QUOTE(cibulis @ 2017 04 18, 16:33)
PN nurodo, kad jo naudingumas 86 proc. bet 87-88 proc. aš gavau, kai rekupas dirbo antru greičiu.
PN sertifikate skelbiama, kad pučiant 88 kubus, NVK siekia 91 proc. Šiuo metu ... NVK išeina 98 proc.
Nepyk, bet 98% nu mano supratimu fiziškai neįmanoma, kai kalba eina apie entalpinį įrenginį. 91% dar dar, tikėti galima, manau, kad ir realus toks gali būti (nors ir nesitiki, kad su entalpiniu šilumokaičiu), bet ne 98%.
Mintai, viską suvėlei. Jei kas ir meluoja, tai tik gamintojas. Negi manai, kad apgaudinėja ir "Zehnderis", ir PN?
PN institutas laikosi ant tokių sertifikavimų, tad tie, kas pas juos testuojasi įrangą iš esmės išlaiko PN institutą, keista būtų, jei kirstų šaką ant kurios sėdi

.
Nesakau, kad PN institutas melagingai pateikė išmatuotus duomenis, bet net kai kuriuos testavimo metu pastebėtus niuansus nutylint, galima stipriai suklaidinti vartotojus, o tai yra tik vienas būdas nepasakyti tiesos. Kitas, testavimo metodiką galima pritempti, kad koks nors įrenginys atrodytų geriau konkurentų atžvilgiu, na bet čia nesigilinkim, čia tik spėlionės.
Nebent tik pats "Zehnderis" įdiegęs programą, kad kuomet įrenginys testuojamas, kažką kitaip darytų.
Jam to nereikia, jo parodymai visuomet meluoja, deja apie tai PN institruto testavimo ataskaitoje nerašoma, o kam rašyti, jis juk niekuo neišsiskyrė

, tą patį turbūt kiekvienam įrenginiui reikėtų nurodyti

.
O dėl tavo rotacinio nesinervink - nebuvo tuo metu tai aktualu, tai ir netestavo.
Bet kai žiūri lentelę, tan parašyta
Humidity recovery: 0 %, o ne Netestuota ar - ar dar kaip nors kitaip. Jai jau ištestavai kokį įrenginį ir jam nustatęs, kad negražina drėgmės parašei 0, jokiu būdu netestuotiems įrenginiams negali rašyti to paties, tad tai jau atleisk, bet apgavystė.
Koks atsakymas: jei PVC - tik balti, o jei nori spalvotų - aliuminio rėmas? Ar teisingai supratau? Betgi aliuminio profilis labai brangus.
Taip, ką padarysi. Nepatinka balta spalva, teks mokėti brangiau. Ne veltui
Simonas Klezys aliuminius rėmus pasirinko, jie iš tikrųjų, mano supratimu, atspariausi aplinkos sąlygoms, nors kadangi jis
rėmus skandino apšiltinimo sluoksnyje, manyčiau, kad galėjo ir pataupyti PVC rėmus pasirinkdamas.