Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(SauliusB @ 2021 05 20, 07:27)
<p>Saule, labai džiugu dėl tavęs... su mumis buvo viskas gerai (keistai tai skamba IV stadijoje, ar ne?), kol praeitą rugsėjį ultragarsu nepastebėjo keleto < 2 mm poraktikaulinių limfmazgiukų. Žiemą staiga vienas padidėjo iki 7 mm, tuomet paėmė biopsiją ir... kadangi visur kitur viskas vėl visų baisiai nuostabai buvo ,,švaru", balandžio 15 atliko didelę operaciją (vėl pjūvis per visą mastektominį randą) ir iškrapštė tuos limfmazgius. Puolėm šių priemonių, kad paliktų tą patį gydymą, kad nepripažintų tikro progresavimo. Taigi, gydymas buvo paliktas, kai viską apsvarstė MDK ir chemoterrapeutų konsiliumas. Sandra NVI jau gan žinoma: 45 mėnesiai IV stadijoje su pirmos linijos gydymu ir remisija, su kai kur išlendančiais ,,blogiukais", kurie iškart mūsų ir gydytojų valios bei supratingumo pastangomis sutvarkomi. Vienu žodžiu... ji - ,,biologiškai keista antis" medicininiu požiūriu... bet taip gal atrodo tik ,,iš šalies". Manau, kad ir mūsų, ir medikų be galo didelis darbas atsiperka - dienoraštyje tik ką pažymėtas 327 apsilankymas ligoninėse per 4 metus. Taip, nesuklydote perskaityti - 327... Na, žiūrėsime, bet mes norime iš ,,biologiškai keistos anties" tapti ,,biologiškai išskirtine ir nesuvokiama antimi". Meldžiamės ir dirbam sunkiai kasdien, kad tai įvyktų...
</p>

Aciu, kad dalinates. Jusu zmona kartu su Jumis - kovotojai! Ir tikiu, kad Jusu maldos ir zodziai keliauja tiesia Dievui ausyn. 4u.gif Gal praleidau, ar Jusu zmona NVI gydosi?
O limfmazgius tikrinti ir stebeti tikrai reikia. Jie kaip pasienieciai gaudo sienu pazeidejus. Radau irgi neseniai pora porauktikauliniu "guziuku", nulekiau tikrintis. Tai paliko stebejimui po 6 men.
SauleBrazil, greito ir teisingo sveikatos atsistatymo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 20 gegužės 2021 - 12:50

Sauliau, jūs abu su žmona man įkvėpimas. Širdį skauda skaityti kiek pastangų kainuoja ši kova, įsivaizduoju kaip tai yra nelengva, kiek emocinių nuopolių ir vėl pakilimų išgyventa. Tačiau toks įsitraukimas (kai ne tik gydytojas, bet ir pacientas, ir visa jo palaikytojų armija kovoja kartu) ir yra vienintelis kelias. Labai džiaugiuosi, kad esat taip mediciniškai pasikaustę, ir kad visas priemones naudojat (nuo medicinos iki psichologijos). Juodžiausioje tamsoje yra didžiausia viltis, tikrai tikiu stebuklais ir jums jų linkiu iš visos širdies. Pati sau galvoju, kad kiekviena diena, kiekviena savaitė, kiekvienas mėnuo ir kiekvieni metai yra laimėjimas, ir dėl jų viską reikia padaryti. Taip pat nuolat leisti sau pasidžiaugti kad ir mažomis pergalėmis, ir kuo dažniau sustoti "pauostyti rožių" (smell the roses). Didžiausios jums sėkmės, ir laikau kumščius už neįtikėtiną ir nepaaiškinamą antį ;)

Atsakyti

Ačiū Ikulia, ačiū, Saule... sunkių dienų būna daug, bet būna ir gerų, ir ramesnių. Skenavimai kas 3 mėnesius yra tiesiog nesuvokiamas baisumas. Retas, kuris IV stadijoje pasiekia ,,remisiją" (senovinis terminas), o dar retesnis ją išlaiko. Ir dar tas kaltės jausmas - jaučiuosi kaltas, net nežinau kodėl. Jaučiuosi taip, lyg nesugebėjau jos ir mūsų sūnelio nuo viso to apsaugoti.

NVI gydytojai ir visas personalas yra nuostabūs. Mes ten visada jaučiam, kad mumis pasirūpinta - visuomet visus juos stipriai apkabinti noriu.

Iki greitai,

Saulius

Atsakyti

Labas vakaras.

Vis paskaitinėju jūsų istorijas, taip bandydama neakivaizdžiai susipažinti su jumis, įsiminti kas yra kas, pasisemti žinių ir stiprybės.

Sauliau, Jūsų ir žmonos istorija, žinoma, užimanti kvapą... Stiprybės ir laikau kumščius, kad tik taptumėte ta neįtikėtina ir nepaaiškinama antimi.

SauleBrazil, kaip jūs laikotės?

Aš jau po operacijos. Dabar laukiu konsiliumo kad paskirtų gydymą. Gydytoja Gudavičienė paprognozavo, kad greičiausiai gausiu spindulius ir hormonus. Bandžiau skaitinėti apie abu šiuos gydymu, info pasikartojantis per begalę leidinių ir puslapių, bet gana abstrakti... Taigi vėl ateinu pas jus pagalbos, informacijos iš praktikos...

Kiek skaitinėjau, tai čia nemažai merginų turėjot tokį gydymą... Būkit geros, pasidalinkit patirtimi:

Kokius šalutinius poveikius jautėt nuo švitinimo?

Kaip iš viso vyksta tas švitinimas – kas kiek dienų, kiek trunka, kuriam laikui skiriamas?

Kokie variantai hormonų terapijos yra? Nes internete radau info apie tamoksifeną ir kažkokius leidžiamus kas 28 dienos hormonus.

Kaip su svoriu, vartojant hormonus? Skaičiau, kad nuo tamoksifeną dažniau nukrenta svoris, nei priauga aš, bet man tai nuskambėjo neįtikėtinai... Klaikiai bijau dar labiau sustorėti, nes ir taip sveriu virš 100 kg 😢

Ar hormonų terapiją galima kažkuo kitu pakeisti?

Ir skaičiau, kad nuo švitinimo dingsta mėnesinės, tai kaip ir stabdomas ir švitinimo moteriškų hormonų gaminimasis... Tai kam dar hormonų terapija? Gal yra tokių, kurios atsisakėte hormonus gerti? 

Atsakyti

Labas, KM,

mano liga buvo hormonams nejautri, švitinimo negavau, gaila, negaliu padėti ar atsakyti į klausimus ..

Aš tai laikausi gerai. Septinta savaitė jau po operacijos ir iki šiol neturiu oficialaus atsakymo dėl tyrimo iš Patologijos centro - laukiu, kol įkels į e-sveikatą. tačiau pavyko prisiskambinti, ir administratorė pasiknisusi popieriuose sakė, kad nieko blogo pas mane nerado. Tikiuosi, kad taip ir yra (kol nėra popieriaus - nėra įrodymo :)) bet kokiu atveju, džiaugiuosi kad viskas sklandžiai. 

Kol nepradedi gydymo, atrodo viskas daug baisiau nei yra iš tikrųjų. Tikiuosi, KM, kad ir tau viskas praeis sklandžiai. 

Atsakyti
QUOTE(KM @ 2021 06 16, 22:42)
1.<p>Kokius šalutinius poveikius jautėt nuo švitinimo?</p><p>Kaip iš viso vyksta tas švitinimas – kas kiek dienų, kiek trunka, kuriam laikui skiriamas?</p>
2.<p>Kokie variantai hormonų terapijos yra? Nes internete radau info apie tamoksifeną ir kažkokius leidžiamus kas 28 dienos hormonus.</p>
3.<p>Kaip su svoriu, vartojant hormonus? Skaičiau, kad nuo tamoksifeną dažniau nukrenta svoris, nei priauga aš, bet man tai nuskambėjo neįtikėtinai... Klaikiai bijau dar labiau sustorėti, nes ir taip sveriu virš 100 kg 😢</p>
4.<p>Ar hormonų terapiją galima kažkuo kitu pakeisti?</p>
5.<p>Ir skaičiau, kad nuo švitinimo dingsta mėnesinės, tai kaip ir stabdomas ir švitinimo moteriškų hormonų gaminimasis... Tai kam dar hormonų terapija? Gal yra tokių, kurios atsisakėte hormonus gerti? </p>

Sveika!
1. Jauciau silpnuma, nuovargi. Oda buvo kaip po stipraus kaitinimosi sauleje. Tepiau po kiekvieno svitinimo kremu Dr.Nona.
2. Tamoksifenas skiriamas moterims, kurioms klimakso dar nera. Kiti vaistai-po klimakso.
Kas 28 dienas leidziamas i pilva Zoladex'as, kad nuslopinti menesines, jei jos nedingsta. Man leisdavo 2 metus, tik tuo metu nebuvo menesiniu. Is karto po jo nutraukimo, menesines grizo, Tamoksifenas neturejo tam jokios itakos.
3. Man asmeniskai svoris nebeaugo.
4. Nezinau. Lyg ir ne.
5.Man menesines nuo svitinimo nedingo.
Tokia mano asmenine patirtis 4u.gif
Atsakyti

Ačiū, merginos.  :4u: 

Klausykit, po operacijos, kai išpjauna tą piktą daiktą ir pašalina limfmazgį, daug kas lankėt visas reabilitacijas su masažais, gimnastikom ir t.t.? Nes aš visai nelankiau, trečią dieną po operacijos moviau namo sveikti į savas sienas, o db žiūriu, kad kažkaip pažastį traukia gan stipriai, negaliu tos rankos normaliai ištiesti... nuo visų pleistrų klaikiai lipni oda ir nusišveisti jos negaliu, nes skauda, toks jausmas, kad ji jau nutrinta... dar vis pažasty renkasi skysčiai... ir visa tai tropinių karščių metu, kai tą jautrią odą dar ir prakaitas erzina...

Klausykit, ar po tokios operacijos antiprespirantus naudojat? kaip su plaukelių šalinimu iš tos pažasties? Ligoninėj prigąsdino kaip turi būti, kad jokiu būdu negalima antiprespirantų ir pan... nu bet nelabai įsivaizduoju, kaip be jų susitvarkyti...

Atsakyti

Labas KM.

Dziugu girdeti, kad isvykai sveikti namo.

As i sanatorija nevaziavau reabilitacijai, taciau saziningai atlieku pratimukus namie. Pirmus pora menesiu tik tuos, kuriuos pamoke Kauno kliniku reabilitologe, paskui pridejau dar tempimo (susiradau JAV kliniku pira filmuku mokomuju youtube). Mano nuomone, mankstintis labai svarbu.

Skyscius, turbut, turetu nutraukineti per perrisimus (pirmas savaites vaziuodavau po 2 kartus per savaite), bet cia chirurgas operaves turi pasakyti del tolesnrs prieziuros. Jei kyla klausimu, bandyk jam pasiskambinti.

Del antiperspirantu - as meciau si reikala is karto po diagnozes suzinojimo. Tvirtu irodymu lyg ir nera, bet jau seniai kalbama, kad galinai yra rysys tarp antioerspirantu su aliuminio druskomis ir kruties vezio issivystymo. Ir, turiu pasakyti, per laika organizmas prisitaike pats - tiesiog maziau prakaituoju.

Plaukeliys salinau pirma karta gal po kokio menesio po op. Skutau.

Sekmingo gijimo, nepamirsk mankstos ir geros nuotaikos!

Atsakyti

Ačiū, Žvirbliuk. Kiek laiko po operacijos tęsiasi tas bjaurus pažasties tempimas? Po mėnesio galima tikėtis jaustis normaliu žmogumi? :) 

Jo, skysčius ištraukinėja per kiekvieną perrišimą Gudavačienė, nors realiai, jau net neperrišinėjam, nusilipdžiau visus pleistrus ir važiuoju tik skysčių ištraukimui...

Atsakyti

Man pazasties tempimas apskritai atsirado ne po operacijos, o po spinduliu. Jis vis dar yra.

Jei nepadarau mankstos, kita diena sustipreja.

Nebezinau, ar tai atsistatys, ar ne. Man, kazkaip, nelabai tas trukdo. Gal paciai intensyviau viskas vyksta, tai ir dirgina.

Atsakyti

Žvirbliuk, kada Jums operacija daryta? Ir pažastis kuri pas Jus - dešinė ar kairė?

Atsakyti

Mano operacija (abipuse mastektomija su atkurimu implantais) buvo 2020 lapkricio viduryje.

Sargini limfmazgi iseme is kaires puses.

Atsakyti