Savaitgalio planas-kaklo apdaila kodu "užtrauktukas"
Nojus stebi jo megztuko gimimo procesą ir stebisi, kiek tai valandų mezgimo, kol pavirsta į nešiojamą daiktą. Per kitą savaitę planuoju pabaigti ![]()
Sveikos. Paskaitau paskaitau o parašyt kažkaip ir nespėju. Nors nieko ypatingo neveikiu. Mezgu mezgu. Visą rudenį kažkaip ant mezgtukų pramušė. Va nuo pirties numezgiau 2 kašmyrinius plonus su pogono rankovėm ir dar noriu. Ir siūlus vis perku. Db kad spinta nelūžtų sugalvojau vyrišką numegzt. Irgi su užtrauktuku pagal pettit knit zipper sweater. Mezgu ir bijau to momento kai užtrauktuką reiks siūti. Ir kas baisiausia žinau kad tokio ir sau norėsiu. Vargšė mano spinta 😁
O aš tą varganą vis mezgiau, nes nebuvo jėgų įsigilint į rozmariną, ir pasimatavau po pusės rankovės. Jomajo, per siaura, pats megztukas per ilgas (šitą jau anksčiau žinojau) tai mintis tokia kilo, kad gal liemenę palikt
patrumpinus šiek tiek...
Bet turbūt realiausia jam nugult į nebaigtukus
Realiai juokingos mano nelaimės, bet čia visam išsekimo kontekste ir visokių kitokių įvykių/ pokalbių kontekste, kurių nedetalizuosiu, ir prieš tai buvusios pilnatinės dienos, kai atrodo, ką bedarytum - viskas nesiseka. Tai vakardienos tokios ryškesnės nesėkmės: sunkiai kėliausi, alergija, vis nepražiopsojau meeto, bet išvažiavau į sportą. Su sąlyga, kad prie sporto pastato visos vietos užimtos arba rezervuotos vykstantiems filmavimams - važiavau parkuotis prie IKI. Ten beviltiškai pasitryniau aikštelėje ir, matydama, kiek neleistinose vietose pristatytų mašinų ir koks kiekis tokių pat kaip aš važinėjančių ratais, tiesiog išvažiavau namo. Truputį pasivaikščiojau prie namų, bet buvo gaila savęs. O labiausiai savigaila apėmė po to mano spalvinio tipo konsultacijos. 2 val turėjau kankynę žiūrėti į save veidrodyje nepadažytą ir su paslėptais plaukais
. Jau vien išsėdėt tiek sunku, o dar ta akistata su baisia savim. Tai mėlynavau kaip lavonas, tai geltonavau kaip ligonis nuo pridedamų palečių. Ir tadam, finalas. Nulinis rezultatas. Tapau ta išskirtine kliente, pirmąja iš šimtų, kuriai nesugebėjo per 2 val net nustatyti, ar man šilti ar šalti atspalviai tinka labiau
. Nepaēmė pinigų ir sutarėm dar kartą susitikti gruodžio 20 dienos šviesoje. Vėl ta pati kančia, sugaištas brangus prieššventinis laikas ir... nebežinau, ar rezultatas mane nudžiugins ir palengvins gyvenimą, kaip tikėjausi. Nes kai kurios paletės, tarp kurių dvejojo, man visai nepatinka. Ir nepaaiškėjo, kokius siūlus galiu užsisakyt dovanų Kalėdoms
. Žodžiu, važiavau namo nelaiminga, galvodama, kokia aš totali nesąmonė. Nuotaiką turėjo pagerinti nemokama vakarienė Sapiegų TasteMap su mezgėjom, bet vėlavau beveik 2 valandas, kaimynė atskambino tik tada, kai jau buvau pasukusi link namų. Nusprendžiau, kad taip man ir reikia ir net neverta tokiai rodytis žmonėm, tai namie palindau po kaldra su visais rūbais, paašarojau ir numigau. Kadangi be vakarienės, tai išlindus užvalgiau pelėsinės dešros, eidama vėl miegot su skaudančia galva sugebėjau su tablečių lapeliu nejuokingai lūpą prasipjaut
. Tarpuose buvo dar nesąmonyčių, kaip pvz, į Waze ne tą adresą įsirašyt ir nuvažiuot ne ten, bet užteks ir tiek. Teisybės dėlei, visą laiką nepraradau saviironijos, lyg stebėdama viską iš šalies. Mačiau tą papūtusią lūpas nelaimingą save, visai kaip vaikystėje ir buvo juokinga, o ypač šiandien. Gyvensiu
. Ta proga nusprendžiau kuistis namie ir pasidaryti bent kur tvarkos. Bus kokios 2-3 skalbyklės vien striukių, kurias reikia išskalbt, išdžiovint, suvaakumuit ir įkišt į sofą. 3 maišus įdaviau vyrui į tekstilės konteinerį išmest, 1 atidavimui. Taip ir pasigerinsiu nuotaiką. O kai nusipelnysiu, nueisiu iki paštomato siūlų pasiimt
.
Restar, tikrai diena pagerinta
Nebeik tu į tą konsultaciją, gi sakėm, kad stebuklų nebus ir nereikia tau jos, pati intuityviai spalvas derini ir viskas ką nešioji tau ir tinka. O kartais prie nuotaikos galima derintis, o ne pagal taisykles.
Eisiu savo chalapų kept, kad jau taip išgirtos buvo
Vakare sūnėnas su žmona užsuks. Žaisim stalo žaidimus.
Ahoj
Restar, Niu jiooo, papūtus lūpas diena. Pati sau Pelenė. O jei… tau jau seniai GALIMA?
Važiuoju ant pamegzt su kolegute, nerealiai fajna ir protinga moterim. Kuri sakė, kad aš influencing, ir dar nežinia, ar gerai. Ir nusipirko apie tris kg siūlų. Iš THE SANDĖLIUKO.
Dukra sveikina geriausią draugę su gimtadieniu. Su nakvyne.
Popiet sportas ir seminaras.
Qqte, labas! Kaip tu? Kai tavo vyriškų megztukų nešiotojas?
Restar, nu jo... būna dienų lyg tyčia..
Bet gal kažkiek paguos, kad gyvenimas kaip koks zebras-juoda/balta.. tai ateis ta balta diena tikrai
Dėl spalvinio tipo-keista, bet aš nueičiau dar, vien iš smalsumo. Gal tikrai su kita nuotaika ir spalvos kitaip žiūrėtųs. Iš kitos pusės-o gal čia tas variantas, kai visos tinka?
Viskas man seniai galima - noriu lūpas pučiu, noriu verkiu, noriu juokiuos. Noriu eit į spalvinę konsultaciją, tai ir einu
. Noriu paprastesnio sprendimų priėmimo. Dėl to dar pabandysiu, jei nepersigalvosiu. Tiesiog esu "sužavėta" savo unikalumo. Beje, panašiai pasisakė ir kolegė, labai savim pasitikinti, pažadėjusi man sutaupyt pinigų. Aha. Apsipirko lengvai pati ir užjautė kaip man nelengva. Tiesa, klausė manęs konsultantė, ar nesu buvusi juodaplaukė
. Sakiau ne, bet tada prisiminiau, kad gimiau visiška juočkė, kaip ir mano vaikai. Tada nublondėjau, kaip ir mano 3 vaikai. O tada nurudėjau. Klausė, ar blondinė nesu buvus. Nustebo, kad antakiai natūraliai juodi. Įtariu, kad nori man plaukus keisti, kad atitikčiau kokią nors jos teoriją, kam aš niekaip nepasirašysiu
. Didžiausias man klausimas, kokios spalvos kašmyras man labiausiai tiktų. Noriu pastelių, bet labai dėl jų abejoju. Per brangu tiesiog eksperimentuot. Sigebu pajaust, kas tikrai netinka/nepatinka, kai apsirengiu, bet kas tikrai tinka - nežinau.
Sakė, kad gali būti, kad esu tas itin retas atvejis, kai mano 50 proc šiltas, 50 proc šaltas atspalvis. Kas man reiškia, kad netinka niekas idealiai
ir čia jau tinka Liniukos pasakymas, kad stebuklo nebus.
Restar, prieš šitą tavo postą norėjau klaust, ar nesiūlė pieniško šokolado spalvos plaukų?
nenorėtum pati išbandyt? Gav Vilniuj perukų salonas yra? Tiesiok dėl atrakcijos, kad jau vis tiek tyrinėja tave ![]()
O šiaip, mana geriausiai ir jausiesi pastelinėse spalvose su kokiais ryškesnias spalvotais akcentais - skarelės, šalikėliai ir pan
nors ir ta pati gili žalia pirty tau gražiai derėjo ![]()
Už nesėkmingas dienas - jamk balioną.
O vat man patinka mėlyna labiausiai, raudona, žalia vandens
. Paskutinės striukės džiovinasi, skanios lazanijos prigaminau ir pavalgiau, parsinešiau siuntinius, tarp kurių ir mano bei kaimynės siūlai iš Manosiūlų. Mėginukus megsiu ir ką naujo pradėsiu .
Sūnaus panelė jai namie. Nieko nerado, pripaišė valgymo sutrikimus ... Vienas vienas namie, kitas baisiai nesavas, siaubelis... Ryt žadējo užsukt pas mus, neįsivaizduoju, kuo maitint, ketinau kugelį kept....