Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

La,stringa forumas juodai unsure.gif ne prisijungt,ne parasyt..Kas lietaus gauna,o mes prasom...sausa pas mus.KIek palijo tai siaubingas vejas viska isdziovina.Tik dziaugiuos ,kad veigeles ,kaip isproteje zydi,senovines pivonijos apsipyle ziedais.Pasiskusiu-mano vaistai dingo,gal atsiras tik lapkricio men.Nezinau ,kaip istemt,nes analogo jiems nera blink.gif
Atsakyti
Buvusioji, o jeigu palėkti iki Lenkijos? Juk receptas galioja ? Gal parašytų popierinį? Nebent brangūs ir kompensuojami.
Lyžuka, o apie kokį tabaką kalbi ? Rūkomąjį ? Jei apie dekoratyvinį , kuris labai kvepia, tai jo lapai tokie šviesoki. Bet visos trąšos su daugiau azoto tinka. O tas aukštas dekoratyvinis šluotelėmis tai net nepamenu, kokios spalvos jo lapai. Tik vienus metus auginau, vietos per daug užima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: [b!]Vakar[/b!], 15:10
Čia aš klausiau apie tabaką 4u.gif
Paskaičiau dar pakelio informaciją. pasirodo, jis toks salotinis ir yra biggrin.gif Tokios spalvos lapai ax.gif Kažkokį ne tokį nusipirkau rolleyes.gif Kolkas dar mažas, net neįsivaizduoju, kada tuos lapus skint džiovinimui? bigsmile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Šalta visą dieną. Lyja. Ir vėl...
Atsakyti
Žolia, jei rūkomasis tabakas, tai augs virš tavo ūgio. Skinti rudeniop, kai pradės lapai gelsti.
Atsakyti
Liniuxxxx, rūkomasis 4u.gif O juos visus iškart reik nuskint? Ar po kelis nuo apačios?
Atsakyti
Jie ne visi iškart gelsta, paskui prieš šalnas jau nuskinti. Žiedus irgi geriau išskinti, nors jie ir gražūs. Augalo nealins. Pernai buvo avantiūra, abu nerūkantys, o auginau tabaką. Rudenį į kompostą suverčiau, buvo ką veikti. Nu prigalvoja durnė sau darbo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2025 06 19, 20:19)
Jie ne visi iškart gelsta, paskui prieš šalnas jau nuskinti. Žiedus irgi geriau išskinti, nors jie ir gražūs. Augalo nealins. Pernai buvo avantiūra, abu nerūkantys, o auginau tabaką. Rudenį į kompostą suverčiau, buvo ką veikti. Nu prigalvoja durnė sau darbo biggrin.gif

Mano a.a uošvis,kažkaip tabaką užraugdavo ir purkšdavo pomidorus.Nebuvo juk labai daug tos chemijos.
Atsakyti
Turėjau panašų, bet dekoratyvinį. Tikrai labai aukštas.
O pas mus palijo nedaug, gal 10 mm , bet vėjas tiesiog viską laužė.
Atsakyti
Nu va, aš ir skaičiau, kad džiovintą tabaką barsto ant augalų - atbaido kenkėjus. O dar paprikolint dukrai noriu - rūko rolleyes.gif
Liniuxxxx, o tu nebandei džiovint?Aš irgi kaip ir tu, dar papildomo rūpesčio prisigalvojau
Atsakyti
Žolia, bandžiau biggrin.gif Man irgi čia toks draugelis sakė, versliukas, su mašinėle cigaretes kemši teliką žiūrint, jo kaimynai užsiaugina, pasidaro, skonis daug geresnis, nei pirktas. Pasodinusi pradėjau domėtis, reikia jį išdžiovintą fermentuot pagal savo skonį. Nu negi rūkyt pradėsi biggrin.gif Siūliau rudenį, gal kas nori skintis, nereikėjo. Truputį buvau džiovinusi, tai pavasarį išsiunčiau vienam žmogeliui prikimštą norfinį maišą, sumokėjo už siuntimą, net šokoladui neužmetė. Taip baigėsi mano biznis biggrin.gif O stiebai tai kai šakės kotas, buvo ką veikti išrauti.
Šiemet kita avantiūra biggrin.gif Sėjau pašarinius kukurūzus, gal subrandins gurguoles, kažkaip nutrinsim, bus paukščiams prie grūdų primaišyti malant. Aišku, jei užaugs
Atsakyti
Nu įdomiau gyvent su paįvairinimais mirksiukas.gif Užaugs tie kukurūzai, bet nukrapštyt tai buss sunku. Auginau kažkada irgi pabandymui. Tipo, kaip mėgsta ten cielas burbuoles graužt. Nieko man neišėjo lotuliukas.gif Arba kažkaip ne taip pagaminau - man jų skonis baisus buvo rolleyes.gif Neprisimenu jau, kaip aš ten jas bandžiau virt ar kept, ar žalias graužt biggrin.gif
Atsakyti