QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 10 26, 17:47)
Meri , kartūs, jeigu buvo vėlyvieji ir mažai vandens gavę. Ir dar a la ekologiški. Na, tokie be trąšų, pusiau dvesiantys. Įtariu, galvos po 1-2 kg. Arba dar mažesnės.
Ate, kas tavo per receptas kopūstų ? Mažu ir man reikėtų užsiraugti. Tik keli metai vis netenka. Kolegos, kurie tuo užsiima, aprūpina. Tai už konsultacijas, tai už pagalbą. Praeitą savaitę gavau po 10 l kibiriokus raugintų agurkų ir kopūstų. Agurkus patvarkėme, kopūstus įpusėjome.
Gal ir gerai prie to ūkio. Už atliekinius lapus priveža mėsos, dešrų, kiaušinių. Dabar valgome parūkytas avienos dešreles ir elnienos dešrą. Pernai gavome parūkytą briedžio kumpelį ir šernienos konservų. Ai, dar bebro uodegą. Nors visokius biesus valgau, bet tos tik paragavau. man tai fuuu kvapas. O mano vyrai sutaršė ir nė nežagtelėjo.
Jergau , kaip nusikaliau. Pagreitintu būdu po prakaitu bandžiau rožyną apravėti, nusirankioti gėlyną ir aikšteles, takus išskusti. Paskui dar pripjoviau gal 100 kg brokolių. Kad jie būtų vienoje vietoje, tai baika. Bet reikėjo gerą gabalą lauko pravaikščioti. Guminiai dideliausi, už lapų kliūna. Vos parsivilkau. Įkaliau kavos, reikia eiti, gal bent kanas išsikasioti.
Ingrida, tas apgamas didėt pradėjo.
IiK, senoviškai raugiu. Ant bačkutės dugno pjaustau obuolių išėmus sėklalixdžius. Kloju sveikus kopūstlapius. Tarkuoju kopūstus, beriu morkų, kmynų, jei turiu- spanguolių, druskos. Išmaišau, sumušu ir toliau sluoksniuoju. Stipriai sumušu. Suspaudžiu. Lėkštė, aknuo. Ant bačkos merliukas. Stovi kambario temperatūroj. Kai pradeda burbuliuot, atidengiu, subadau. Išeina smaradas ir vėl paslegiu. Taip badau kasdien. Po kokių penkių dienų bačkutė keliauja vėsiai. Vartojam.
Tai kč, valandas šiąnakt sukam? Fui, nepatinka.