Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(Night13 @ 2019 09 30, 16:02)
Galbūt ir dabar kažkas turės laiko ir noro ir pasigilins, gal kam bus įdomu. Bet kokia to prasmė kitam žmogui? Juk dirbant tokį darbą gaunamas atlygis, o čia siūlymas investuoti laiką dykai. smile.gif

Apskritai forumas (amžiną jam atilsį...) yra bendravimo forma. Vieni bendrauja apie religiją, kiti apie palergonijas, šampūną nuo pleiskanų ar vaikų auklėjimą, o kai kurie štai – apie virtuvės remontą. bigsmile.gif Žmonės tiesiog kalbasi apie tai, kas jiems aktualu – kas vienam šiandien didžiausias galvosūkis, kitam gal šviežias atradimas, kuriuo visai smagu pasidalinti net ir nesistengiant išsunkti materialinės naudos. Bent jau maždaug tokia kadais buvo SM "filosofija".

Solo, apie virtuvės kampo ergonomiką deja nieko negaliu pasakyti apart to, kad ankstesnėje virtuvėje (senoje, be jokių šiuolaikinių karuselių ir pan.) kampą turėjome, bet patogu nebuvo. smile.gif

Kargo neturiu ir netrūksta (berods ir šioje temoje buvo kalbėta, kad nelabai naudingas pasirinkimas, ypač jei vietos ne baisiai daug). mastau.gif Ar jums jis tikrai reikalingas, ypač tokioje garbingoje vietoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 02 spalio 2019 - 17:57
Sveikos smile.gif Sakykite, gal kazkuri is Jusu savo virtuveje indaplove montavotes po orkaite? 4u.gif Mes jau pasidarem virtuves projekta, kainas issiklusinejom visur, viskas gerai, tik nusprendem, kur uzsakinesime - pokst ir sako “ne, po orkaite nesimontuoja indaplove”, negerai, reikia kelti i kita vieta blink.gif Nu laba diena, ko iskart nesake, mes komunikacijas prasivedem pagal vietuves planeli, viskas paruosta...Ir tikrai esu maciusi indaploviu po orkaitem, tai kame reples, kur cia galai nesueina? blink.gif Zodziu, gal kazkas pasidarete standartine, ne maza indaplove po orkaite? Ar bandyti man baldininku issimusti norima projekta su indaplove toje vietoje, ar visgi palaidoti savo norus ir planus?
Atsakyti
QUOTE(Siurpuliukas @ 2019 10 15, 16:08)
Sveikos smile.gif  ...

Įprastai nemontuoja indaplovės po orkaite, nes indaplovei nereikia spintelės rėmo, ji montuojasi tarp spintelių. Kadangi tokia situacija, tai aukštą spintą, kur viršuje orkaitė, normaliai daryti neišeina, nes orkaitės šonuose liks skylės... Trumpiau tariant įmontuojama indaplovė yra 60cm (595mm jei tiksliau) pločio, o įmontuojama orkaitė kiek siauresnė - ji kartu su plokštėmis iš abiejų pusių sudaro 60 cm plotį (jos įmontuojama dalis yra 540mm)... Nežinau, ar aiškiai paaiškinau, bet kažkaip taip yra... Dar gali būti, kad orkaitės atidarinėjamos durelės gali kažkaip kliūti... nežinau, dabar tik pagalvojau apie tai..
Tai va. Normaliai negalima. Bet įsijungus fantaziją tikrai galima. Baldininkas tiesiog nenori papildomai galvoti - jam gi galvos skausmas tai yra. Anksčiau, prieš kokius 5 metus, kai tema buvo kur kas gyvesnė, vienos narės - Gabby_jz - mažą virtuvę net etalonine pakrikštijom biggrin.gif . Pas ją yra taip padartyta - indaplovė po orkaite. Nepamenu tiksliai, kaip ten išsprendė, tačiau jei paieškotumėt diskusijose, gal rastumėt ką... rolleyes.gif
Va ji: virtuvė
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 16 spalio 2019 - 08:47
Tokiu atveju pastato indaplovę ir virš jos PAKABINA spintą su orkaite. Nėra ką ten galvoti.
Bet, galbūt, Jums taip pasakė dėl kažkokio nepaminėto niuanso? Pvz., gal siena nedengia kažkurio šono, arba kažkas trukdo indaplovei atsidaryti (pvz., radiatorius), ar, galbūt, siena "skysta" ir neišlaikytų svorio - čia fantazuoju, gali būti n techninių priežasčių.
Bet iš kiek parašėt, tai toks montavimo variantas galimas ir net nėra retas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night13: 17 spalio 2019 - 00:00
Pabrėžiu, kad ne į temą, bet patarčiau gamintis pas tuos, kas ir darė komunikacijų planus. Nes labai dažnas atvejis, kai pasinaudoja vienais dėl suplanavimo, o po to žmonės laksto su paieškomis kur pigiau. Ir daugumoje atvejų patys dėl to nudega.
Nežinau, ar jūsiškis šis atvejis, bet skauda net skaityti.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2019 10 17, 00:56)
Tokiu atveju pastato indaplovę ir virš jos PAKABINA spintą su orkaite. Nėra ką ten galvoti.
Bet, galbūt, Jums taip pasakė dėl kažkokio nepaminėto niuanso?

Matyt baldininkams pasirodė, kad yra ką galvoti biggrin.gif . Teisingai sakot, nežinom visų niuansų. Būtų įdomu pamatyti planelį ir bendrą situaciją.
Atsakyti
Sveikos, aciu labai uz atsakymus ir padrasinimus 4u.gif Per darbus ir isirenginejima net neatrasiau cia unsure.gif Ne del pigumo mes cia lakstem, tiesiog atrode, kad radom neblogus baldininkus (viska norejome vienoje vietoje darytis, tiek projekta, tiek virtuve, jau nekalbu, kd tuo paciu norejome ir vonios baldu, prieskambario spintos ir drabuzines), plius gi iskart pirmo susitikimo metu aptarem, kurioje vietoje ko pageidautumem, subraize viska ranka, pazymejo kur kas, dar apkalbejom del rankeneles ar profilio indaploves atidarymui, o tik po to praejus kelioms savaitems baldininkai susapnavo, kad negalima ten deti biggrin.gif Tai reziume: uzsakinejam pas kitus baldininkus, kuriu perklausiau koki astuoniolika kartu del indaploves ten, tai jie net nesuprato mano panikos ir klausinejimo, sake cia daznas atvejis, kad sitaip deda ir jau ne karta ir ne du gamino jie tokias virtuves, viskas gerai biggrin.gif vyrukas is Siauliu i Kauna atvaziuoja, problemu nemato niekur, labai ramiai viska “issprende”, laukiu projektelio pabraizyto ir prieskaledines virtuves smile.gif

Del negalejimo statyti indaploves po orkaite baldininkai “argumentus” tepasake, kad plociai nesutampa (buitine technika imam standartine, indaplove ne maza) ir kad garuos ant orkaites dureliu indaplove, kai issiplaus ir daznai reiks ta orkaites stikla-dureles valyti... Daugiau nieko mums neakcentavo, tai pasirode labiau kaip tingejimas/nenorejimas pajudinti smegenu ar sedimosios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siurpuliukas: 23 spalio 2019 - 13:58
Merginos, reikia patarimo kokią kaitlentę rinktis su rėmeliu ar be?
Atsakyti
QUOTE(nile @ 2019 11 04, 23:10)
Merginos, reikia patarimo kokią kaitlentę rinktis su rėmeliu ar be?

Subjektyvu, bet sau rinkčiausi be. smile.gif Gražiau be, o ir rėmelis nuo nutekėjimo neapsaugos.
Atsakyti

Merginos, reikia patarimo kokią kaitlentę rinktis su rėmeliu ar be?

Aš rinkčiausi su rėmelių, pas mane tikrai apsaugo nuo nutekėjimų.

Atsakyti

Patarkite del virtuves. Virtuveje komunikacijos isvedziotos, vanduo, elektra.

Planas mazdaug taip kaip nuotraukose. Virtuve prie sienos su langu. Langas per viduri, 180 cm plocio, tad is abieju pusiu like po ~ 1 metra sienos.

Planuoju dar spinta orkaitei kaip siame pavyzdyje ir salia jos dar viena spinta, viso 120 cm plocio. Turiu vietos prie tos sienos pastatyti.

Saldytuvas neimontuojamas, stoves kaip cia nuotraukose. Melynas rytuliukas plane tai stalas.

Didziausia problema, kad nebus kabanciu spinteliu ir vietoje indu dziovyklos virsuje reikia galvoti kazkur spinteleje apacioje indus deti. Cia ir yra didziausias galvos skausmas - kaip protingai kokiu eiliskumu isdestyti kriaukle-indaplove-indu dziovykla. Ant stalvirsio pastoviai stoves kavos aparatas, multipuodas, el.virdulys.

Dar turiu galimybe siek tiek pastumdyti spinteles. Galvojau tokius isdestymo variantus:

1) tarp kriaukles ir saldytuvo palikti ~40-45 cm spintele pvz puodams. Stalvirsi sioje vietoje panaudociau pastatyti pvz. kavos aparata ar multipuoda ar elektrini virduli. Toliau statyti kriaukles spintele, indaplove, stalciai su dziovykla indams. Minusas - spintele puodams siaura, beto ir puodai atrodo geriau butu arciau kaitlentes. Kitas minusas kad po kaitlente lieka kazkur apie 110 cm plocio stalciams, ir graziai isdestyti nezinau kaip. O apacioje noriu tik stalcius puodams, kruopoms susideti.

2) prie saldytuvo deti indaplove (45 cm turime ir musu seimai pakanka.), tuomet kriaukle, poto stalciai indams. Lieka apie 150 cm plocio stalciams. Po kiek isdesyti kad butu graziai ir praktiskai..

3) kriaukle deti prie pat saldytuvo, tuomet stalciai indams, poto indaplove. Aisku pliusas kad kriaukle ne prie lango. Kituose forumuose skaiciau, kas turi pasidares kriaukle prie lango, tas gailisi, nes lyg valyti langa reikia daznai. Minusas reikes galvoti kur statyti kavos aparata ar virduli kitur. Zinau, nuo kaitlentes kampe liks stalvirsio, bet ten viskas netilps. O prie lango statyti multipuoda kazkaip ne kaip...

 

Kaip jum atrodo? Ka patartumet? Gal kas turi indu dziovyklas apacioje ir zino kaip patogiausia isdestyti?

Ir dar - ar tarp kaitlentes ir ukines spintos pakanka 1 metro plocio atstumo? O gal ir 80 cm uzteks?

 

Ir dar del plyteliu ant grindu. Pas mus svetaineje bus laminatas. As galvoju po virtuves spintelemis ir kokia 60-80 cmr nuo ju ant grindu klijuoti plyteles, poto laminata. Vyras sako nereikia jokiu plyteliu, visur desim laminata. Nu bet zinau, kad buna tu nelaimiu virtuveje. Issipila kas nors, nukrenta. Kad ir dabar turim laminata. Tai like idubimai nuo to, kad kelis kartus nukrite buvo ant grundu visokie mesos plaktukai ar stiklainiai. Turit kas tik laminata virtuveje?

 

Priedas  foto3.jpg   19,89KB   2 Parsiųsta kartų

Priedas  foto2.jpg   61,03KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  foto1.jpg   69,02KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  foto4.jpg   47,06KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  foto5.jpg   62,63KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 29 gruodžio 2019 - 17:38
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2019 12 29, 17:36)
Ir dar del plyteliu ant grindu. Pas mus svetaineje bus laminatas. As galvoju po virtuves spintelemis ir kokia 60-80 cmr nuo ju ant grindu klijuoti plyteles, poto laminata. Vyras sako nereikia jokiu plyteliu, visur desim laminata. Nu bet zinau, kad buna tu nelaimiu virtuveje. Issipila kas nors, nukrenta. Kad ir dabar turim laminata. Tai like idubimai nuo to, kad kelis kartus nukrite buvo ant grundu visokie mesos plaktukai ar stiklainiai. Turit kas tik laminata virtuveje?

Man asmeniškai negražu skirtingos grindų dangos bendroje erdvėje – viskas nauja, o jau tarsi sulopyta... Šiais laikais tikrai įmanoma išsirinti tiek plyteles, kurios derėtų svetainėje (neretai vis tiek klojamas dar ir kilimas), tiek laminatą, kuris būtų tinkamas virtuvei. Kokybiškam laminatui nuo stiklainio kritimo vargiai kas labai atsitiktų mastau.gif , o metalinis mėsos plaktukas įskelti gali ir plytelę – jo išvis geriau nemėtyti. biggrin.gif
Atsakyti