Darbas darbą veja...

Kai sodo lysvėse pasirodau, tai, atrodo, likę auginti gėriai tiesiog tiesia žalias rankeles, sprogina akeles ir meldžia- šiandien jau pasirink mane..rauk, vežk iš to daržo, baigiam sustirt nuo tų šaltų rasotų naktų..

Trypiu koja griežtai ir vis dar tildau burokus, salierus, kopūstus-šaltaskūriai esat, kentėkit kiek galit...

Šiandien viedrą žalių pomidoriukų su svogūnais marinuosiu. SKANUČIŲ RECEPTU. Reik druską iš po vakar nuplaut, dailiai stiklainiuos supakuot ir marinatu užpilt

Jau tie mažuliokai tikrai neprinoks, o kurie sugebės, tikrai beskoniai būna, mažinu po biškutėlį. Pernai taip puikiai pavyko, nereikėjo po tas dėžes nokinamų duotis.

ŠILDYTOS ŠVIEŽIOS MORKOS. MORKAS MAŽAS PLONAS, KURIOS BLOGAI LAIKYSIS ŽIEMĄ, RUOŠIU TAIP -man patinka, senai gauta versija

2 kg burokine tarkuotų morkų, 1.5 v/š druskos, 0.5 stikl. vandens, 1 stikl. aliejaus, 1 stikl. cukraus. Morkas užpilti minimais produktais ir laikyti 1-2 val. pamaišant. Versti puodan , geriau platesnis, ir 8 min kaitinti maišant, kad neužvirtų ir visas turinys gerai perkaistų. Tada užpilti 100 g acto 9proc. (1 stikl. telpa 200g acto, pilu į mažesnę pusę iš akies) ir dar 5 min pakaitinti maišant, KAD MASĖ BŪTŲ KARŠTA. Tada užsukti stiklainiuose. Morkikės, atidarius turi malonų šviežumo įspūdį, aišku turi rūgštelės malonios. Tokį stiklainiuką atidarius galima laikyti šaldytuve ir pamažu naudoti. Mes tai noriai valgom kaip garnyrą prie vištienos (pasišildom, dar troškintų ar pirktinių žirnelių įdedu), sriubikėn, padažiukan įmetu.
Papildyta:AURUT, gal daug gauromečio turi. Mainyčiau į raudonėlį, medetkas, ramuniukus.
Papildyta:POMIDORŲ DŽEMAS VIŠTIENAI 1kg prinok. pomidorų, 300g cukraus, 1 citrinos sultys ir žievelė, 1 a/š vanilino. Smulkinti ar blenderiouti pomidorai užvirinami su cukrumi, paskui dedama citrina ir vanilinas. Virinama ir pilama į stiklainius. NEBANDŽIAU PATI, bet gal kas nori pabandyti.
Papildyta:SKANUS PADAŽAS ŽIEMAI SU DŽIOV. ABRIKOSAIS 5 KG luptų pomidorų ar 5 L sulčių, 1 KG svogūnų kubeliais, 3 VNT. paprikų kubeliais, 200 G džiov. abrikosų kubeliais, 0,5 KG cukraus, 2-3 V/Š druskos, 1 st. acto, 1 VNT. česnako, 1 A/Š čili milt., 2-3 V/Š krakmolo tirpinto vandeny. Virti apie 1 val., kol patirštėja. Česnaką ir actą, krakmolą dedam pačioj pabaigoj- 5-10 min likus. Turim maždaug 5,5 l masės.