Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(evora @ 2022 09 07, 17:57)
Atsirado kažkokios pleiskanos..

Gaila astro verysad.gif Vis tik manau reikia laistyti actara, turbūt stipresniu. Aš pvz neplaučiau nemaudyčiau, aš savus nusiurbiu dulkių siurbliu: silpniausia siurblio galia ir švelnus teptukas, 'iššluoju' juo visus plyšelius pūkelius, taip sakant sausas valymas, tik tada chemija
QUOTE(evora @ 2022 09 10, 08:46)

Kas nematė-mano astrophytumų plotelis. Gaila nebėra kur plėstis cry.gif O dar būtų norų. hmm.gif


Didelis būrelis, gražu smile.gif
QUOTE(Frekenaura @ 2022 09 08, 13:19)
Prickly pas Jus turbūt ariocarpus'ų žydėjimo metas.

Kad ariocarpusų žydėjimo metas tai taip , bet manieji panašu šiemet nežydės, kol kas nematau pumpurų. Vasara ši su savo bangom šalta-karšta visai buvo prasta, pasidarė sudėtinga auginti ne tik pomidorus, bet ir kaktusus biggrin.gif
Tik šią saulėtą savaitę atgijo echinopsiai:
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Evora, koks didelis būrys astrophytum'ų. Gražuoliai  :wub: . Aš iš čeko Duben gautą vieną astrophytum'ą, weingarthią jau išmečiau  :unsure: . Dar kažkas neaiškaus su gymnu. Atrodo viskas gerai, tik staigiai pajuosta ir viskas, baigta. Nu žodžiu daugiau iš jo nebepirksime.

Prikly kokie nuostabūs žiedai  :wub: . Kaip gražu  :wub: .

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2022 09 10, 19:00)
<p> Dar kažkas neaiškaus su gymnu. Atrodo viskas gerai, tik staigiai pajuosta ir viskas, baigta. Nu žodžiu daugiau iš jo nebepirksime.</p><p>

Užjaučiu.
Pajuodavimas reiškia supuvimą. Žiemą -supuvimą ir pašalimą.

Dabar sakom abi, kad jau nebepirksime pas Duben. O pavasariui atėjus bus visas pyktis išgaravęs, pamatysim vėl kokį gražų jo kaktusą ir visko gali būti... Vėl sugalvosim rizikuoti. Nors norėčiau tvirtai atsilaikyti pagundai.

Šis 2022 m pirkimų sezonas labai jau nekoks buvo. Kiek save prisimenu, tai vis nepatenkinta ir nepatenkinta. Ar visai aš išlerlėjau, ar tie pardavėjai visai kokybės ir aptarnavimo kartelę nuleido žemyn? Pagalvoju apie kitą sezoną ir įsivaizduoju kiek bus sukilusios siuntimo ir pačių augalų kainos dėl dujų ir elektros problemų. Pirmiausia pradėdavome nuo Kreicho. Jo kainos jau 3 m. iš eilės kyla. Tai tikrai bus 1-3 eurais vėl brangiau. Taip, kad bent nuo N. metų jau reik pradėt kaupti apsipirkimo kapitalą.
Aš nusprendžiau, kad man reik išmanaus buto. Nusiperki kaktusą ir tiek pat butas išsiplečia. biggrin.gif O dabar pirkti dar noriu, o nusipirkus nėr kur dėt. Na, paguoda, kad bent didelių išlaidų nenusimato.
Atsakyti
Pricklytikra atgaiva akims tavo augaliukų pasirodymai. Visada labai laukiu ir pasiilgstu šiltnamuko vaizdų. Net turiu tavo šiltnamio atskirą albumėlį, tai kartais nostalgiškai pasidžiaugiu. Žodžiu esi mano niekada nebeišsipildysiančių svajonių oazė.

Echinopsiai ir mano atvėsus orams atsigavo ir sugalvojo žydėti. Tik ar spės užauginti ir išskleisti pumpurus?

Astrikui pleiskanotam aišku, kad išrašyta trūčo. Anksčiau valydavau sausu būdu ir aš. Bet perskaičiau kažkokias užsienines rekomendacijas, kad reik su šlapiu akvareliniu teptuku perbraukti, paskui teptuką išskalauji vandens indelyje ir vėl braukti. Brauki-skalauji-brauki. Pabandžiau. Kai išploviau teptuką, tai pamačiau kiek vandenyje liko mikroskopinių parazitukų. Po viso kaktuso procedūros buvo kas įžiūrėti. Ir čia po visų sausų procedūrų.
Siurblį ir aš mėgstu naudoti. Ypač, kai pas mane dvi katės, o vasarą dar langai atidaryti, skersvėjuoja. Plaukus puikiai nusiurbiu, visokias žemes, dulkes pripūstas tarp vazonų padėkluose, na ir parazitų nusiurbimui nuo kaktuso viršūnės. Tik dedu max pajėgumą. Dar ir kaktusą prilaikau, nes vieną kartą astriką išsiurbiau su šaknim. biggrin.gif
Atsakyti

Užjaučiu.
Pajuodavimas reiškia supuvimą. Žiemą -supuvimą ir pašalimą.

Džiaugiausi pigiausiais iš jo pirktais kaktusais, tai weingathia ir gymnu saglionis, sakiau kokie dideli, o jie matyt per vasarą gerokai pagirdyti buvo, nes weingarthia iš karto kažkaip abejonių sukėlė, labai jau išpampusi buvo, net spygliai nespėjo augti :oh:. Astrophytum'as buvo su pumpuru, tai pasodinus pumpuras padidėjo, ėmiau džiaugtis, kad sulauksiu žiedų ir matau, kad jau šakės jam  :cray: . Nu žodžiu, kaip sakote Evora, tai šiais metais pardavėjai kažkaip labai nekokie. Turbūt be priekaištų (išskyrus vis augančią kainą) vis dėlto lieka Kreich'as.

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2022 09 11, 10:42)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="evora" data-cid="72990810" data-time="1662881998"><div><p>
Nu žodžiu, kaip sakote Evora, tai šiais metais pardavėjai kažkaip labai nekokie. Turbūt be priekaištų (išskyrus vis augančią kainą) vis dėlto lieka Kreich'as.
</p>

Nes Kreicho kaktusai atkeliauja vazonuose. Mažiau streso, jei iš pradžių per daug ir palaistome, tai šaknys nepažeistos, įsitvirtinę ir nepasigauna puvinio. Dar jo gruntas mineralinis ir labai didelė problema jame supūdyti. Duben gruntas su durpėmis ar kitokios žemės daug. Giromagi iš vis augina daugumą žemėje, mineralinio grunto reik paieškoti. Todėl dažniau ir netekčių turime.
Atsakyti
Prickly, reikia tavo konsultacijos.

Matau turi hildewinterų. Kur jas laikai? Labai tiesioginėje saulėje, mėgsta saulę su daliniu šešėliu ar tiktų rytinė, vakarinė langų pusė.
Įsigijau beždžionių uodegas, dar auksaspyglės norėčiau. Geriausiai pakabinti išeitų rytinėje balkono pusėje. Ar galvoti apie šviesesnę vietą?
Mano bute jau katastrofinis vietos trūkumas, tai dabar bandysiu kažką kabinti į palubės sritį.

vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Evora, kaip Jūsų ryžikas žiūri į tokias uodegėles :D. Nepasiekia?

Atsakyti
Ačiū už gerus žodžius mano šiltnamukai smile.gif
Dėl Duben, tai kai buvo užsakymas balandį, ir aš kelis pirkau (tik ne astro), tai mano visi gyvi.
Weingartija tai nežydėjo, punos prigijo,
o mammi: visi sulaužyti sulankstyti dygliai išsitiesino ir dabar žydi
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
gymnas liko labai susiplojęs, bet dvigubai pastorėjo ir žydėjo.
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Dėl šio antro jūsų užsakymo Duben gal labiau kalti šalti orai, kai buvo jie pasodinti.

Hildewinteros mėgsta ryškią šviesą, daug saulės, bet karščio ne. Stovi manosios ant šiltnamio lentynos, o lentyna yra šiaurinėje šiltnamio pusėje, taigi per pietus šviesos daug, bet jos nekepa. Kai jau saulė pasisuka į vakarus, tai ten gaunasi šešėlis nuo šiltnamio rėmo.
O kai buvo didieji karščiai, tai pietinės pusės stogą uždengiu kartono lapais. Tai manau balkone irgi reiktų kažkaip padaryti kad jos nekeptų .
Gražios beždžionių uodegos wub.gif
Čia dar tokia stačia, nenusvyrusi smile.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Ačiū, Prickly, už konsultaciją. Rytinėj pusėj bus kobiniai toliau nuo balkono langų, tai kabos prie kambario lango ir ten daug saulės nebus, greičiau su daliniu šešėliu. Dar galima bus kabinti gale balkono ant ilgesnio pakepimo ant saulės. Rinksimės.

Man Duben paskutinio siuntimo visi gyvi. Iš pirmojo numiriojo būtent tie keli astro kur rodžiau, kad visai šiknas suraukę. Bet dabar galvoju, kad man juos reikėjo tupdyti ant stikliukų ir duoti vandens iš apačios, kad šaknys mirktų. Tada būtų jėgas atgavę ir tik tada sodinti reikėjo. Aš čia šią vasarą tokius eksperimentus dariau, tai labai net įspūdingai pasiteisino. Net A. kikko išgelbėjau nuo išmetimo. Viskas su tuo Duben būtų gerai, tik, kad jis labai jau visokius keitimus ir fokusus mėgsta. O mane tokie dalykai super iš pusiausvyros išmuša.

Šiandien šiek tiek nerimauju dėl balkono augalų. Vėsoka. O aš palaisčiau penktadieny sukulentus, mamkes, turbikus, stenus, echinocereusus, parodijas ir notokaktusus, echinopsius. Kitų nespėjau. Labai jų žemė šlapiai atrodo, kad tik nesupūdyčiau kokį. Kitų šiandien pabijojau laistyti, gal iškęs vandens negavę.
Papildyta:
QUOTE(Frekenaura @ 2022 09 11, 15:11)
<p>Evora, kaip Jūsų ryžikas žiūri į tokias uodegėles biggrin.gif. Nepasiekia?
</p>

Pasiekia, bet nieko nedaro. Matyt reviziją atliko, nosį nemaloniai pasidūrė ir nusprendė, kad jo dėmesio neverta. Net koja nekepštelna. O kabo po pat nosimi.
Papildyta:
Tina, kaip žiūri į paskutinį sezono uždarymo užsakymą dar kartą Kreichui?

Čia aš su draugikėmis aptarėme kainų kilimą ir pagalvojome, kad būtų gerai dar šiais metais čiupti ką norim pigiau. Kreichui irgi pardavimo noras turėtų būti, nes vokietukam brangi žiema šviečiasi. O kaktusai parkeliaus vazonuose, nereiks jų įsodinti, nebus rizikos supūti, ištrauki iš siuntinio ir statai žiemoti. Netekčių neturėtų būti. Mano kompanija apie 20 vnt. imtų.

Ką mąstote ? Ar būtų norinčių prisidėti?
Atsakyti
Mano balkone apšiltintam temperatūra krenta, jau +18.
Kaip pas Rimusią, Prickly, Tiną šiltnamiuose temperatūra?
Atsakyti

Mano šiltnamis plevelinis, tai euphorbijos sunešiau į namus. Vienos lapai jau pašalą. Labai anksti atėjo ruduo. 

Atsakyti