Iš karto perspėsiu, kad temos tikslas - ne piniginių storiams nustatyti.
Temą paskatino sukurti tai, jog dažnai pastebiu, kad kartais itin brangios kosmetikos priemonės sudėtimi ir veiksmingumu neprilygsta "drugstore" kosmetikai. Ypatingai, kalbant apie dekoratyvinę kosmetiką. Todėl jos turiu pakankamai, ir naudoju tiek "drugstore", tiek "high-end" produktus.
Veido odos priežiūra pas mane minimali: micelinis vanduo, šveičiamasis prausiklis, drėkinamasis kremas ir kelių rūšių kaukės. Vis susimąstau apie prevencinę priežiūrą nuo raukšlių, pigmentinių dėmių ir svarstau, ar tikrai verta investuoti į brangius kremus, serumus.
O gal užtenka geriamų papildytų - pvz. haliurono? Vėl gi, kokį rinktis, bent jau užsienio rinkoje yra siūlomi papildai ir įvairūs gėralai su didelėmis haliurono ir kolageno koncentracijomis, o kainos svyruoja nuo 20 iki 200 Eur. Klausimas, ar verta, ir kiek verta investuoti?
Čia tik vienas iš mano dvejonių pavyzdžių - ar kaina, kurią mokame vardan grožio atitinka lūkesčius ir kokybę?
Taigi, pradėsiu nuo savęs:
Mano brangiausia grožio priemonė buvo kreminė pudra - Sisley Phyto Teint Expert, kainavo apie 100 Eur. Lyginant pudrą su Armani, YSL kreminėmis pudromis, kaina kiek išpūsta. Nors rezultatas labai neblogas, tačiau galima rasti bent 30 Eur pigesnių alternatyvų. Pirkau vieną kartą, kol kas nežadu kartoti.
Taigi, kokios patirtys oas Jus? Į ką vertą investuoti, į ką ne?