Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(mjforever @ 2021 05 07, 11:33)
Gegužės 5 d., Trečiadienį, medicinos žurnalas „Lancet“ paskelbė Izraelio sveikatos ministerijos tyrimą apie vakcinacijos nuo koronaviruso efektyvumą. Izraelis tapo pirmąja šalimi, paskelbusia tokį tyrimą.

Straipsnyje sakoma, kad dvi Pfizerio koronaviruso vakcinos dozės 95% sumažino infekcijos, sunkių ligų ir mirties nuo komplikacijų riziką. Skiepijimas viena doze sumažina infekcijos riziką 58%, 76% - sunkių ligų riziką ir 77% - mirties nuo komplikacijų tikimybę nuo 14 iki 21 dienos po pirmosios vakcinacijos.

Duomenys apie vakcinos paplitimą ir veiksmingumą žurnale pateikiami pagal amžiaus grupes, lytį ir laiką, praėjusį po vakcinacijos.

https://www.thelance...1018-7/fulltext


Isties labai idomu.
As dar ikisau nosi i prisegtus info saltinius, isties ispudinga, suteikia vilciu. O dar jei bus israsti vaistai, grisime i iprasta gyvenimo ritma. Geros naujienos.
Atsakyti
Jau delfis prieš porą dienų tą patį apie Izraelį rašė, buvau įkėlus straipsnį.
„Turime vieną didžiausių nedarbą. Per metus 68 tūkst. padaugėjo ilgalaikių bedarbių, bet tuo pat metu mes turime 32 tūkst. laisvų darbo vietų pramonėje, kurioje mes nesurandame darbuotojų. Šitos žirklės atspindi, kad pas mus nėra subalansuoto požiūrio į nedarbą ir į darbą.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...u.d?id=87135445


Kol nenustos mokėti pašalpų ilgalaikiams bedarbiams, nieko nebus. Atsisakai darbo- pašalpa turi būti nutraukiama. Dabar "neapsimoka" legaliai dirbti.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 05 07, 11:44)
Rimtai? Tai kodėl jis nekrenta vis kasdien žemyn ir žemyn, o kaip sėdi 15-uke taip sėdi biggrin.gif
O Seišeliai tada kaip? ax.gif


Gal būtų pats laikas išmokti worldometer'yje pasižiūrėti ne tik bendrą lentukę išsifiltravus pagal infekcijų skaičių 1 mln. populiacijos, bet ir į konkrečios šalies grafikus (infekcijų, mirčių)? Tuomet nekiltų klausimų dėl Izraelio.

Dėl Seišelių, tai, galimai, rodo tam tikrų gamintojų vakcinų "efektyvumą" - ten 60 procentų vakcinų buvo kinietiškos, 40 proc. - Indijoje pagamintos AstosZenekos. Šaltinis: https://www.bbc.com/...africa-56992121
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2021 05 07, 13:49)
Gal būtų pats laikas išmokti worldometer'yje pasižiūrėti ne tik bendrą lentukę išsifiltravus pagal infekcijų skaičių 1 mln. populiacijos, bet ir į konkrečios šalies grafikus (infekcijų, mirčių)? Tuomet nekiltų klausimų dėl Izraelio.

o kuo jau bendra lentukė bendrų tendencijų neatspindi? pagrįskite.
čia kaip ir su Indija. Usa ne dėl savęs verkia, nors duobėje sėdi, o indusus remia smile.gif
Papildyta:
ir dar viena įdomybė. Kinietska vakcija tipo š, o Kinija tipo suvaldė virusą biggrin.gif
kas per paradoksai?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 05 07, 14:40)
o kuo jau bendra lentukė bendrų tendencijų neatspindi? pagrįskite.
čia kaip ir su Indija. Usa ne dėl savęs verkia, nors duobėje sėdi, o indusus remia smile.gif
Papildyta:
ir dar viena įdomybė. Kinietska vakcija tipo š, o Kinija tipo suvaldė virusą biggrin.gif
kas per paradoksai?


Monteverte ar tau galima ka nors irodyti... Teisingai, ne. Kam berpasmiskai burna ausinti. Manau visi suprantam kas ir kaip yra.

O todel, kad viena neva tavo lentuke, neparodo dinamikos ir neatspindi tyriamo objekto sudedamuju t.y. daugelio REIKSMINGU faktoriu, itakojanciu rezultata.

Tai gi anot oficialiu Kinijos informacijos saltiniu virusas ne is ten atejo... Kaip ir pradzioje, ligoniu nebuvo, tik netycia atsirado biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 05 05, 21:31)
Tuj  man uzdavei kalusima, as atsakiau kuo geresne.


nu man svarbiausia buvo isgristi, kad tu jautiesi geresne uz cambala ir tiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 05 07, 14:45)
Monteverte ar tau galima ka nors irodyti...

Tai gi anot oficialiu Kinijos informacijos saltiniu virusas ne is ten atejo... K

o tau?

tai iš kur? iš Marso gal? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 05 05, 21:35)
Ptakalbo ta, kuri žinodama, kuo gali užsikrėsti jos vaikai ir galėdama juos nuo to apsaugoti, to nedaro biggrin.gif

Daro, tik tais budais, kurie jai atrodo patikimesni. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 05 05, 21:49)
Saunu, atsimink, neuzmirsk, nesiok tai savyje, buk siuksliu kibiru...
Bet savo purvina kosere, vaiku "neliesk" (lutukes slengas, kad suprantamiau butu). Turi gi buti ir tau kas nors sventa. Nors...

O kas tau liepe gyventi Lietuvoje, vaziuok ten, kur tau labiau patinka, kur samones nesa ir ten klausykis ju... Nera problemu, ne sovietu laikai, sienos atviros.

gyvenime nesu tokio zodzio vartojusi, net nezinau , ka jis reiskia biggrin.gif

oho kad isijautei i varinetojos is Lietuvos role...is kur tai pas tave?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 05 05, 22:10)
Bet, kai kimbi dantimis i suagusi zmogu, tai viena, kai niekuo tau nusikaltusi vaika, tai SLYKSTU.

O kad as puikiai jauciuosi Lietuvoje... Kai man valdzia nepatika, as vistiek laikausi ju sukurptu istatymu, ir laukiu kitu rinkimu...

kokia tu nesveika, kaip nesupranti tektu, cia jau diagnzes reiktu eiti...

manau taip dare ir Hitlerio l aikais vokeiciais ir Stalino laikais visi soveitinei pilieciai.... del to tokio sistemos susikuria, dar senesnis pvz - vergija irgi zmones "tik" laikesi istatymu...
Papildyta:
QUOTE(Žu žu @ 2021 05 05, 22:15)
biggrin.gif  biggrin.gif Bet tai kaip tau skauda, mano darbas  biggrin.gif cia del to, kad niekas netiki, jog galejai dirbti mokytoja? todel vis pabreztinai abejoji, kad kiti gali universitetuose destytojais buti?

valytojos tavo darbas man skauda? ne, geras darbas, patalpos mediku studentu bus svaresnes. Tu lyg ne daugiskaita, del kitu neabejoju, O jei nusivaziavo ant tiek svietimo sistema, kad tokios kaip tu dirba destytojom, tai tikria liudna... mirksiukas.gif Cia visos turi nors kazkokisu talentus pvz montekrista gali gramatines kalidas taisyti, nros teksto surpatimu jai sunkoka, pastinike irgi gramatika zino, kai kurios gaudosi medicinoje, uarda psichologoje labai gerai gaudosi, O va tu kur gaudaisi, kol kas nepastebejau, neslepk taip savo talentu. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 05 05, 22:40)
Kokia konstitucija... Pamirsk... Sveika atvykus i Naujaja pasaulio tvarka

tai va ta ir sakau, kad jau pamirsti reikia.... unsure.gif o kai kas tuom dziaugiais, mano skeipai juos isgelbes...
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 05 06, 08:10)
Išmintingas žmogus žino, kad jis visko nežino. O kvailas yra tikras, kad viską žino smile.gif Esminis ir akivaizdus skirtumas:)
O kai žmogus mano, kad google yra žinių šaltinis...Tai čia jau ir nepasiginčysi smile.gif
Papildyta:

Būtent smile.gif Todėl tas pasipiktinimas mažų mažiausiai juokingas smile.gif Bet visa tamsa juk iš nežinojimo....

nejaugi, tai jau pagaliau suvokei, kad ne vska zinai, o tiek ardaisi, tiek irodineji daznai apie tai, ko nezinai, Dziaugiuosi tavo progresu biggrin.gif

Pasipiktinimas ne tik konkrecia procedura, o visu kitu kas su tuo susije, kaip gali buti neaisku? Kodel kazkas turi kapstyti vaiku nosis kas savaite ir kodel tuo pagridnu gali leisti ar neleisti i mokykla? taip ir nepasidoemjai salutiniais poveikiais tokiu nuolaitniu testu vaikam? jau taip Lietuvoje jie beveik metus neina i mokykla , o dabar maziukus nuolat testuoja, kaip kokias ziurkes labboratorines.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 05 07, 14:56)
o tau?

tai iš kur? iš Marso gal? smile.gif


Kas mane atsimena nuo pirmu mano zingsniu SM, pamena mano diskusijas su mediniu, tie patvirtins, jis padare man didele itaka, jo mintys paskatino perziureti daugeli mano anuometiniu isitikinimu.

Gal, jei tau taip atrodo. Bet Kinija negia, kad is Kinijos. Na o jei tu tiki Kinijos apteikiama statistika, ka raso Kinijos info saltiniai, vadinasi...

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 05 06, 09:46)
Sia riba ji perzenge pirmoji, apkurvinusi mano vaika. Neziurint i tai, priminsiu tau, jos vaiku as netarsiau gasliais pramanais. Tau dar vienas pvz. kad yra tabu, kuri skiria zmogu, nuo degrado.

melage, tik jus su savo vyru, savo vaika apkurvinot savo auklejimu, Bet tau tas niekaip nedasyla biggrin.gif kiek metu dar meluosi?

tai sakai cambala degrade?
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2021 05 06, 09:50)
Ar tau teko bent vieną nuo testo sužalotą žmogų matyti?Man tai ne.Bet nuo covid"uko teko sutikti ir be sveikatos likusių,ir mirusių žinau.
O,be to tu vaikų neturi,tai ko rūpinies?

topinis argumentas lotuliukas.gif
man ir nuo covid neteko matyti be sveikatos likusiu ar is vis sunkiau sirgusiu, tai , ka as turiu teigti, kad covid nera? doh.gif
Tu ka nors girdejusi apie statistikas, tyrimus, analizes, zmoniu, vaiku psichine sveikata? cia raktiniai zodziai apie ka buvo snekama biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 05 06, 10:04)
O kaip tu dristi... Savo gasliom mintim, bandydama tersti nekalto vaiko aura. Tu gi tiki auromis.

lotuliukas.gif koki absurdai pasakei
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2021 05 06, 10:33)
Rimtai taip manėt, ryte išvadinusi mane iškrypusia paleistuve (gyvenime manęs niekas nėra taip vadinęs); negabia, nes tik lietuvių filologiją studijavusią ir ------ vakare man rašot neva teisybę apie savo gyvenimą (beje, variantas tos teisybės ten ne pirmas). O paskui rašot, kad manimi pasitikėjot ir t.t. Kas atsitiko? Užteko man nurodyti savo realius, o ne sugalvotus darbus?

Moterys, spėkit, Lutukė toj až žinutėj bent manęs atsiprašė už tai, ką viešai apie mane rašė tos pačios dienos ryte? Ne. Nė minties moteriai tokios nekilo. Ir po to kalba apie garbę, moralę, sąžinę - sąvokas, kurios jai yra visiškai nežinomos.

Lutuke, aš Jūsų viešus manęs įžeidinėjimus ir po to man parašytą Jūsų až parodžiau žmonėms, kurie man yra autoritetai ir plius teisės specialistai. Jie man sakė, kad norėdama aš tą Jūsų žinutę galiu skelbti viešai, tai čia mažiausiai. Galima eiti ir toliau. Bet aš to nedarysiu. Tebūnie tai Jūsų sąžinei. O dabar tik priminsiu Jūsų tos dienos viešas žinutes apie mane. Žmogiškai įdomu, ko po jų (o jos gi ne vienintelės; taip iš manęs tyčiojatės jau penketą metų) iš manęs tikėjotės? bigsmile.gif Jums rimtai atrodo, kad Jūs viena čia žmogus, o visi kiti Jūsų emocijų, kurių net vakare neprisimenat, bokso kriaušės? Tai aš atsisakau tokia būti.
Papildyta:
P.S.Man labai įdomu, ką apie šią situaciją mano psichologė Uarda?

mano aptarimas draugiskas eik gydytis 4u.gif

o siaip daryk tu , ka nori lotuliukas.gif negaliu net komentuoti tokiu trydu psichiniu unsure.gif eik rasyk pareiskima policijoje lotuliukas.gif o vargeli......
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 05 06, 11:09)
Zinote...
Su jumis bendrauti yra sudetinga, nes jus daznai darote neadekvacias, gerai nepamatuotas isvadas.
Tos problemos tampa zymiai ryskesnes, kai bendraujate su nestandartiniais zmonemis, kurie nesabloniniai ir masto laisviau... Tada jus nesugebate suvoktti ju teiginiu prasmes ir esmes, jums vaidenasi dalykai kuriu nera. Piktinates, puolate net gasdinate.

Moonte turi ta pacia problema...

Idomu, sakysim podruzkes, (MB taip vaidina transeksualkas, su kuriomis as pabendrauju) turi ta problema labai isreiksta. Neadekvaciai supyksta, reiskia emocijas, su jomis reikia bendraut, atsiprasant, kaip su ligoniais, ne visai pakaltinamais...
Net tos kurios ten pas psichologus lankesi menesiais, ne ka geriau, jas tik atbukina.
Bet mastymo laisvumo niekaip neatstato...

Cia jau zmogus turi su savimi dirbti. Jei gyvenimas yra pilnas sunkumu, tai nieko nepadarysi, tenka tuos sunkumus iveikti. Bet iveikti nesuzalojant savo mastymo. Tai sunku, bet svarbu...

nu va , kas nori surpanta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2021 05 06, 11:43)
Antra diena jus skaitau ir juokiuosi  biggrin.gif
Babutės, jums laikas palikti mamkas. Jei jau prasideda izeistu ambiciju karai tuscioje erdveje, tai jums jau kazkas negerai  biggrin.gif
Tie juokingi 'tu man parašei, o as isizeidziau' toks kvailumas, kad net sunku nupasakoti. Jusu gyvenimai tokie monotoniski, kad juos reikia spalvonti bent internete?

Uzsiimkit kazkuo, iskraukit savo energija darbuosr, kad nereiketu cia spjaudytis ugnimi.

tiksliai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mjforever @ 2021 05 06, 11:47)
aš laikyčiau Moonte ir paštininkės problemą tame, kad jos taktiškai bendraudamos su forumo klounais tikisi, kad taip juose "augina" žmones. Bet SM forume mes senstame, bet neaugame.

oho koks pasikelimas jerguteliau, kad teksites i zeme greitai....
talktiskai? manau nelabai zinai, sio zodzio reiksme , na nebent Lietuvoje pas jus toks bendravimas geriausia, ka esi maciusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 05 07, 15:11)
melage, tik jus su savo vyru, savo vaika apkurvinot savo auklejimu, Bet tau tas niekaip nedasyla  biggrin.gif kiek metu dar meluosi?

tai sakai cambala degrade?



Tu, nemelage stovejai mano sunaus lovugalyje ir skaiciavai jo meiluzes? Kad esi isitikinusi, jog ju pas ji buvo aibes?

Ar cia matuoji savo svertais, kitu dorove?

Negi manai, kad kurvindama mano sunu, permesdama man neva savo tariamai sveiku fantaziju isvadas, tu menkini mane, mano seima, sunu...

Idomucia, paaiskink jai, savo ismintingas mintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 gegužės 2021 - 14:26
QUOTE(-burbanti- @ 2021 05 06, 12:05)
Nu va...total košmar  fool.gif  fool.gif
'Tavo žodžiai virsta KŪŪŪNU...'
Kur jie virsta kuo tuscioje erdveje?  Ar tau su galva viskas gerai, izeidzioji tu musu?
Eik tu geriau savo tuos ukio krumus su runkeliu vagomis priziureti cia nesitrynusi ir savo senos galvos marazmu nerasinejusi


Nu va ar pasakysi, kad as silpna maža moteris?  biggrin.gif  Pagaliau bqigiau savo projektą. Dariau viska pati, net minkstaja dali irgi  biggrin.gif Nuo vyro velniu gavqu ne viena ir ne du kartus uz medienos tąsymą, bet tai buvo mano 'challenge'.

negerai jau jom senai, labai negerai unsure.gif

is tikro labai grazu, Man patinka tokio stiliaus daiktai..Bet jauciu uz mediena nemazai paklojai...mes irgi dabar mediena pirkom saviem reikalam, tai beveik dvigubai kaina isaugusi, kad puole daug kas ka statytis, tvarkytis kiemus per paskutinius metus doh.gif
Atsakyti