Zasis kimsta raugintais kopustais.
Musu paciu rinktu grybu is statinaites salotos.
Kelios darzoviu salotu atmainos.
Suriu asorti.
Dziovintu vaisiu saldainiai.
Obuoliu ir juoduju serbentu sufle.
Paciu gamintas vynas, uzpiltines, trauktines...
Ir viskas?
Ir viskas?
Sushiai man tai uzkanda tarp maitinimu.
Noreciau zuvies vyniotinio dar kad butu.
Zuvies vyniotinis tai budavo kavinje Tulpe, Kaune, Laisves al.
Kainuodavo 32 kapeikas griezinelis su grybais ir majonezu...
Dabar Maximoje buna zuvies vyniotinio. Geriausias is karpiu. Lydeku - sausesnis. Dar bna ivairiu zuvu, nuu ten... nezinai koks skonis bus.
Majonezas "Vilniaus" su grybais - neblogas.
Pries 25 metus "Vilniaus" majonezas buvo slykstus - dabar normalus
https://www.15min.lt...is-1050-1431766
kas juos išleido?????? čia nauja valdžia šitaip? o vaikų pas tėvus neleidžia?
Pas mus baisiai primityvu. Zasis kimsta raugintais kopustais. Musu paciu rinktu grybu is statinaites salotos. Kelios darzoviu salotu atmainos. Suriu asorti. Dziovintu vaisiu saldainiai. Obuoliu ir juoduju serbentu sufle. Paciu gamintas vynas, uzpiltines, trauktines...
Kaip zasi kepi?
Na tai ir Lietuvą tada lyginkit su kaimynais- Latvija, Estija, t.y, panašaus mentaliteto ir pajamų šalimis. Lietuvoj suvaržymai nuo pandemijos pradžios buvo didžiausi, ar nekeista, kad ir sergamumas didžiausias?
Papildyta:
Kviesim. Kiniečius. Jau keli metai iš eilės karštam kiniečius kviečiam. Šiemet tik trise būsim, tai vieną porciją tik užsakėm. Tiramisu šiandien padariau, alyvuoges pamarinavau, sūrio yra, dar vištienos salotų rytoj padaysiu. Kažin ar tiek suvalgysim.
Latvijoje vaiku atostogos veliau, tai jie pandemijos pradzioje maziau viruso parsiveze. Jie testavo du kartus maziau, tad ir atveju maziau.
Del dabartines situacijos, tai jie iveda karantina anksciau. T.y. pas juos zymiai maziau atveju, o jau skelbia komendanto valanda. Kodel pas juos maziau plinta, as nezinau. Cia ne su karantinu susije, o gal su kontaktu atsekimu ir pan. Pas mus rudeni buvo praleista proga sustabdyti, o dabar be karantino jau ne pro kur.
O jus randat skaniu kinieciu? As kiek Lietuvoje valgau, tai ne kazka. Vos dienos pietums sueina.
Atsižvelgiant į sveikatos priežiūros specialistų įspėjimus, Airijoje jau trečią kartą skelbiamas karantinas. Ekspertai nuogąstauja, kad užkrato plitimo mastas gali pasiekti sunkiai suvokiamą lygį.
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...i.d?id=86126239
</p><p></p><p>O jus randat skaniu kinieciu? As kiek Lietuvoje valgau, tai ne kazka. Vos dienos pietums sueina.
</p>
randam. Šiaip nesu išranki maistui. Man yra viskas skanu


Papildyta:
Zasis kimsta raugintais kopustais.
Musu paciu rinktu grybu is statinaites salotos.
Kelios darzoviu salotu atmainos.
Suriu asorti.
Dziovintu vaisiu saldainiai.
Obuoliu ir juoduju serbentu sufle.
Paciu gamintas vynas, uzpiltines, trauktines...
kaip skanu žąsis , vieną kartą gyvenime tik ir valgiau, prisimenu pusę skardos riebalų

Papildyta:
https://www.15min.lt...is-1050-1431766
kas juos išleido?????? čia nauja valdžia šitaip? o vaikų pas tėvus neleidžia?
kas čia Tau negražaus ? žmonės išvažiuoja- mažiau kontaktų Lietuvoje. Viskas pagal reglamentą.
Itrinam zasi specijomis. Kvepiantis, juodieji pipirai, dalis manuju baltuju nemegsta, jei patinka ir tie tiks. Muskato riesutas, kalendra, druska, arba soju padazas. Ir palieku "smardintis", tol kol paruosiu idara.
Idarui troskiname raugintus kopustus. Manau kiekviena turime savo troskinimo buda, skonis kuris patinka.
Dabar jau ijungiu orkaite ir kaitinu ja iki 120-130 laipsniu.
Per ta laika, prikemsam zasi kopustais.
Nezinau kaip kiti, bet as i zasies apcia t.y. ant indo kuriam kepam-troskinam dugno, megstu deti stambiai supjaustytus svogunus, renkuosi saldenes veisles (to ismokau Prancuzijoje), Is esmes jie neduoda pridegti, ir suteikia malonu skoni, lengva prireikus apversti zasiuka. vnz. patogu. Taip gudrauju su visom kepamom mesom.
Na ir kepam 4-5 valandas. Kepimo metu pslakstome zasi issiskyrusiomis sultymis-riebalais. Po 3-4 val, paruosiu glazura sojos padazas, ir medus, aptepu zasi. Ijungiu orkaiteje ventiliarotiu, kad odele apskrustu, taptu traski.
Na ir dar maza paslaptis, manau kuria zino seimininkes. Bet kokio gyvuno mesai, po kepimo reikia "pailseti", bent jau pusvalandi, kad nustotu cirkuliuoti mesoje esancios sultys. Nes kaip pjaustai is karto, jos linkuios isteketi, atvesus gi sis procesas nevyksta, sultys absorbuoja mesa, ji sultingesne.
aha, tai gal jie kartais norėtų ir negrįžti?
Itrinam zasi specijomis. Kvepiantis, juodieji pipirai, dalis manuju baltuju nemegsta, jei patinka ir tie tiks. Muskato riesutas, kalendra, druska, arba soju padazas. Ir palieku "smardintis", tol kol paruosiu idara.
Idarui troskiname raugintus kopustus. Manau kiekviena turime savo troskinimo buda, skonis kuris patinka.
Dabar jau ijungiu orkaite ir kaitinu ja iki 120-130 laipsniu.
Per ta laika, prikemsam zasi kopustais.
Nezinau kaip kiti, bet as i zasies apcia t.y. ant indo kuriam kepam-troskinam dugno, megstu deti stambiai supjaustytus svogunus, renkuosi saldenes veisles (to ismokau Prancuzijoje), Is esmes jie neduoda pridegti, ir suteikia malonu skoni, lengva prireikus apversti zasiuka. vnz. patogu. Taip gudrauju su visom kepamom mesom.
Na ir kepam 4-5 valandas. Kepimo metu pslakstome zasi issiskyrusiomis sultymis-riebalais. Po 3-4 val, paruosiu glazura sojos padazas, ir medus, aptepu zasi. Ijungiu orkaiteje ventiliarotiu, kad odele apskrustu, taptu traski.
Na ir dar maza paslaptis, manau kuria zino seimininkes. Bet kokio gyvuno mesai, po kepimo reikia "pailseti", bent jau pusvalandi, kad nustotu cirkuliuoti mesoje esancios sultys. Nes kaip pjaustai is karto, jos linkuios isteketi, atvesus gi sis procesas nevyksta, sultys absorbuoja mesa, ji sultingesne.
O tu ne maize kepi? As planuoju panasiai tik maise. Man sake, kad kitaip labai isdzius...
aha, tai gal jie kartais norėtų ir negrįžti?
Jie turbut noretu, todel, kad pagal uzsikretimus mes pirmaujame.