Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(zis @ 2021 01 05, 00:59)
Mano nuosava mirksiukas.gif galiu paskolint 4u.gif tik kaip tau ją perduoti? Gal į biblioteką panašiu metu išsiruošiam? biggrin.gif dabar pradedu Naomi Novik "Šimtas metų žiemos" jau skaitei, ar dar ne?

O paskui man, nes tipo as jau cia uzsinorejau biggrin.gif
Atsakyti
Mano kaip visuomet labai kukli ax.gif
Metų knyga – G. Yakhinos „Zuleicha atmerkia akis“
Metų lietuviška – U. Radzevičiūtės „Grožio ir blogio biblioteka“
Metų terapija, šmaikštumas ir pozityvumas – A. Paasilinnos „Grupinės savižudybės magija“
Metų ramumas – K. Harufo „Mūsų sielos naktyje“
Metų lėtumas – H. Gudavičiaus „Laiškai iš kaimo“
Metų nusivylimas – I. Taskos „Pobeda 1946“
Specialus prizas už įtaigiai perteiktą veikėjų psichologiją – F. Backmano „Lokių miestas“
Atsakyti
Perskaičiau 130 knygų (47048 psl.). Iš jų 51 lietuvių ir 79 rusų kalbomis. Grožinių buvo 60, negrožinių - 70 (iš jų 28 istorinės, kitos mokslo populiarinimo, publicistikos, psichologinės ir kt.). Pagaliau negrožinių buvo daugiau nei grožinių biggrin.gif

Metų top 5 (įvertinimas ne mažiau 4,5 iš 5):
1. Robertas Petrauskas "Lemtingi sprendimai"
2. Martin Blaser "Nykstantys mikrobai"
3. Robertas Petrauskas "Trečiojo Reicho triumfas"
4. Yuval Noah Harari "Homo Deus: glausta rytojaus istorija"
5. Erichas Maria Remarkas "Vakarų fronte nieko naujo"

Nominacijos:

Metų rekomendacija Дэвид Гранн "Убийцы цветочной луны. Первое расследование ФБР"
Metų klasika Джон Стейнбек "О мышах и людях"
Metų detektyvas Роберт Гэлбрэйт "Зов Кукушки"
Metų fantastika Брендон Сандерсон "Легион. Стивен Лидс и множество его жизней"
Metų biografija James L. Haley "Vilkas: Jacko Londono gyvenimai"
Metų "plyta" Михаил Зыгарь "Империя должна умереть"
Metų autorius Robertas Petrauskas (labai laukiu kitų autoriaus knygų smile.gif )
Atsakyti
Metai keistoki, sakyčiau... ir tai kažkaip paveikė skaitymo ritmą....

38 perskaitytos/perklausytos (11 497 psl popierinėse knygose)

Metų knyga N.Adiche "Amerikana"

Metų švelniausios sielai L.Sepulveda "Senis, kuris mėgo skaityti meilės romanus " E. Bronsky "Paskutinė Babos Dunjos meilė"

Tiesiog gėris D.Rubina "Napoleonov oboz" trilogija (audio,rus)

4 nuograužos - Dž. Golsvortis"Forsaitų saga 2", nes pasidarė nuobodu, J.L.Borches "Smėlio knyga"nes susivėliau simboliuose, G.Vilpišauskas "Vėjas nuo jūros",nes baugino baugino ir pš... S.King "Beznadioga", nes šlykštoka (audio, rus)

Niekada nenuvilia savo stebuklais M.Pavič "Koni sviatovo Marka" (rus.)

Daugiausiai emocijų sukėlusi, prarijau ir užinfluencinau kitus skaityt P.Lemaitre "Iki pasimatymo ten aukštai"

Negrožinė M.Kaku "Proto ateitis"

Dar 4 persikėlė į šiuos metus, bet apie jas kitų metų ataskaitoj smile.gif
Atsakyti
2020 m. karantinas ir bedarbystė padovanojo daug gražaus laiko, tai knygų sąrašas turbūt ilgiausias per visus metus, kiek registruoju. Perskaičiau apie 53 knygas. Permečiau sąrašą, tai buvo tikrai daug gerų , bet daug ir tokių, kurių pavadinimai nieko nesako, turinio nebeprisimenu. Taigi, keletas įstrigusių:


Šių metų mano skaitomiausia lietuvių rašytoja: U.Radzevičiūtė ; perskaitytos 4 knygos, labiausiai patiko "Grožio ir blogio biblioteka"

Šių metų skaitomiausia užsienio rašytoja: O.Tokarčiuk : 3 knygos + 1 graužtukas ("Bėgūnai"). Džiaugiuosi, kad daviau šiai autorei antrą šansą po neįveikto graužtuko. Tikrai verta skaitymo autorė.

Metų rašytojas - atradimas: V.Despentes "Vernonas Subutexas" - labai lauksiu kitų serijos knygų. Net nežinau kodėl ji man taip patiko, gal dėl nenudailinto požiūrio į gyvenimą, gal dėl įtikinamų charakterių.

Sena meilė, nepateisinusi lūkesčių: J.M.Coetzee su "Elizabeta Costelo" ir "Peterburgo meistru"

Mielos: R.Joyce "Muzika Ilzei Brauchman", J.Steinbeck "Apie peles ir žmones" , Stepnova "Sodas", H.Ringland" Visos Alisos Hart gėlės", J.Grames "Septynios ar aštuonios Stelos Fortūnos mirtys"

Patikusi pirmoji pažintis su estų literatūra: M.Friedenthal "Melancholija"

Įstrigęs detektyvas (nes jų labai mažai skaitau): N.Natt och Dag "1793"

Graužtukai : Tokarčiuk "Bėgūnai", Standalis "Parmos vienuolynas"

Įsimintinos: E. Kurniawan "Grožis kaip žaizda", Tokarčiuk "Varyk savo arklą per mirusių kaulus" , Y.Ogawa "Begalinė lygtis"

Metų stpriausios TOP 3:

K. Leine "Amžinybės fiordo pranašai",
O.Tokarčiuk "Praamžiai ir kiti laikai" ,
P.Lemettre "Iki pasimatymo ten, aukštai".


Atsakyti
Kaip smagu, kad metinių ataskaitų tradicijos vis dar gyvos bigsmile.gif

2020-aisiais perskaičiau 37 knygas, iš jų 10 anglų kalba. 8 knygos elektroninės (Kindle), kitos - tradicinės popierinės.

Metų grožinės literatūros knyga

Ali Smith "Autumn". Tikras literatūrinis malonumas. Skaičiau ir mėgavausi stiliumi. Turinyje daug įdomių linijų, pvz., buvo įdomu skaityti apie užmirštą/atrandamą dailininkę.

Metų negrožinės literatūros knyga
Tebūnie dvi.
Marina Abramovič "Eiti kiaurai sienas". Originali asmenybė. Būtų smalsu pamatyti kokį performansą.
Anne Sverdrup-Thygeson "Vabzdžių planeta. Kodėl žmonija be jų neišgyventų". Puiki mokslo populiarinimo knyga. Po jos net džiovintų svirplių buvau nusipirkusi paragavimui doh.gif

Metų atradimas
Japoniškos knygos - Yoko Ogawa "begalinė lygtis" ir Sayaka Murata "Kombinio moteris"

Metų nusivylimas
Kažkaip ne viena tokia šiemet buvo, visas trejetukas susidarė:
Agnė Matulaitė "Žali sausainiai. Knyga sveikiems neurotikams" - imdama skaityti nežinojau, kad tai iš esmės jos FB tekstų rinkinys
Ina Pukelytė "Panelės iš Laisvės alėjos" - pasijutau apgauta, nes pristatymuose akcentuotas istoriškumas. O iš tikrųjų tiesiog du lengvi ir labai saldūs meilės romanai, įvilkti į tarpukario Kauno kontekstą
Della Owens "Where the Crawdads Sing" - pabaigiau tiesiog iš užsispyrimo. Daug "baltų siūlų" toje istorijoje, gelbėjo tik gamtos vaizdai. Priminimas sau: vengti labai populiarių ir "visiems" patinkančių knygų rolleyes.gif

Vertos paminėti
Undinė Radzevičiūtė, dvi jos knygos - "Grožio ir blogio biblioteka" ir "Žuvys ir drakonai". Abi vertos skaityti. Lai ji tik rašo, lauksiu ir skaitysiu.
Olga Tokarczuk "Bėgūnai". Mano pažintis su rašytoja. Skaičiau "mažais kąsneliais". Skaitysiu jos knygas ir toliau.
Fredrik Backman "Gyveno kartą Uvė". Dar viena pažintis. Skaitysiu jį ir toliau.
Janis Jonevs "Jelgava 94". Pastaruoju metu vis pasirodo knygos apie 90-uosius Lietuvoje. Ši - apie panašų laikotarpį Latvijoje, sunkiosios muzikos kontekste.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2021 01 05, 16:11)
O paskui man, nes tipo as jau cia uzsinorejau biggrin.gif

Mielai prašom 😁 o,bet, tačiau, jei šešetas varnų nudžiugino, tai "Šimtas metų žiemos" yra atgaiva mano sielai...skaityčiau ir skaityčiau wub.gif wub.gif wub.gif net stengiausi pamažu skaityti (perskaičiau per 3 vakarus taupydama ax.gif )...Skaitant ją vis atgydavo fragmentai į užekerėtas dvaras+ fėjūnai, tik čia meilės linija ne tokia stipri biggrin.gif bet ech, koks gėris 😍 ir dar čia stand alone knyga, kas šiuo metu yra retenybė.
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2021 01 08, 01:36)
Mielai prašom 😁 o,bet, tačiau, jei šešetas varnų nudžiugino, tai "Šimtas metų žiemos" yra atgaiva mano sielai...skaityčiau ir skaityčiau wub.gif  wub.gif  wub.gif net stengiausi pamažu skaityti (perskaičiau per 3 vakarus taupydama ax.gif )...Skaitant ją vis atgydavo fragmentai į užekerėtas dvaras+ fėjūnai, tik čia meilės linija ne tokia stipri biggrin.gif bet ech, koks gėris 😍 ir dar čia stand alone knyga, kas šiuo metu yra retenybė.

aha ir sitos noresiu biggrin.gif
Atsakyti
Trumpai smile.gif . Perskaičiau 38 knygas. 12 popierinės, kitos Kindle ir Milžine.
Atrastieji autoriai: M.Stepnova - trys knygos, I. Meras - trys, F.Backman - dvi, trečia pradėta.
Labiausiai patikusios atsitiktine tvarka:
J.Grames Septynios ar aštuonios Stelos Fortūnos mirtys
P.Lemaitre Iki pasimatymo ten aukštai
M.Stepnova Lazario moterys ir Sodas
E.Kurniawan Grožis lyg žaizda
R.Joyce Muzika Ilzei Brauchman.
Atsakyti
obuolys.lt laimes ratas - sukti ir nuolaidos knygu pirkimui
turiu 5 ir 10 proc. gal reikia kam - i az
Atsakyti
Laba diena,
tiek laiko nebuvus parcimpinu, nes paskaičiau jūsų ataskaitas ir toks noras užėjo padaryti reviziją savo lentynose, kad, pykit nepykit, pliurpsiu daug. Nes tiek laiko pratylėjau tongue.gif
2020-ieji kaip niekad buvo dosnūs gerų knygų, nors perskaičiau kaip visada. Beje, atradau knygų klausymo gėrį. Iki knygų siuntimo dar nepriėjau, bet su didžiausiu malonumu išklausiau Rubinos, Dafnės de Morje ir kt apsakymus, apysakas. Bet tik rusiškai, nes lietuviškai niekaip, nu, niekaip...
Šįkart neskirstysiu knygų į kategorijas, nenumeruosiu pagal gerumą, nes neįsivaizduoju, kaip tai padaryti, kai jos tokios skirtingos ir tokios geros.
Taigi -
E.Kurniawan Grožis lyg žaizda - kažkada apsinuodijusi magišku realizmu marinau prie lovos šią knygą gal pusę metų. Galų gale atsivertus pirmą lapą sudrebėjo žemė, pro ausį prašvilpė akmuo, atsivėrė kapo duobė ir aš vos ne tiesiogine prasme įkritau į ją... Nebeprisimenu, kada taip būčiau skaičius, net istoriniai momentai, kuriuos paprastai tik mandagiai perskaitau, virė, putojo visom spalvom, garsais, gyvenimo absurdiškumu ir grožiu. Nepakartojama.
Kim Leine. Amžinybės fjordo pranašai - iš spalvų į purvą... Labai stipri knyga. Pati pradžia ėjosi sunkokai, bet vos pastorius su karve įsėdo į laivą... Kai kuriuos puslapius skaičiau po du kartus. Labai patiko.
L. Groff. Florida - visada sakau, kad rasti gerų novelių be galo sunku. Tai va, jos čia. Novelės, kurios sisiraizgiusios tarpusavy ir kurios apraizgo tave. Juoda, klampu, tikra, stipru. Po Floridos pelkių į rankas pateko ,,Ten, kur gieda vėžiai" su visai kitokiomis pelkėmis, saulėtomis, pilnomis gyvybės. Ir ką? Man pasirodė, kad klausau gerą pop dainelę po Pink Floydų unsure.gif
Dona Tartt. Dagilis. Slapta istorija - labai daug tikėjausi, bet, kad gausiu tiek daug, nesitikėjau. Visiškai mano autorė. Kai skaitai ir nori, kad niekada nesibaigtų, kai žinai, jauti teksto intelektualumą, santūrumą, sunkiai nusakomą eleganciją ir, pasakysiu paprastai, tau įdomu. Labai labai smile.gif

Čia sunkioji artilerija. Bet buvo daug knygų, kurios prastesniais metais būtų lindusios į pirmą eilę;
J.Grames Septynios ar aštuonios Stelos Fortūnos mirtys
OJ.Steinbeck. Apie peles ir žmones
lga Tokarczuk. Varyk savo arklą...
K.M.Hargrave. Malonės
Boschwitz. Keleivis
Kanovičius. Miestelio romansas
Nguyen. Šalininkas
J. Cummins. Amerikos purvas
Mytting, E. Shafak, Nesbo.... baigiu išvardinti visas 2020 m. perskaitytas knygas unsure.gif
Ačiū, jei skaitėt. Ir gerų knygų šiais metais 4u.gif



Atsakyti
Aš apakus, Aimma bigsmile.gif Tiesiog skaičiau ir negalėjau patikėt savo akimis, nes visos tavo išvardintos knygos man lygiai taip pat patiko (na, gal išskyrus "Dagilį"). Tiesiog, retai aptinki žmogu su lygiai tokiu pat skoniu kaip tavo. Smagu wub.gif
Atsakyti