėnesį reik laukt kol patenki, dar mėnesį iki procedūrų... Aš irgi tebelaukiu antrinės reabilitacijos nuo liepos 14. wub.gif
Smagios tau kelionės

bangele, aš tai sūrius gatavus perku. Labai patinka keptas su prieskoniais.

Atsakyti
Labas rytas.
Turiu sūniuką svečiuose netikėtai.Nusipirko naują mšinukę,atvažiavo pasirodyti,pavežiojo iki miesto Stasio muziejų apalankėme,po miestą pasivaiščiojome,šiltas metų nebuvę buvome centre. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Vakar laiščiau laiščiau,sausa pas mus.
Atsakyti
Labas rytas vartotojo įkelta nuotrauka

Mažai laiko dienomis turiu, nes su anūkais vis ką nors veikiu. Vakar buvo lietinga, tai namie užsiiminėjom. Kai oras geras, vežuos kur nors į aikštelę, kad pasiaustų. Daugiabučių kiemai tai niekam tikę judriems mano vaikams.
Prie jūros irgi kai oras geras žmonių tiršta, tai atsimaudys ežeruose vartotojo įkelta nuotrauka Jau penktadienį išvažiuos į Visaginą.
Vakar buvo picų diena. Daviau tešlos ir kiekvienas darėsi sau picas kokias išmano vartotojo įkelta nuotrauka . Na ir davės jie ten. Tik paskui miltų miltų visur vartotojo įkelta nuotrauka Bet nieko baisaus. Juk tam ir yra vaikai.

Ingrida, kažkaip permaininga Lietuvoj. Mums drėgmės pakanka. Nors kai pati nieko neauginu, gal nepastebiu kiek drėgmės yra žemėje. vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Labas rytas.
Aurute,kaip linksma.Man atrodo vaikams ilgam įspūdžių bus. wub.gif
Atsakyti