QUOTE(Vardas777 @ 2019 07 31, 11:40)
Sveiki,
patarkite prašau, nes klaidžiojame dėl buitinės technikos pasirinkimo pasimetę
neapsisprendę esame dėl garinės orkaitės, kaip yra su tais garais, kai yra tik garų funkcija arba pilnas garas. Ar pilnas garas reiškia, kad sumeti daržoves į skardą ir garuose jos išverda? O garų funkcija papildomai kai yra, tai garuose gaminti nėra galimybės, tik papildyti kepimą, kad pvz būtų sultingesnė mėsa viduje, o plutelė traški? Dabar garų funkcijos neturime, į apatinę skardą vandenį pilu ir ale garų funkciją darau
Garuose gaminčiau daržoves dažniausiai. Turiu garinį puodą, bet orkaitėje atrodo viskas patogiau, bet ar dėl to verta mokėti daugiau - abejoju...
domina AEG arba BOSCH orkaitės.
Bosch HSG636ES1 - atrodo, turi viską, ko mums reikia, tik kaina truputį kanda (na, neturi pirolizės, kas yra natūralu esant pilnam garui)
AEG BSE774220B - neturi pilno garo, bet turi pirolizę

kaina geresnė, bet valdymas atrodo nelabai patogus lyginant su bosch.
Ką patartumėt?
taip pat nusižiūrėjome šiuos:
kaitlentė
priklausomai nuo orkaitės gamintojo, kaitlentė atitinkama būtų:
AEG IKE64441FB
BOSCH PVS611FC5Z
Šaldytuvas
BOSCH KIR81AD30
Indaplovė
Electrolux EEM48321L
arba
BOSCH SMV46MX03E
Gartraukis
CATA GC DUAL A 45 XGBK/D
Skalbyklė
BOSCH WAW325B9SN
Džiovyklė
BOSCH WTW855R9SN
Šaldymo dėžė
Electrolux EC2800AOW2
Labai lauksiu patarimų
Modelis HSG636ES1
turi 4 gaminimo garuose funkcijas
1) Garinimas 30100 °C (Daržovėms, žuviai, priedams, vaisių sultims sunkti ir nuplikyti)
2) Pašildymas 80180 °C (Lėkštėse patiekiamiems patiekalams, garai užtikrina, kad maistas neišdžius)
Atsargiai pašildomas garuose ruoštas maistas. Dėl tiekiamų garų patiekalai neišsausėja.
3) Tešlos kildinimas. 3050 °C (Mielinei ir raugintai tešlai)
Tešla pakyla daug greičiau nei patalpos temperatūroje. Tešlos paviršius neišsausėja.
4) Atitirpinimas 3060 °C (Daržovėms ir vaisiams)
Modelis AEG BSE774220B
Turi SteamCrisp gaminimas su karštu garu (140 °C)
Garų programos
1.Tešlos kėlimas (Paspartinti mielinės tešlos kildinimą. Tešlos paviršius neišdžiūsta,
o tešla išlieka elastinga)
2.Duona
3.Drėgmė maža(Duonai, dideliems mėsos gabalams kepti arba atvėsintiems ir užšaldytiems produktams atšildyti)
4.Pašildymas garais
Pasižiūrėkite modelį
AEG BSE782320B
Garų programos
1.Kepimas garuose(Daržovėms, žuviai,bulvėms, ryžiams, makaronams arba specialiems
garnyrams gaminti)
2.Garai 50%+karštas oras 50%(Patiekalams, turintiems daug drėgmės, iržuviai troškinti, kremui iš kiaušinių ir pieno bei troškiniams gaminti)
3.Garai 25%+karštas oras 75%(Duonai, dideliems mėsos gabalams kepti arba atvėsintiems ir užšaldytiems produktams atšildyti)
4.Tešlos kėlimas
5.Duona
6.Pašildymas garais
Kaitlente
IKE64441FB arba BOSCH PVS651FC1E
Indaplove BOSCH SMV46MX03E
Visa kita kaip ir puikus variantai