Įkraunama...
Įkraunama...

Ovuliacijos stimuliacija

QUOTE(nefifi @ 2014 11 24, 09:45)
user posted image

OVULIACIJOS STIMULIACIJA

1.STIMULIUOJANTYS FOLIKULŲ AUGIMĄ VAISTAI: Clostilbegyt, Gonal, Puregon jie gali būti skiriami vieni, t.y. tik clost., ar tik gonalis, bet gali būti ir kombinuoti, t.y. clost.+gonal (puregon).
2. SPROGDINANTYS (IŠŠAUKIANTYS OVULIACIJĄ) VAISTAI: Ovitrelle, Pregnyl - hormonas HCG - abu vaistai injekcijomis leidžiami į poodį.
3. PAPILDOMI VAISTAI: Estrofem - estrogenas - gleivinei auginti
Climara - estrogeninis pleistas - gleivinei auginti
Thrombo ASS - kraujui skystinti
Bromokriptinas - kas turi problemų su padidėjusiu prolaktinu
Duphaston, Crinone, Utrogest, Utrogestan - progesteronas
Cetrotide - skirima, kad nesprogtų nenubrendę folikulai
BŪTINA nuolatinė ginekologo, o geriausia vaisingumo specialisto priežiūra echoskopu!!!

Dažniausiai stimuliacija pradedama 2, 3 arba 5 c.d., o apžiūrai echoskopu paskiriama 9, 10, 11 ar 12 c.d., kad pažiūrėti, kas užaugo kiaušidėse ir koks gimdos gleivinės storis. Vidury ciklo gali tekti echoskopuotis 1 - 3 kartus. Kai užderi gražus derlius, paskiriami sprogdukai (nors pirmomis stimuliacijomis su clostilbegitu gali ir nepaskirti, galbūt folikulai patys gražiai ovuliuos), kurie suveikia maždaug po 36 val., ir prasideda OVULIACIJA. Jaučiasi kiaušidžių ir pilvo tempimas. Nors tai daugiau dėl sprogdukų. Ovuliacija gali įvykti ir šiek tiek vėliau, ypač jeigu folikulas ne vienas, tai jie gali sproginėti skirtingu laiku. Todėl svarbu, kad per anksti nebūtų paskirtas duphaston'as, nes jis slopina ovuliaciją.
Tinkamas ovuliuoti folikulas laikomas nuo 18 mm, o 26 mm jau gali būti peraugęs ir nebetinkamas. Per parą folikulas paauga vidutiniškai apie 2 mm.
________________________
Vaisingomis dienomis, žinoma, reikia sąžiningai atlikti ND, bet nepersistengti. Geriausia kasdien po 1 kartą.
Gleivinės storis prieš pat ovuliaciją geriausias apie 10 mm ir šiek tiek daugiau. Tačiau būna, kad pakanka ir 8 mm, yra atvejų, kad pastojo net su 6 mm gleivine. Svarbu, kad ji būtų trisluoksnė. Tom, kas turi problemų su gleivinės storiu, rekomenduojama greičiau pereiti prie leidžiamųjų stimuliuojančiųjų vaistų gonadotropinų (gonal, puregon), nes jie padeda auginti gleivinę, o ir folikulai būna geresnės kokybės. Clostilbegyt'as gleivinę labai plonina, nes yra antiestrogenas.
Kainų skirtumas didelis, bet geriau brangesnė ir kokybiškesnė stimuliacija, nei daug bevaisių...
_________________________
Po to prasideda laukimo periodas iki NT arba HCG rezultatų, arba atsibeldžiančių mmm...
Jeigu prasideda mmm, ciklo pradžioje 2 - 3 c.d. būtina pasitikrinti echoskopu dėl galimų cistų, ir tik tada pradėti sekančią stimuliaciją. Būna, kad užsilieka nesprogęs folikulas, tuomet reikia mėnesio pertraukos su KT arba duphaston'u, kad išsivalytų kiaušidės ir vėl grįžtumėte prie stimuliacijos. Bet tai paaiškins jūsų vaisinugmo specialistas.
Kiekvienai vaistai skiariami individualiai, ir dozės labai individualios, ir geriausiai paskiria tik nevaisingumo specialistai. Pačioms sau skirti vaistus GRIEŽTAI DRAUDŽIAMA. Stimuliacijos metu skiriami vartoti hormoniniai preparatai, kurie atkuria natūralius moters ciklo procesus, jei jie nevyksta natūraliai.

Video kaip susileisti vaistukus:
Kaip susileisti GONAL : https://www.youtube....h?v=U0Xy8b1eGEk
Kaip susileisti OVITRELLE: https://www.youtube....h?v=aKxCIQNZLYw

Atsakyti
Ar kuri po stimuliacijos vartojot utrogestana? Kelinta diena pradejot gert?
Atsakyti
QUOTE(Ray-ray @ 2016 10 02, 20:36)
Ar kuri po stimuliacijos vartojot utrogestana? Kelinta diena pradejot gert?

Man visada paskiria po mazdaug 2 su puse paros po Ovitrelio
Atsakyti
Laba diena, kokio dydžio folikulas jums buvo ciklo pradžioje ? Man 3 CD pamate 8 mm folikulą. Klausiau ar normalu, sake viskas gerai, bus šitas dominuojantis. Bet dabar galvoju ar ne per daug bus man po dvi tabletes closto gerti jei jau dabar 8 mm ? Kaip jums buvo ?
Atsakyti
QUOTE(Fraiche @ 2016 10 03, 18:25)
Laba diena, kokio dydžio folikulas jums buvo ciklo pradžioje ? Man 3 CD pamate 8 mm folikulą. Klausiau ar normalu, sake viskas gerai, bus šitas dominuojantis. Bet dabar galvoju ar ne per daug bus man po dvi tabletes closto gerti jei jau dabar 8 mm ? Kaip jums buvo ?

Man taip anksti net nežiūrėjo, kokią 12-14 dieną
Atsakyti
Labas smile.gif kam skyrė estrofem gleivinei auginti?
Kiek dienu reikėjo gerti ? Ar neuzslopino folikulų augimo?
Nutraukus estrofem vartojimą nepasireiškė kraujavimas ?
Prisiskaičiau info lapelyje visokio blogio ir dabar bijau gerti ta estrofema verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi prie jusu 4u.gif pradejau pirma stimuliacija su Clostu 5 d po 2 tabl, bet 10 cd foliu dydis tik 9 mm ir 7 mm unsure.gif tad skyre papildomai leidziamus BEMFOLA 75 TV dar 5 d. Gal kas girdejote ka apie tokius? As visas temas cia perskaiciau ir niekur neuzkliuvo toks pavadinimas. Jis siaip pigesnis uz gonali. Gal kas irgi su juo stimuliuojasi?
Atsakyti
QUOTE(Ozono_skyle @ 2016 10 21, 12:30)
Sveikos, jungiuosi prie jusu  4u.gif pradejau pirma stimuliacija su Clostu 5 d po 2 tabl, bet 10 cd foliu dydis tik 9 mm ir 7 mm  unsure.gif tad skyre papildomai leidziamus BEMFOLA 75 TV dar 5 d. Gal kas girdejote ka apie tokius? As visas temas cia perskaiciau ir niekur neuzkliuvo toks pavadinimas. Jis siaip pigesnis uz gonali. Gal kas irgi su juo stimuliuojasi?

Sveika, as su Bemfola stimuliavausi praejusi cikla. Clostas man netiko, gimdos gleivine isplonino. Su Bemfola ir foliai uzaugo geri ir gleivine gera buvo.
Atsakyti
QUOTE(PELIUTE @ 2016 10 21, 13:43)
Sveika, as su Bemfola stimuliavausi praejusi cikla. Clostas man netiko, gimdos gleivine isplonino. Su Bemfola ir foliai uzaugo geri ir gleivine gera buvo.


Oj kaip smagu gera atsiliepima girdet smile.gif tikiuosi, kad ir man sitie foliukai priaugs tinkama dydi.
Atsakyti

Sveikutės, 

Noriu prisijungti.Rytoj pirmą kartą gersiu Clomid. Bus 3CD. Tuomet 11CD eisiu skanui. Labai neramu, nežinau ko tikėtis. Tas pirmas kartas visada būna toks su daug klaustukų. Turiu ir baimės, nenoriu prisisvajoti, kad oi čia va tik išgersiu vaistukų ir pastosiu, bet tuo pačiu nenoriu ir savęs užblokuoti galvodama, kad ai gal čia net nieko nebus. Norisi turėti vilties. Gal žinote kur galėčiau rasti sėkmingų istorijų kad gauti pozityvumo  :4u: 

Atsakyti

Sveika prisijungusi  :) aš taip pat pirmą ciklą stimuliuojuosi, bet jau ketvirtadieni Ovitrelle leisiuos :) mane taip pat kankina ta pati bėda, kad lyg ir tikiuosi, kad pavyks iš pirmo karto, nes norisi būti optimiste, bet lyg ir raminu save, kad greičiausia nepavyks, nes natūraliai sveikiem žmonėm irgi šansai nėra dideli, tai toks blaškymasis tarp jausmų. žinau tik tiek, kad vis tiek labai liūdėsiu, jeigu nepasiseks, bet susiimsiu ir eisiu toliau. Žiūrėsim, kaip čia seksis. O sėkmės istorijų yra atskira temutė "Įveikiau nevaisingumą", kartais irgi paskaitau :unsure: 

Atsakyti

Labas ozono_skyle  :4u: 

Kokiais vaistukais stimuliuojiesi? Kaip savijauta? Ar yra kokie pojūčiai? Mano dar tik pirma tabletė šiandien išgerta  :4u: 

Tas tai taip, nepavykus atsistosim ir toliau žygiuosim :) 

O kiek laiko planuojat?  :) 

Atsakyti