Įkraunama...
Įkraunama...

Zakynthos (Zakinto) sala Graikijoje

Kadangi pati pradėjau planuoti kelionę į Zakinto salą ir nesuradus šiai salai sukurtos keliautojų temos, todėl ėmiausi iniciatyvos ir forumą papildžiau dar viena tema, kuri skirta visoms planuojančioms keliauti į Zakinto salą bei visoms šioje saloje buvusioms bigsmile.gif

user posted image

Zakintas – trečia pagal dydį iš Jonijos salų Graikijoje, kurios plotas 410 km², o pakrantė apie 123 km ilgio. Sala pavadinta Zakinto, legendinio arkadijiečių karaliaus Dardano sūnaus vardu. Vikipedija
Plotas: 407,6 km²
Didžiausias ilgis: 40 km
Salų grupė: Jonijos salų periferija

user posted image
Atsakyti
[quote=Ryana,2016 10 14, 20:34]

Matau skrendant į Zakintą, per kur pirkote bilietus, jei nepaslaptis? 4u.gif Ieškau B varianto, jei nenuskiltų su kita GR sala - Corfu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 17 spalio 2016 - 08:29
[quote=Melajja,2016 10 17, 09:27]
[quote=Ryana,2016 10 14, 20:34]

Matau skrendant į Zakintą, per kur pirkote bilietus, jei nepaslaptis? 4u.gif Ieškau B varianto, jei nenuskiltų su kita GR sala - Corfu smile.gif
[/quote]
nusprendėme pasinaudoti išankstiniais Novaturo pasiūlymais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryana @ 2016 10 20, 18:15)
nusprendėme pasinaudoti išankstiniais Novaturo pasiūlymais  smile.gif


Koks viesbutis ir kokia kaina gavosi?
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2016 10 20, 20:44)
Koks viesbutis ir kokia kaina gavosi?

Louis Zante Beach, viskas įskaičiuota, 7 naktys, 2 asm., 1720 Eur ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryana: 22 spalio 2016 - 10:25
nejaugi nėra šiais metais keliaujančių į Zakinto salą? ax.gif
Atsakyti
As rinkausi tarp Zakinto ir Corfu, bet pastaroji pigiau gaunasi.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryana @ 2017 02 05, 14:22)
nejaugi nėra šiais metais keliaujančių į Zakinto salą?  ax.gif


va va ir ziuriu, kad labai jau ramu cia...
Atsakyti
4u.gif ar bus pavasarį keliaijančių į Zakintą su Itaka? unsure.gif
Atsakyti
Ar yra buvusiu Zakinte? ax.gif
Atsakyti
Kol švieži įspūdžiai, trumpai aprašysiu lankytinas vietas:)
Zakinte ilsėjomės 09.29-10.06, oras dar labai šiltas +28-25 šilumos, o skrydis tik 2:40 val, pora dienų po valandą stipriai nulijo. Net vakarais ilgų rankovių neprireikė. Visa sala labai labai žalia, kalnuose žali medžiai ir salotinės pušys:)
Auto nuomavomės iš motor club zante, nereikėjo kreditinių, nieko neužšaldė, mokėjome grynais. Sala maža, atstumai nedideli, bet važiuojasi lėtai, visoje saloje greitis ribojamas ne daugiau kaip 50, 30km važiuojasi beveik valandą nes vien kalnai kalneliai ir posūkiai, tiesių kelių nėra:)
Labiausiai lankytina vieta Navagio (Shipwreck) tikrai nuostabi, atsiveria puikus vaizdas, šioje vietoje daugiausiai ir turistų.
Leidžiantis žemyn sustojome nusimaudyti Porto Vromi paplūdimyje, nedidelis bet labai gražus, žalios spalvos vanduo, uolos, laiveliai.
Važiuojant toliau pradėjo leistis saulė ir sustojome pažiūrėti saulėlydžio Kabi (Kami) kaimelyje, labai gražioje vietoje įsikūrusioje kavinėje įrengta aikštelė ant kalno stebėti saulėlydžiams, saulei grimzdant į jūrą nusidažo oranžine spalva.
Bochali kaimelis – atsiveria viso Zakinto miesto panorama, kavinėje įrengta apžvalgos aikštelė.
Gerakas paplūdimys – gražus didelis paplūdimys, verta užsukti, šiaip toje salos pusėje labai daug paplūdimių, apie juos labai nesiplėsiu.
Koplytėlė Ag. Nikolaos yra St. Nicholas Beach paplūdimyje, balta mėlyname jūros fone tarp uolų, gražus vaizdas, verta užsukti smile.gif
Būtina nuvažiuoti į Kap Keri lighthouse – kavinė ant nuostabaus skardžio su panoramine aikštele, vanduo akinančio žydrumo. Šiek tiek paėjus (iki 10min) bekele prie kavinės, prieisite view point iš kurio atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas, bijantiems aukščio šiek tiek nejauku, bet tikrai verta 😊 ši vieta drąsiai gali konkuruoti su žymiausiu Navagio, bet nėra taip išreklamuota.
Plakaki beach – nuostabūs vaizdai nuo aukštų uolų į jūrą, turėtų būti pėsčiųjų takas, nusileidimas iki paplūdimio, bet mes neradome.
Netoliese yra Damianós Cave, bet mus užklupo lietus ir nebeužsukome.
Porto Limnionas - labai gražios ryškiai žalios spalvos paplūdimys, nusileidimas į vandenį sudėtingas, nuo uolų. Kavinėje su gražiu vaizdu smagu suvalgyti ledų 😊
Visai šalia yra Porto Roxa paplūdimys, perkant iš kavinės gultai nemokami, tuo metu buvo didelės bangos.
Na ir paskutinė bet taip pat labai graži vieta - Xigia Beach, du maži paplūdimiai su neapsakomo žydrumo vandeniu, lipant laipteliais žemyn – atsiveria nuostabus vaizdas.
Na ir žinome Blue Caves – kurias pamatysite tik plaukiant laiveliais.
Darbą palengvinau, visiems nuostabių atostogų Zakinte! wub.gif
Atsakyti