Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

O kas per naujovė nano danga?
Atsakyti

Apie nano polikarbonatą radau šitą:

NANO polikarbonato savybės:

– Didelis atsparumas UV spinduliams,
– Skatina derliaus sunokimą 3-4 savaitėmis anksčiau,
– Padidina vienmečių kultūrų derlingumą 1,5 karto
– Sumažina kondensato susidarymą
– Spalva - rožinė.

Žodžiu - pučia miglą, kaip visi verslininkai. Man užtenka paprasto šiltnamiuko. Šiemet į jį sukišau 40 vnt. pomidorų veislių, t.y. po 1 vnt. kiekvienos veislės, o lauke dar 35 kitos veislės. Kol kas tas šišas nepraėjo, kitais metais išbandysiu dar antra tiek, o prieš metus irgi turėjau apie 60 veislių - visai įdomu :yahoo: .

Atsakyti
QUOTE(Athenarin @ 2019 07 09, 11:26)
<p>Apie nano polikarbonatą radau šitą:</p><p><span>NANO polikarbonato savybės:</span></p><p><span>– Didelis atsparumas UV spinduliams,</span>
<span>– Skatina derliaus sunokimą 3-4 savaitėmis anksčiau,</span>
<span>– Padidina vienmečių kultūrų derlingumą 1,5 karto</span>
<span>– Sumažina kondensato susidarymą</span>
<span>– Spalva - rožinė.</span></p><p><span>Žodžiu - pučia miglą, kaip visi verslininkai. Man užtenka paprasto šiltnamiuko. Šiemet į jį sukišau 40 vnt. pomidorų veislių, t.y. po 1 vnt. kiekvienos veislės, o lauke dar 35 kitos veislės. Kol kas tas šišas nepraėjo, kitais metais išbandysiu dar antra tiek, o prieš metus irgi turėjau apie 60 veislių - visai įdomu yahoo.gif​</span><span> </span><span>.</span></p>


3-4 savitėm?? Oho. Čia jau persistengė gal....
Aš pirmais metais auginau 75 daigus ir krūvas veislių, o paskui su metais visko mažėjo. Kol dabar auginu 28 daigus tam pačiam šiltnamyje ir tik 7 veisles.
Atsakyti

Ne tas žodis, kad persistengė. Netikėjau aš tomis pasakomis, aš jiems net parašiau, kad turbūt gyvenime jus neauginę nieko šiltnamy, prieš tiek laiko tik daigai dar sodinami, kur jau čia derlius... Bet reikėjo savo seną plėvelinį keist, o kaina ta pati buvo, tai surizikavau. Pliusų yra, tikrai nepasitaikė nudegimų ir ne taip stipriai jis įkaista, o visa kita - pliurpalai.

Norėčiau ir as 60 rūšių, nes man smagu juos stebėti, rinktis veisles, ragauti, čia kaip hobis  :D

Atsakyti

pas mane pirmas sunoko sun gold, antras mini penis :)  kiti kolkas auga auga auga :)

Atsakyti

zydinti_gele, tai kokios tos 7 veisles, kurias dabar auginat?

Aš šiemetinio derliaus jau ragavau Samocvet izumrudnyj, Čuchloma, Alisa, Brutus (pastarasis didžiulis ir mėsingas). Dar šiltnamy noksta German Orange Strawberry, Orange Queen ir Green Zebra, po truputį keičia spalvą San Mazzo, Ex raudona citrina, Bananu, Mamin Sibiriak ir Gonziko dryžiai. Lauke pirmauja Zorza Torunska ir De Barao black.

Atsakyti
QUOTE(Athenarin @ 2019 07 18, 07:42)
<p>zydinti_gele, tai kokios tos 7 veisles, kurias dabar auginat?</p><p>Aš šiemetinio derliaus jau ragavau Samocvet izumrudnyj, Čuchloma, Alisa, Brutus (pastarasis didžiulis ir mėsingas). Dar šiltnamy noksta German Orange Strawberry, Orange Queen ir Green Zebra, po truputį keičia spalvą San Mazzo, Ex raudona citrina, Bananu, Mamin Sibiriak ir Gonziko dryžiai. Lauke pirmauja Zorza Torunska ir De Barao black.</p>


Pas mane šiemet daug daigų gavosi Charlie Chaplin, o jie šiemet ypatingai klesti. Pomodorai nežmoniško dydžio ir kekės įspūdingos, 2 - Zebra Rita, 1 - vyšniukai Sweek Million, 1 - Medovy Spas, keli Balck Prince, Skariai kaip visada ir dar kažkokie avietiniai dideli jau pamečiau galus kas per veislė... Gali būti, kad iš seniau įsimaišęs vienas Carbonas yra.
Labai gailėjau, kad nebeturiu Aladino lempų, jų labai pasigesiu rudenį kai visi pomidorai bus nebeskanūs. Pernai susirgo kažkokia liga, kur subinės būna supuvę. Ir jau nebedrįsau rinkti sėklų. Žiemą patingau paieškoti ir parsisiųsti.
Tiesa sakant ta liga ir šiemet tebėra šiltnamyje tik neserga visi pomirodai masiškai. Vos vienas kitas toks gaunasi.
Ir kad labai keista - šiemet nėra jokios dėmėtligės... Anksčiau jinai pas mane jau įsimesdavo birželį dar... O šiemet jau rugpjūčio vidurys ir nėra... Super.

Iš Gonziko dryžių irgi nieko nepavyko išspaust. Pirmą kartą kai sėjau daugai išaugo vargani, pomidorai ne itin dideli ir ne itin daug. Paskui rinkau sėklas, bet nieko ypatingo jau jie ir neparodė. Matyt genai sugadinti buvo. Nes apie juos tai merginos rašydavo gerus labai atsiliepimus. Tai jau šiemet ir nebesėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 10 rugpjūčio 2019 - 22:13

Turiu Aladino lempą, gal rudeniop mainysim ant Charlie Chaplin? Tie galai pomidorams pūva dažniausiai dėl kalcio trūkumo, ypač pailgiem pomidoram. Aš irgi nenutaikiau, pavėlinau su Ca trąšom, man irgi pirmose kekėse puvo Auria, Hugo, Čiuchloma, netgi keli Indigo pear drops ir Medovaja kaplia, bet paskui pasitaiso, kai gauna "pavalgyt".. O gal tiesiog dėl labai didelių karščių, gal vistiek nepakanka drėgmės, nors laistyti.

Atsakyti

Manau ne kalcio trūkume tos ligos esmė, nes kažkodėl būtent šiemet pas daug ką ji pasireiškė. Per 20 metų pas mane ta liga sirgdavo tik aladino lempos rūšis, daugiau nebuvau mačius, o šiemet beveik pusė veislių, nors jokiom trąšom niekada netręšiau.

Bet kai pomidorų daug, tai užteko ir vaisių ir grožio :)Priedas  IMG_20190807_212734.jpg   58,33KB   2 Parsiųsta kartųPriedas  IMG_20190806_101418.jpg   188,46KB   0 Parsiųsta kartųPriedas  IMG_20190810_133722.jpg   338,97KB   1 Parsiųsta kartų


Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linosa: 27 rugpjūčio 2019 - 17:12

linosa, o kokia pomidorų veislė paskutinėj nuotraukoj, kur perpjautas?

Atsakyti

Kanadskoje nasledie arba Kanada

https://sad24.ru/ogo...e-nasledie.html

Atsakyti
Sveikos!!!!
Čia visi išmirę, ar persikraustę į kokią kitą temą? Aūūū?
Pasidalinkite sėjos sąrašais,
*kokios naujovės pasižymėjo pernais metais,
*kurios tapo mylimukėm?
Gal jau kas pasėjote VAZONINIUS POMIDORUS?
Pasigirkite, įkelkite vaizdelių.
Atsakyti