Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Wilmaw, esi teisi-savos žemės vaizdai jau genetiškai į mūsų ląsteles įsigėrę. Jau kokioj gražioj kalnų ar jūrų šalyje bebūtum, bet pradedi įvažiuoti į LT ir nuosavos lygumos, miškai iki ašarų suvirpina . Mano ir sesės sūnūs išlėkę į Angliją sakė niekada atgal negrįšim. O per močiutės laidotuves girdžiu kaip kalba, kad vaikų, kai bus-tik į Lt auginti, čia geriausia. Pasirodo yra planai grįžti ir net žino kur.

Taip, kad žodis ,,Niekada" turi keistą savybę krėsti kiaulystes.

---------------------

Tina, Giromagii ne kaktusai visai puikios būklės ir šaknys geros, nes sodinti rupesniame grunte, lengvai nuo šaknų atsiskiria. Dauguma kaktusų įsodinta į tradicinį pramoninį durpžemį. O jį, rupūžkę, nuplėšti nuo šaknų būna sudėtinga. Taip ir atitrūksta plonesnės šaknelės iki mizerinio ilgio. Visai atsisakyti jų augalų gal būtų neprotinga. Tik jau aišku, kad kaktusus reik imti mažesniio dydžio ir tą grupę, kurių šaknys tvirtesnės, storesnės. Aš asmeniškai adromischusų, euphorbijų, neoporterijų, gal net jų imperatorišką haworthiją, kitais metais tikrai norėsiu.

O dėl supakavimo, tai aišku, kad siunčiant didžiulį kiekį ir taip ilgai keliaujant, visko atsitinka. Aš maniau, kad adromischusai bus labiausiai nukentėję, bet ne-gražiai lapelius suplojo, dalis nutrupėjo, bet jau skleidžias krūmai laisvę pajutę.
O tavo popieriniai maišeliai buvo super. Tik imk ir neškis, o jau kaip matematiškai tiksliai pagal svorį ir dydį sudėjai.
Mes Akropolyje visada siuntinį paskerdę, po keletą augalų išpakuojame. Ne visus aišku, nes šiukšlynas būtų. Šį kartą 4 buvome , bet niekam netrukdėme, žmonės eina žiūri, mes net nepastebim. Tik vieną kartą smalsi senutė visai nosį prie kaktuso prikišo, matyt neįžiūrėjo ką mes čia veikiame.

Atsakyti
Mylimiausios pūkės

vartotojo įkelta nuotrauka

PASIRODYKIT IR KITOS GIROMAGII AUGALUS

Tina, ar daug jau stapeliantų pririnkai? Gal galėtum foto įmesti pasižiūrėti jų grupę?

Prickly visai negirdėti, pasiilgau.
Atsakyti

Evora oi su tuo „niekada“ gimsta taip pat anekdotai. Jau kiek daug lietuviu atvaziuoja ir sako: paskutinis kartas, daugiau negrisim i Norvegija. Ir ka gi, po keliu menesiu jie grizta. 

Tik isvaziavus is Lietuvos kalnai tikrai uzbure, kur tik pasisuki „wau“. Atejo laikas, kai grizus i Lietuva sakome „wau“.

Jei nebuvusios Norvegijoj, tikrai verta ja aplankyti, bent karta😉

Atsakyti
P. herzogii ir P. microsperma wub.gif

vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2020 07 10, 11:20)
Tina, ar daug jau stapeliantų pririnkai? Gal galėtum foto įmesti pasižiūrėti jų grupę?

Kai sudėsiu į krūvą nupurkštus, naujus, bendrai nufotkinsiu. Šiek tiek surinkau. Įdomūs, nors ir kaprizingi, tai augalai. Kažkodėl spygliai vis mažiau traukia.
Atsakyti
Oho, kokie žydėjimai pas Rimusią wub.gif

Taip stapeliantai tikrai kaprizingi. Nors išlaikiau visus, bet džiaugtis nelabai turiu kuo. Huernia zebrina puikiai išsišakojus, išsiplėtus, bet dryžuotų žiedelių vis nesulaukiu. O dar spec saulėtoj vietoj padėta.

Aš jau irgi jaučiu, kad reik stabdyti augalų plotų plitimus. Ir vietos trūksta, ir emocijos naujai gavus siuntinį priblėso. Na, gal praeis tos apatiškos nuotaikos.

MAXima buvo užvežusi spalvotų skiepytų michanovičiaus gymnų. Kaip tik pataikė prieš mano gimtadienį. Tai aišku atsirado jų ir ant mano palangės vietoj gėlių puokštės padovanotų. Tikiuosi nenusibaigs, dideli, gražūs.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2020 07 10, 11:20)

Prickly visai negirdėti, pasiilgau.

Na aš šiemet tai labai stipriai pajutau, kad peržengiau ribą, kai augalų perdaug biggrin.gif Visas laisvalaikis: persodinimui ir laistymui, kenkėjų naikinimui. Šią žiemą kaktusai žiemojo šiltnamiukyje, įjungdavau šildytuvą kai minusas naktimis buvo. Pavasarį jokio nešiojimo, ir žydėti daug anksčiau pradėjo. Ir labai gausiai, kai kurie pirmą kartą didis.gif Visą karantiną tarp jų sukiojausi, nebuvo laiko prie kompo normaliai prisėsti. Va balandį pradėjo žydėti mamiliarijos ir turbinukai
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
ir po to gegužę sulco ir rebutijos
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
ir dar visokie kitokie smile.gif
Atsakyti
Pas kai ka laikas uzsukti TV zurnalistams ir parodyt per zinias biggrin.gif Saunuole Prickly 4u.gif Siltnamio eksperimentas puikus. Si ziema is tikro leido daug nauju dalyku nuveikt, kas liecia augalu ziemojima.

As, kaip zadejau, rodau savo stapeliantus. Nera ju taip gausiai, nera jie dar isauge i didelius, bet ziedeliais vis padziugina po truputi. Simet velokai isnesiau i siltnami, tai dar pilnai riebuiliu formu neatgave.

Priedas  20200712_204528.jpg   232,82KB   0 Parsiųsta kartų
Priedas  20200712_204601.jpg   226,35KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 12 liepos 2020 - 21:03
Prickly, aš giliam nokdaune-iki Naujų Metų gal atsigausiu.
Kai augalų palieka per daug yra geras žodis ATRANKA. Aš taip rudeny į botanikos sodą mašiniuką pakroviau. Dabar išsigryninus atskiras grupes tik renku.

Tina, labai jau daug gyvatukų pririnkai. Rimtai žiūrisi. Man jie patinka, bet tikrai ne tiek daug norėčiau. Gal 7-10, ne daugiau. Jau tikrai nekeisčiau juos į litopsius ar kaktusus, ar haworthijas, aloes.
Atsakyti
Daug? Man kazkodel tie du mazi padekliukai neatrodo daug. Tiesa, dar cia nera senoles dideles stapelijos ir huernijos. Reiktu jas siltnamy per vasara irgi palaikyt. Taip graziai atsigauna. Beda ta, kad dauguma tiekeju uz solidzia kaina ideda visai nesolidzia kokia viena besakne sakele ir tenka ilgai augintis iki normalaus augalo. Cia sios augalu seimos pirkimo problema.

Kad jau plepam - dar laukiu kompanjonu is Haage. Pati dar neziurejau kas naujo pas juos.

Prickly, dar karta ziuriu jusu augalus, dabar jau ramiai, issididinus. Nu fantastika, kokie svarus, grazus, ispuoseleti, tai ne mano visas sunkaus gyvenimo dulkeles surinke, nors ir turiu ju stipriai maziau.

O kaip Giromagi, neuzsibaige pastomate? Brangus augaliukai, butu gaila, jei kas nutiktu.

Kokia cia (sulco) rebutija? Nuostabus atspalviai.

Priedas  Capture.JPG   46,67KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 12 liepos 2020 - 22:45
Tina, man virš 30 vazonėlių yra daug. Jei paskaičiuoti pinigais-irgi milžiniška suma. Gal kai pas tave yra šiltnamis tie du padėklai atrodo labai mažai vietos užimantys. Mano butelyje būtų visa virtuvės palangė.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2020 07 12, 22:39)
Daug? Man kazkodel tie du mazi padekliukai neatrodo daug.

Kokia cia (sulco) rebutija? Nuostabus atspalviai.



oho, Tina, įspūdingas kiekis stapeliantų bigsmile.gif Kaip bus gražu, kai suaugs į kupstelius. Ta sulcorebutija yra iš Kreich'o : S. torotensis WR 464b
Su Giromagi viskas puikiai, labiausiai pergyvenau dėl Aloe , kad nulūžinės dygliukai, bet visai nenukentėjo keliaudamas, o polaskia tai šiek tiek dygliukai apsilamdė, bet to ir tikėjausi, labai gi jie ploni, bet nelabai tas krenta į akis.
vartotojo įkelta nuotrauka
Ačiū, viskas gerai smile.gif
evora, tas gymnas, kur klausei pavadinimo, ar negali būti G. pungens ?
Atsakyti