Įkraunama...
Įkraunama...

Postcrossing'o kampelis 100+8

Apie Postcrossingą



PROJEKTAS

Šio projekto tikslas yra suteikti žmonėms progą nemokamai gauti atvirutes iš viso pasaulio. Na, beveik nemokamai! Pagrindinė mintis yra ta, kad: jeigu Jūs išsiuntėte atviruką, gausite ne mažiau kaip vieną atgal, nuo atsitiktinio Postcrosser vartotojo iš bet kurio pasaulio krašto.

Kodėl? Kadangi kaip autorius, taip pat ir daugybė žmonių, norėtų gauti realų paštą.
Netikėtumo elementas gauti atvirukų iš skirtingų vietų pasaulyje (iš daugelio, iš kurių jūs tikriausiai nieko niekada nesate negirdėję) gali paversti jūsų pašto dėžutę į dėžutę pilną netikėtumų - ir kas gi nenorėtų to?

KAIP TAI VEIKIA?

Pirma, trumpoji versija:
1 - Adreso užklausimas interneto svetainėje
2 - Išsiųsti atvirutę duotu adresu
3 - Laukti, kol gausite atvirutę
4 - Užregistruoti gautą atvirutę sistemoje.
Pirmasis žingsnis yra kito naudotojo adreso užklausimas, kuriam jūs turite išsiųsti atvirutę. Jūs gausite gavėjo adresą ir atviruko ID kodą (pvz.: LT-786), taip pat ir elektroniniu paštu. Atviruko ID kodas yra unikalus, atpažįstant jūsų atviruką sistemoje.

Toliau jūs turite išsiųsti atviruką su aiškiai parašytu ID kodu ant jo. Tai leis gavėjui užregistruoti jūsų atviruką Postcrossing sistemoje, tuo pačiu jūs tampate kitas asmuo, kurio adresas bus duotas kitam vartotojui, kuris užklausia adreso sistemoje.

Vienu metu jūs galite siųsti iki 5 atvirukų, kurie keliauja į bet kurią šalį. Kiekvieną kartą, kai viena iš jūsų išsiųstų atviručių yra užregistruojama, Jūs galite užklausti naujo adreso!

user posted image

NAUDINGI PATARIMAI PRADEDANTIESIEMS:

- Siunčiame viengubus atvirukus. Ant jų gali ir nebūti linijų adresui - svarbu taisyklingai užrašyti gavėjo adresą ir užklijuoti pašto ženklą. Dvigubi atvirukai tinka tuo atveju, jeigu laaaabai atitinka gavėjo prašymus. Žinoma, galima iš dvigubų atvirukų padaryti viengubus.
- Atvirukus siunčiame be vokų. Dauguma Postcrossingo dalyvių nemėgsta gauti atvirukų vokuose. O ir siųsti patogiau be voko. Tačiau būna, kad gavėjas pats paprašo, kad jam atvirukas būtų siunčiamas voke (gal renka pašto ženklus arba bijo, jog pasimes atvirukas).
- Ant atviruko paprastai savo adreso nerašome. O jei ir užrašome (ar užklijuojame lipduką), tai dėl kelių priežasčių: jeigu pasimestų atvirukas, jį galėtų mums grąžinti, arba tikimės gauti padėkos atvirutę (būna, kad gavėjams labai patinka atvirutė ir nori už ją padėkoti).
- Stengiamės pilnai prirašyti siunčiamą atvirutę. Ir pačioms smagiau gauti atvirutę, ant kurios kas nors papasakota. Vienintelis užrašas „Happy Postcrossing“ liūdina... O pasakoti galima bet ką. Būna, kad gavėjas paprašo atsakyti į klausimą, apie ką nors papasakoti arba užrašyti lietuviškų frazių.
- Būtina užrašyti atvirutės ID! Jį galima rašyti bet kur, svarbu, kad būtų aiškiai matomas ir įskaitomas. Be ID gavėjas negalės užregistruoti mūsų atviruko, o mes - gauti kažką atgal.
- Užrašius atviruką, galima nuskanuoti arba nufotografuoti jo gerąją pusę ir paveiksliuką įkelti prie jam skirto ID. Kol atvirutė keliauja pas gavėją, paveiksliuką gali įkelti siuntėjas. Kai tik atvirutė užregistruojama, paveiksliuko įkėlimo bei ištrynimo teisė perduodama gavėjui.
- Gavę atviruką su neteisingu, neįskaitomu ID, arba jo visai nėra, užpildome formą ir laukiame, kol sistema jį ras. Taip pat galima parašyti profilyje apie tokį gautą atviruką. Gal siuntėjas pamatys ir atsiųs ID.
- Atvirutė tampa expired, kai gavėjas per 60 d. jos neužregistruoja. Tuomet sistema mums leidžia gauti dar vieną adresą. Gavėjas atvirutę galės užregistruoti net jeigu ji yra expired.
- Swap'as - tai privatūs mainai, asmeniškai susitarus su kitu žmogumi keistis atvirukais.

Pašto ženklų kainos:
Į ES šalis nepirmenybiniu paštu - 0,75€
Į ES šalis pirmenybiniu paštu - 0,81€

Į kitas šalis nepirmenybiniu paštu - 0,71€
Į kitas šalis pirmenybiniu paštu - 0,84€


Kuo skiriasi pirmenybinis paštas ir nepirmenybinis?

PAŠTO SIUNTŲ SEKIMAS 111 valstybių

Vilniuje gražių atvirukų galima nusipirkti:
* Centrinis paštas (turistiniai vaizdai - Trakų pilis, Aukštaitijos namai, kaina 0,33 €; su turistiniais vaizdais po 0,33 €)
* "Akropolio" paštas
* PC "Gedimino 9" atviras pašto kioskelis II a. tilte (su Lietuvos vaizdais, gyvūnais; "Anvaros" leidyklos; po 0,36 €)
* Taikomosios dailės muziejus (paveikslų reprodukcijos, eksponatų nuotraukos)
* Vilniaus turistų informacijos centras (turistinės, yra nakties vaizdų)
* Centrinis knygynas, Gedimino pr. 13/11, prie "Mc Donald's" (1991 m. su pasakų personažais ir gėlėmis po 0,14 €; su turistiniais vaizdais po 0,29 €)
*"Humanito" knygynas, Domininkonų g. 5
* Pilies knygynas (Užupio angelas; su turistiniais vaizdais po 0,45 €)
* Buvęs Masiulio knygynas, Pylimo g. 53/2 (atvirukai su maistu Play Food, su kavos puodeliais Nouvelles Images, brangoki)
* Antikvariatas netoli Humanito knygyno, kylant į viršų link Vokiečių g. (po 0,14 €, su portretais)
* Alma raštinės reikmenys, Kalvarijų g. 125
* parduotuvė "Egoistas" (PC "Ozas" II a., po 1,45 €, tačiau kartais būna skelbiamos -50 proc. nuolaidų akcijos)

Kaunas: Žilinsko galerija , centrinis paštas, antikvariatas prie rotušės , TICas (po 0,29 €), bobulytė Laisvės alėjoj (nuo 0,14 € iki 0,43 €)
Utena: TICas (ten ir dykai galima gaut ), kraštotyros muziejus (0,11) ir Lindros spaustuvė (ten galima rast po 0,03 € su Utenos miesto vaizdu, o gražiai paprašius, tai su bažnyčia ir dykai duoda)
Rokiškis: centrinis paštas (nuo 0,23 €), Rokiškio dvaras (0,23 €) ten dažnai būna su tradiciniais drožiniais, rūpintojėliais)

Alytus: TICas (0,23 €)
Palanga: Gintaro muziejus (0,29 €), TICas
Klaipėda: Jūrų muziejus ir delfinariumas (0,29 € ir daugiau), TICas (0,29 €)

Ir aišku visi tradiciniai knygynai pasitaikantys pakeliui

Internetu atvirukų galima įsigyti:
* Lietuvoje:
http://www.favoritepostcard.com/
- FoxArt parduotuvė
- aukcionas www.pirkis.lt (daug senovinių atvirukų) : http://www.pirkis.lt/cat?id=3590
- leidykla "Nieko rimto" :Nieko rimto
http://www.mediniai-...-katalogas.html
- http://www.unicef.lt/parduotuve/48/36/
* Užsienyje (siunčia į LT):
- http://www.bookdepository.co.uk/
- http://www.thepostcardstore.co.uk/
- http://uk.moo.com/
- http://www.artshop.f...dex.php?cPath=2
- http://photofabrique.at.ua/shop
- http://postal-shop.ru
- http://www.postcardid.ru
- http://www.bookdepository.com
- http://www.listonosha.com

Nemokami atvirukai:

Euromonetų atvirukai
Gleich geht's weiter
BMI
Nemokami iš Vokietijos (gandrai ir kt)

SWAPAI IR TAGAI

ATVIRUKŲ LAIKYMAS
MŪSŲ BOOKDEPOSITORY PIRKINIAI

TAGAI PC FORUME

VIETINIAI TAGAI, SWAPAI


SENA TEMA
Ta proga keli pašto ženklai skirti postcrossingui:

user posted image

user posted image



tai Twiter žinutė:
Woohoo! We’ve just reached 38 million postcards! 🎉 Postcard #38,000,000 travelled from the Netherlands to the US: https://www.postcros...ards/NL-3579375 …

2016-10-04
user posted image

ir ta laimingoji:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 24 spalio 2016 - 12:41
Ech nespejau net pataisyt anos žinutes ir tema uždaryta smile.gif

Tai ką sveikos naujoj 4u.gif
Atsakyti
Sveikos naujoj temoj 4u.gif
Tik niekaip man ji favorituose neatsiranda hmm.gif

Sakykit, gali būt kad man pablogėjo atvirukų nukeliavimas, nes nustojau siųst pirmenybiniu paštu? Jūs siunčiat pirmenybiniu?
Atsakyti
Aš siunčiau nepirmenybiniu visad (tas visad - šis mėnuo, bet išsiųsta/keliauja 11 atvirukų). Europos šalis pasiekė +/- per savaitę, bet sakykim į Latviją vienas nukeliavo per 3 d. Į Rusiją keliavo 24 d. Į JAV tebekeliauja, jau maždaug mėnuo.
Atsakyti
Dažniausiai siunčiu pirmenybiniu. Vis norisi greičiau biggrin.gif . Arba, į kokias tolimas šalis, lyg atrodo užtikrinčiau. Nors, turbūt, tai tik iliuzija. Kas neregistruoja tą pačią dieną - tai vienodai laikys, ar pirmenybinis, ar ne. Arba kas ima iš kokios išsinuomotos dėžutės kartą savaitėje biggrin.gif . O kai paklysta, tai paklysta ax.gif
Bet dar yra kita pusė - stengiuosi ir pašto ženklus taikyti pagal pomėgius. Naudojant ir brangesnius ženklus, turiu diidesnę įvairovę.
Papildyta:
Ačiū, Lyžuka, už temą 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
ko gero aš į Portugaliją užklijavau ženkliukų kaip ne į ES šalį, todėl siųstas atvirukas jau "expired". Ot begėdis Lietuvos paštas, galėjo gi atsižvelgti į postcrosininkų pašto rėmimą.
O gal ir šiaip pasimetė....
Atsakyti
Maniškis atgal sugrįžėlis į Vokietiją, iš trečio karto pagaliau nuėjo leb.gif . Gavau gražią padėką.

Ir parodysiu iš penkių, vakar gautų, tris gražesniuosius biggrin.gif
Vokietija
user posted image


Austrija
user posted image



Rusija
user posted image
Atsakyti
gražu, deja mano visi kelyje, šiandien du pasiekė tiksla ir vel užrašiau kitiems bet kas iš to verysad.gif verysad.gif verysad.gif...pašto dėžutė tai tuščia mirksiukas.gif

Pempe, o kodel nuėjo iš trčio karto? Adresa keitei?

Aš tai galvoju nusiunčiau žmogui kiaulę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif, jis norejo atviruku su antru pasauliniu karu, vintange ir panašių, o aš nusiunčiau su monumetu kaliningrade žuvusiems per ta kara kariams pagerbti ir pergalei paminėt... nu kad dar nebūt jis bent vokietis tomato.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 03 lapkričio 2016 - 21:39
QUOTE(Lyžuka @ 2016 11 03, 21:36)
gražu,  deja mano visi kelyje, šiandien du pasiekė tiksla ir vel užrašiau kitiems bet kas iš to verysad.gif verysad.gif verysad.gif...pašto dėžutė tai tuščia  mirksiukas.gif

Pempe, o kodel nuėjo iš trčio karto? Adresa keitei?

Aš tai galvoju nusiunčiau žmogui kiaulę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif, jis norejo atviruku su antru pasauliniu karu, vintange ir panašių, o aš nusiunčiau su monumetu kaliningrade žuvusiems per ta kara kariams pagerbti ir pergalei paminėt... nu kad dar nebūt jis bent vokietis  tomato.gif

Aš čia bėdojau smile.gif - siunčiau- grįžo, siunčiau- grįžo, trečią kartą- gavo bigsmile.gif . Siunčiau su voku(toks pageidavimas). Niekas nesikeitė. Bet savavališkai nuėmiau vieną kablelį adrese trečią kartą.

Būsi prisidirbus rolleyes.gif biggrin.gif . Pasakyk paskui, ką parašė ax.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Gražūs Pempės gautieji (y)

Lyžuka politikuoja biggrin.gif
Aš gavau daug turistinių tarygbinių laikų atvirukų su visokiais leninais. Galvoju, kur juos iškišt hmm.gif

Atstrigo mano Postcrossingas biggrin.gif Vakar gavau 6, vėl negerai, geriau 3 kartus po 2 būtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekšė @ 2016 11 04, 07:43)
Labas rytas 4u.gif

Gražūs Pempės gautieji (y)

Lyžuka politikuoja biggrin.gif
Aš gavau daug turistinių tarybinių laikų atvirukų su visokiais leninais. Galvoju, kur juos iškišt  hmm.gif

Atstrigo mano Postcrossingas  biggrin.gif  Vakar gavau 6, vėl negerai, geriau 3 kartus po 2 būtų biggrin.gif

nu netyčia taip gavosi, aš daug turiu rinkinukų rusišku, būna kad labai tinka kam nors, pamenu kažkas rinko paminklus, nusiunčiau Puškina, labai džiauges, paskui kitas apie kosmonautiką norejo tai iš ciolkovskio muziejaus siunčiau tai paskui dar prašė tokiu pačiu, net siūlė už pašto zenklus sumokėt, bet ai nusiunčiau voke dar kelis, tiesa apie tiltus buvau siuntus sankt peterburgo pakeliavus, iš cerkviu vienam Novgorodo cerkves, tai ką noriu pasakyti, kad tikrai tokie atvirukai sulaukia savo laiko bigsmile.gif
Atsakyti
na va paverkiau ir gavai žinią biggrin.gif, kad namuose laukia 6 atvirukai mirksiukas.gif

o va tas politizuotas tongue.gif

user posted image

jo pliusas tas, kad labai išsamiai kitoj pusej angliškia aprašytas kas ten yra, nes aš taip nesugebėčiau iššaiškinti smile.gif, matysim kokie bus atsiliepimai jį gavus smile.gif

nutariau, kad jau artėja kalėdos ir ta proga užsisakiau kelis inge look atvirukus wub.gif

vakar dar keturis užrašiau ir kaip keistai sutapo, gi visi iš nieko rimto mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 04 lapkričio 2016 - 12:59