Įkraunama...
Įkraunama...

Kaitlentės, orkaitės, viryklės - 20

QUOTE(Vardas777 @ 2019 07 31, 11:40)
Garuose gaminčiau daržoves dažniausiai. Turiu garinį puodą, bet orkaitėje atrodo viskas patogiau, bet ar dėl to verta mokėti daugiau - abejoju...

Tikroj garinėj ne tik patogiau, bet ir nepalyginamai skaniau. Esu išbandęs daug visokių garinių puodų, nė su vienu nepavykdavo taip skaniai daržovių (taip par ir žuvies ir kt.) taip skaniai išvirti, būdavo arba peršutę arba nedavirę. Tikrai verta
Atsakyti
QUOTE(Vardas777 @ 2019 07 31, 12:40)
Garuose gaminčiau daržoves dažniausiai. Turiu garinį puodą, bet orkaitėje atrodo viskas patogiau, bet ar dėl to verta mokėti daugiau - abejoju...

Mano supratimu - neverta mokėti, jei yra garinis puodas. Tokiame puode ir mes daržoves gariname, viskam kitam garų nepasigendu.
QUOTE(Vardas777 @ 2019 07 31, 12:40)
Dabar garų funkcijos neturime, į apatinę skardą vandenį pilu ir ale garų funkciją darau biggrin.gif

Pažiūrėkite Bosch HRG675BS1S. Bus pirolizė ir daug skirtingo intensyvumo garų funkcijų (vartotojo instrukcija nuo 19 puslapio).
AEG orkaitėse su pirolize yra tik vienas kaitinimo režimas "karštas oras+garai" su garais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 31 liepos 2019 - 11:57
QUOTE(Vardas777 @ 2019 07 31, 11:40)
Sveiki,
patarkite prašau, nes klaidžiojame dėl buitinės technikos pasirinkimo pasimetę

neapsisprendę esame dėl garinės orkaitės, kaip yra su tais garais, kai yra tik garų funkcija arba pilnas garas. Ar pilnas garas reiškia, kad sumeti daržoves į skardą ir garuose jos išverda? O garų funkcija papildomai kai yra, tai garuose gaminti nėra galimybės, tik papildyti kepimą, kad pvz būtų sultingesnė mėsa viduje, o plutelė traški? Dabar garų funkcijos neturime, į apatinę skardą vandenį pilu ir ale garų funkciją darau biggrin.gif
Garuose gaminčiau daržoves dažniausiai. Turiu garinį puodą, bet orkaitėje atrodo viskas patogiau, bet ar dėl to verta mokėti daugiau - abejoju...

domina AEG arba BOSCH orkaitės.

Bosch HSG636ES1 - atrodo, turi viską, ko mums reikia, tik kaina truputį kanda (na, neturi pirolizės, kas yra natūralu esant pilnam garui)
AEG BSE774220B - neturi pilno garo, bet turi pirolizę smile.gif kaina geresnė, bet valdymas atrodo nelabai patogus lyginant su bosch.

Ką patartumėt?

taip pat nusižiūrėjome šiuos:

kaitlentė
priklausomai nuo orkaitės gamintojo, kaitlentė atitinkama būtų:
AEG IKE64441FB
BOSCH PVS611FC5Z

Šaldytuvas
BOSCH KIR81AD30

Indaplovė
Electrolux EEM48321L
arba
BOSCH SMV46MX03E
Gartraukis
CATA GC DUAL A 45 XGBK/D 

Skalbyklė
BOSCH WAW325B9SN

Džiovyklė
BOSCH WTW855R9SN

Šaldymo dėžė
Electrolux EC2800AOW2 
Labai lauksiu patarimų  4u.gif

Modelis HSG636ES1
turi 4 gaminimo garuose funkcijas
1) Garinimas 30–100 °C (Daržovėms, žuviai, priedams, vaisių sultims sunkti ir nuplikyti)
2) Pašildymas 80–180 °C (Lėkštėse patiekiamiems patiekalams, garai užtikrina, kad maistas neišdžius)
Atsargiai pašildomas garuose ruoštas maistas. Dėl tiekiamų garų patiekalai neišsausėja.
3) Tešlos kildinimas. 30–50 °C (Mielinei ir raugintai tešlai)
Tešla pakyla daug greičiau nei patalpos temperatūroje. Tešlos paviršius neišsausėja.
4) Atitirpinimas 30–60 °C (Daržovėms ir vaisiams)
Modelis AEG BSE774220B
Turi SteamCrisp gaminimas su karštu garu (140 °C)
Garų programos
1.Tešlos kėlimas (Paspartinti mielinės tešlos kildinimą. Tešlos paviršius neišdžiūsta,
o tešla išlieka elastinga)
2.Duona
3.Drėgmė maža(Duonai, dideliems mėsos gabalams kepti arba atvėsintiems ir užšaldytiems produktams atšildyti)
4.Pašildymas garais

Pasižiūrėkite modelį AEG BSE782320B
Garų programos
1.Kepimas garuose(Daržovėms, žuviai,bulvėms, ryžiams, makaronams arba specialiems
garnyrams gaminti)
2.Garai 50%+karštas oras 50%(Patiekalams, turintiems daug drėgmės, iržuviai troškinti, kremui iš kiaušinių ir pieno bei troškiniams gaminti)
3.Garai 25%+karštas oras 75%(Duonai, dideliems mėsos gabalams kepti arba atvėsintiems ir užšaldytiems produktams atšildyti)
4.Tešlos kėlimas
5.Duona
6.Pašildymas garais

Kaitlente
IKE64441FB arba BOSCH PVS651FC1E

Indaplove BOSCH SMV46MX03E
Visa kita kaip ir puikus variantai
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2019 07 31, 12:46)
Pažiūrėkite Bosch HRG675BS1S. Bus pirolizė ir daug skirtingo intensyvumo garų funkcijų (vartotojo instrukcija nuo 19 puslapio).

Neklaidinkit. Nors intensyvumo lygiai trys, nė su vienu iš jų didelio garų kiekio nebus, pažiūrėkit tos pačios instrukcijos 30 psl. ir rasit, kad su intensyviausiu lygiu galima rinktis iki 230C temperatūrą (Neraugintos duonos papločiai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 31 liepos 2019 - 11:57
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 07 31, 13:56)
Neklaidinkit. ...

Jūsų orkaitė, berods, AEG rolleyes.gif
Tai gal nustokite apie Bosch'us nesąmones rašinėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 31 liepos 2019 - 11:59
QUOTE(speedy @ 2019 07 31, 12:58)
Jūsų orkaitė, berods, AEG  rolleyes.gif
Tai gal nustokite apie Bosch'us nesąmones rašinėti.

Fizikos dėsniai galioja visom orkaitėm.
Be to, Jūs, berods, jokios garinės neturit? Tai nustokit nesąmones apie garines orkaites rašinėti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezdzioniukas: 31 liepos 2019 - 12:04
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 07 31, 14:04)
Fizikos dėsniai galioja visom orkaitėm.
Be to, Jūs, berods, jokios garinės neturit? Tai nustokit nesąmones apie garines orkaites rašinėti biggrin.gif

Tuos fizikos dėsnius dar suprasti reikia, prieš rašinėjant - kas sutrukdys paduoti daugiau ar mažiau garo į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių?
Neturiu jokios garinės ir nematau prasmės turėti, nes maistą gaminti mokame pakankamai gerai ir be garų. Garai reikalingi tiems, kam kitaip neišeina. Pavyzdžiui kai kurie nesugeba laiku išjungti garpuodžio (ir tuo giriasi forume):
QUOTE(bezdzioniukas @ 2019 07 31, 11:40)
Esu išbandęs daug visokių garinių puodų, nė su vienu nepavykdavo taip skaniai daržovių (taip par ir žuvies ir kt.) taip skaniai išvirti, būdavo arba peršutę arba nedavirę.

... jiems būtinai reikia orkaičių už 1000€, kad forume pasipasakoti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 31 liepos 2019 - 12:15
QUOTE(speedy @ 2019 07 31, 13:14)
Tuos fizikos dėsnius dar suprasti reikia, prieš rašinėjant - kas sutrukdys paduoti daugiau ar mažiau garo į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių?

Sutrukdys aukšta temperatūra. Bosh atveju - 230C. Toks intensyvumo lygis atitiks AEG funkciją "25 proc. garai"
Atsakyti
Kuo didesnė temperatūra, tuo mažiau garų. Ir atvirkščiai.
QUOTE(speedy @ 2019 07 31, 13:14)
Garai reikalingi tiems, kam kitaip neišeina. Pavyzdžiui kai kurie nesugeba laiku išjungti garpuodžio (ir tuo giriasi forume):

... jiems būtinai reikia orkaičių už 1000€, kad forume pasipasakoti  rolleyes.gif

Forumas ir yra tam, kad būtų galima pasidalinti praktine tokių prietaisų naudojimo patirtim. O garpuodį laiku išjungti moku
Atsakyti
Garų yra tiek, kiek iš garo generatoriaus paduoda į kaitinimo kamerą. Jie niekur nedingsta. Gal teigsite, kad vargani 230 laipsnių suskaidys vandens garus į dedamąsias dalis ?
Atsakyti
Pagal Jūsų logiką išeitų, kad programa virimas garuose (100 proc. garų) irgi gali būti su kokia nori temperatūra. Baikit nesąmones rašinėt.
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2019 07 31, 12:48)
Modelis HSG636ES1
turi 4 gaminimo garuose funkcijas
1) Garinimas 30–100 °C (Daržovėms, žuviai, priedams, vaisių sultims sunkti ir nuplikyti)
2) Pašildymas 80–180 °C (Lėkštėse patiekiamiems patiekalams, garai užtikrina, kad maistas neišdžius)
Atsargiai pašildomas garuose ruoštas maistas. Dėl tiekiamų garų patiekalai neišsausėja.
3) Tešlos kildinimas. 30–50 °C (Mielinei ir raugintai tešlai)
Tešla pakyla daug greičiau nei patalpos temperatūroje. Tešlos paviršius neišsausėja.
4) Atitirpinimas 30–60 °C (Daržovėms ir vaisiams)



ar aš ne taip suprantu, ar čia nėra galimybės gaminti su garais, kad traški plutelė būtų? Na tas Steam Crisp pvz?

O pašildymas, tai čia vietoje mikrobangės gal galima naudoti?
Atsakyti