Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Niurzga @ 2022 06 27, 19:28)
<p>Laba,</p><p>IK ksžkada rašei, kad melioną nugnybt reikia. Kaip tą padaryt?</p>

IK gal nesupyks turiu jos išsisaugojus :

"Melionų genėjimas :
virš 3 lapo šaliname viršūnę. Ušaugusias 3 šakas parišame ir leidžiame šniūrais į viršų. Nuo jų augančias atžalas šaliname tik tada, kai nesimato nė vieno apsidulkinusio melioniuko. Jeigu yra , tai po meliono už 2-3 lapų gnybiame. Dėl vieno augalo šiltnamyje suabejočiau, vis tik augalai apdulkinami bičių, t.y kryžmadulkiai. Kryžmadulkiuose augaluose gali būti gamtos įdiegta programa, kad savo žiedadulkėmis nevalia dulkintis. Tai nežinau, ar ji yra melionuose. Tokiu atveju ant mezginės pakliuvusi žiedadulkė nedygsta, jai sudaromas kažkoks genetinis barjeras. O va kito augalo dygsta.
Kad neužimtų pusę šiltnamio, reikėtų sodinti 2 augalus. Tik jau genėti reikėtų truputį kitaip. Irgi siūlyčiau gnybti virš 3 lapo, bet pradėjusius augti 3 stiebus išrūšiuoti : palikti vieną ar du ir parišti. Viskas kaip ir anksčiau. Tik nesugalvokite negnybusios leisti vieną pagrindinį stiebą. Tiesiog ant jo nebus užuomazgų, jei ir bus tai labai vėlai.
Arbūzams pradžioje nieko nereikia gnaibyti, ir rišti jų nebūtina. Buvau kažkada parišus, pradėjusį augti arbūzą įdėjau į tinklo maišelį ir parišau prie vielos. Po vienos nakties radau nutrūkusį, gulintį ant žemės. gaila, bet jį maitinantis stiebas irgi buvo jau nulūžęs. Nuo to laiko, leidžiu tik pagrindinį stiebą po pomidorais, užtenka 2 arbūziokų ant jų.

Beje, į šiltnamį turi įskristi bitės ar bent musės. Kitaip pačiai teks dirbti bitele. Ne visada sėkmingai. Ir reikėtų atsiminti, kad tik pirmą dieną prasiskleidęs žiedas bus vislus. Pavėluoji ir vsio, sutiksi biologinis laikrodis ir žiedas lieka nevaisingas.

O ko merginos nepabandote tos egzotikos lauke paauginti. Puikiai augs melionai Charentais, Serebrianaja zvezda. Arbūzai neužmušami yra Zloto Volicy. Vieninteliai gali išgyventi mėnesio trukmės lietų ir šaltas naktis. Aplamai pas mus peilis arbūzams melionams ne aplamai šilumos trūkumas, o per ankstyvas pasodinimas ir dar labiau per šlapia dirva. Atminkite, jie kilę iš pusdykumių, ten lietus tris kartus dienoje nelepina. Pvz agurkai kilę iš džiunglių, tai jų netrikdo lietus, greičiau šilumos trūkumas. O melionams ir arbūzams reikia ne tik šilumos ir šiltos ienos, bet ir šiltos dirvos. Todėl jų, kol kaip reikiant neįsikabina, negalima mulčiuoti. Dirva turi būti įkaitusi.

Va mirksiukas.gif
Atsakyti

Laba. Lyžuka ačiū.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Šiemet mano tiek arbūzai, tiek melionai labai suvargę. Buvo beveik apsemti.
Atsakyti
https://www.part.lt/...176b855164.JPEG
Sužydėjo slyva.Matosi ir vaisius ir žiedai. bigsmile.gif bigsmile.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Pas mane jau pradeda nokti šiltnamyje dumplūnės.Bet šiemet kokios žemos.Gal rūšis tokia?Melionų nemažai užmegztų vaisių gelsta ir krenta žemyn. ax.gif
https://www.part.lt/...157fdb5169.JPEG
Mūsų naminis gyvūnas.Visai nebijo mūsų. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 30 birželio 2022 - 06:33

Laba,

Pas mus jie vakarais išlenda. Visada matytadov tik du. O šiemet tikrai yra msžiausisi trys. Mes jiems specialų inkilą iškėlę esam.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
MB irgi jau žiūrėjo išmatavimus inkilo.Gal kai darbai vasaros pasibaigs?Nes dabar vieną galą žolės nupjauni jau kitas želia,užtenka 1 ha,apšokti. ax.gif Varnėnams du inkilus pavasarį iškėlėm. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Bet kiek gervių laukuose. Šiandien anksti važiuoju - gal 20 po nušienautą pievą vaikšto. Jau darosi problema žemės ūkiui. Išlesa kukurūzus, žirnius. Tada dažnai jau būna vėlu atsėti.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Pas mus ramu,sėdi pelkėje.Iš pavasario šoko prieš langus,dabar nesimato ir nesigirdi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai gal į mūsų pusę miške pasidavė. Ir girdisi, ir matosi.

Gal rytoj jau pasikasime pirmųjų bulvių.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Laba. 4u.gif
Aš gerves girdžiu tik, nes tolokai nuo mano vienkiemio įsikūrusios. ax.gif Užtatdėl varnų jau buvau išsigandusi, kad neapsigyventų mūsų 100-mečiuose klevuose unsure.gif Suarta pieva po daugelio metų, tai visos rajono varnos su vaikais atvarė, gal 2 savaitės kranksi medžiuose ir laukuose. . Sugadinau 2 bliūdukus, tokius iš jaunystės kraitinius smile.gif, vieną į kitą mušdama ir jas baidydama. Galvoju, jei nieko nedarysiu, gi joms tikrai labai patogu likt su visam būtų ax.gif . Bet jau vakar pastebėjau, kad mažai beliko, gal ėdesys pasibaigė...O šį rytą prasibudau ir tylu bigsmile.gif , nebėr to triukšmo bigsmile.gif Ir tokia laiminga pasijaučiau. ax.gif Reik mylėt gamtą, bet kai ta gamta stogą rauna, tai ką žinau rolleyes.gif
Dar vieną neįtikėtinai gerą daiktą nusipirkau nuo uodų ir visų kt. kraujasiurbių.vartotojo įkelta nuotrauka O vis nuėsta būdavau, nors ko tik nebandžiau, gal arbatmedžio eterinis šiek tiek gelbėdavo. O šitas dar ir kvepia skaniai. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 03 liepos 2022 - 08:30