Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Sveiki, padekit identifikuokit ka nusipirkau smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Pirmasis - Tephrocactus articulatus.

Sumazinkit truputuka nuotraukytes ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 04 lapkričio 2016 - 12:50
QUOTE(fabrikas @ 2016 11 04, 12:05)
Sveiki, padekit identifikuokit ka nusipirkau smile.gif


Antrasis Monvillea Spegazzinii ir atrodo, kad bus f. cristata. Dar vadina Cereus Spegazzinii.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Buvau ,,Ermitaže''. Ten dideli pertvarkymai-statomos naujos lentynos gėlėms ir niekaip viskas netelpa. Tie niekur netelpantys, tai kaktusai ir kiti sukulentai. Visos vietos užimtos, o jiems laisvos nėra.
Naujų kaktusų atvežtų yra, bet nieko įdomaus. Pričiupau iš rinkinuko tik 5 cm. diametro mamkę Albicomą-mielas, gausiai baltais pūkais gauruotas kamuoliukas ir nesibado.
Dar Maxėj kažkokią havortiją pirkau, bet idenfikuoti nelabai dar galėsiu, per maža, tegu paaugs. Žinau, kad tokios dar neturiu, o kokia susiformuos bus įdomu laukti.

Kas domitės amariliais-yra Ferari ir kažkokie balti, visi su pumpurais ir matosi spalva, po 5 su ct.
Atsakyti
evora, jusu kaip hawortiju speco, noriu paklausti - ar gali ji but realybej tokia grazi? Ar cia photoshopinta? Kalba eina apie haworthia obtusa.

https://www.pinteres...46773777021296/

Atsakyti
aciu uz pavadinimus pasirodo abu gan reti, ypatingai pirmasis. Nuotrauku nemoku sumazinti.
Atsakyti
QUOTE(fabrikas @ 2016 11 05, 00:44)
aciu uz pavadinimus pasirodo abu gan reti, ypatingai pirmasis. Nuotrauku nemoku sumazinti.


Pirmasis tikrai plačiai po Lietuvos augintojų kolekcijas paplitęs. O ir atvežamuose rinkinukuose kartais papuola ( aš taip įsigijau). Parodoje irgi kiekvienais metais pasirodo.
Jis labai gerai dauginasi, nes jau taip gamtos užprogramuota, kad nareliai labai lengvai atsiskiria. Tie popieriniai a le spygliai turi savybę kabintis į viską kas pro juos juda. O užkibę, tuoj su savimi patraukia ir vieną burbuliuką, aukštam augalui net visa šaka gali atsiskirti.
Dėl šios priežasties ir turim daug vaikų-netyčiukų, kuriais dalinamės-prekiaujame. Aš parodoje turėjau 10 vazonėlių su išaugusiais 2-3 rutuliukais ir tik vieną teparsivežiau.
Namuose motininis augalas 40 cm. aukščio, bet jau ypatingai piepinamas, kad tik nenulūžtų. Didžiausias pavojus būna vasarą. Nuo karščio šis kaktusas gali judėti-linguoti -pakrypti į vieną ar kitą pusę pagal saulės judėjimą dangumi. Aš jį vadinu ,,vaikščiojančiu". Pasvirusios šakos nuo svorio lūžta. Surišti visas šakas kompaktiškiau irgi sunku, nes kimba prie pirštų, virvutės ir galima greit turėti tik pusę augalo.

Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 11 05, 00:41)
evora, jusu kaip hawortiju speco, noriu paklausti - ar gali ji but realybej tokia grazi? Ar cia photoshopinta? Kalba eina apie haworthia obtusa.

https://www.pinteres...46773777021296/


Atsakysiu taip-,,Aš ne burtininkas, aš dar tik mokausi" (Pelenės filmukas...)
Tai, kad per 2-2,5 metų prikaupiau nemažą kiekį havortijų, dar neleidžia man vadintis jų specu. Stengiuosi domėtis, ieškau informacijos, auginimo patirtis daug ko išmoko, bet kai pasižiūriu į kitų plantacijas, tai...visada pasijuntu labai nereikšminga.
Kiek esu mačiusi h. obtusa tokia ir yra. Visas jos grožis atsiskleidžia patyrusio fotografuotojo rankose. Reikia fotografuoti iš šono ir saulės ar lempos apšvietimas turi būti apšviečiantis plotą už jos. Tada skaidrūs lapų galai-langai, atrodo ypač perregimi.
Gamtoje dažniausiai tik tie langai ir kyšo iš smėlingai molingo dirvožemio. Jie gamtos suprojektuoti gaudyti šviesą ir per juos perduoti toliau augalui. Savotiški šviesos portalai.

user posted image
Papildyta:
QUOTE(fabrikas @ 2016 11 05, 00:44)
Nuotrauku nemoku sumazinti.


NUOTRAUKŲ ĮKĖLIMAS:

per www.part.lt

1. Laukelyje <Talpink paveislėlį> spaudžiame <pasirinkti>
2. Pasirenkame nuotrauką iš kompiuterio.
3. Laukelyje <Keisti paveikslėlio dydį> pasirenkame dydį 400 px (mažos) arba 640 px. (normaliokiškos), arba 800 px (didelės)
4. Spaudžiame <Talpinti>.
5. Kopijuojame nuorodą <Paveikslėlis forumui> ir per Paste tiesiog įdedame ją rašydamos žinutę.
Atsakyti
evora, o jus turite ja? manau, kad ieskosiu siu perlu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 11 05, 12:55)
evora, o jus turite ja? manau, kad ieskosiu siu perlu  wub.gif


Neturiu. Rarecacti buvo, bet pardavė iki mūsų užsakymo. Laukiu pavasario, jei bus pas
http://succulent-tis...ure.com/EN/home bandysiu pirkti.
Esu mačiusi natūroje parodoje-graži, galai tikrai perregimi. Aišku gavus 2-3 cm. dydžio augaliuką, ilgai teks viso grožio laukti. Mažiausiai 2 metus.

Susimedžioti jūsų būdu bus sudėtinga, mažai kas turi. Ne visi nori retenybėm dalintis, ypač kas dalyvauja parodose. Jei jų turės kiekvienas savo kolekcijoje, tai ypatingas nebūsi ir nebus kuo stebinti. Patyręs parodos dalyvis, siekiantis pripažinimo, apskaičiuoja ką pirkti, ką rodyti parodoje, kuo į save dėmesį atkreipti. Juk neveši į parodą to, ką tikrai žinai dešimt kitų kolegų atveš, nebent turi pritrenkenčio dydžio, išskirtinį eksponatą.
Tai mes Lietuvoje mėgėjiškai susitempiam ką turim, svarbu dalyvauti. Bet yra didesnę patirtį turinčių ir tikrai atsirenkančių ką vežti ir kaip pateikti.
Atsakyti
As nesiruosiu ieskot pas kolekcionierius. Pavasari ieskosiu pas pardavejus.

O del dalyvavimo parodose, kolekcijos kaupimo del pasirodymo, tai as ne is tu smile.gif Auginu tai kas man paciai dziugina sirdi ir jokiu nominaciju man nereikia smile.gif Jei butu reikeje pripazinimo - tai buciau dalyvavus visose parodose is eiles ir laukus to kaspinuoto ivertinimo tongue.gif Deja, man augalai teikia daug daugiau dziaugsmo turint ir puoselejant juos namuose. O siuo metu mano kolekcija tikrai idomi, kurkas idomesne nei tarkim buvo pries kokius 2-3 metus. Daug ko atsisakiau, daug ir nauju augalu atsirado. Dar emiau labiau mylet sukulentus, nes jie grazus ir be ziedu - lapu spalvomis, formomis. Ir svarbiausia ju tokia ivairove, kad tikrai reik sugebet atsirinkt pacius idomiausius, nes visko nesutalpinsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 05 lapkričio 2016 - 15:29
Nesusilaikiau ir aš šiandien Maximoj... Tik nežinau, ką nusipirkau...
Tas prasižiojęs tai turbūt Sudetingaszodis Nelii, o kas tie "pirštukai"?
user posted image
Atsakyti
Fenestraria ir Pleiospilos nelii smile.gif

Drįsčiau nesutikti su Evoros nuomone, kad augintojai "...apskaičiuoja ką pirkti, ką rodyti parodoje, kuo į save dėmesį atkreipti..." Manau, visi daugiau ar mažiau augina tam tikrus augalus dėl savęs, ne dėl kitų. Žinoma, žmonės linkę konkuruoti ir džiaugtis, kad turi retą augalą (arba telefoną, automobilį, drabužį), kurio neturi kiti. Bet netikiu, kad kažkas specialiai planuoja kokį augalą įsigyti, kad parodoje 'sublizgėtų'. Pavyzdžiui, man niekas neįsiūlys namie laikyti kaktuso su dygliais. Plikų kelis turiu, bet koks retas bebūtų dygliuotas, man jo namie nereikia.
Ir aš būčiau netgi labai laiminga, jei visas pasaulis augintų litopsius wub.gif Nes jie nuostabūs mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dota: 06 lapkričio 2016 - 00:12