Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Žiema ramybės metas, taip gera žiūrėti pro langą į eglių šakas svyrančias nuo sniego svorio, į apšerkšnijusias medžių šakas, apsnigtus namų stogus ir ramiai iš jų jų kaminų kylantį dūmą.
Bent šiuo metų laiku leiskit sau trumpam pailsėti, užeikit namuko vidun, prisėskit prie jaukiai besikūrenančio židinio.

vartotojo įkelta nuotrauka

Žiemos lopšinė

Giliam sniege paskendę miega girios,
sodybų obelys, klevai ir ąžuolai,
giliam sapne ir tu, tarytum mirus,
manoji žeme, nutilai...

Po baltu nuometu, kaip nuotakos, pušelės.
po baltu nuometu senoji šatrija,
bet ryto aušrą kai pažadins Paukščių Kelias,
manoji žemė žengs su ja.

Miegokit, obelys, miegokit lygios lankos,
aukšti milžinkapiai, miegokit po sniegu,
ir kol sūnaus — pavasario tave pažadins rankos,
o žeme — motina, miegok.

Tegu tavuos sapnuos dienos gyvybė bręsta
ir amžiaus žygių eisena jauna ...
Miegok tu po sniegu, budėk žvaigždynų raštuos,
o žeme — motina mana.

(Bernardas Brazdžionis)

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 07 sausio 2017 - 10:28
o kur 166cm?
Atsakyti
Iškeliu į viršų šią temą, kad lengviau rasti būtų.
Atsakyti
Lyžuka, pakalbinau 166, o dabar laukiu jos laiškučio.
Ten nėra ir daugiau sodybiečių, ne visos nori mirksiukas.gif
Atsakyti
Niurzga, ačiū už gražią temą 4u.gif
Pagaliau atšilo biggrin.gif
Visą dieną virtuvėj pratūpčiojau essen.gif Ilgokai su mielinėm spurgom užtrukau, bet skanios gavosi didis.gif
Vaikų atostogos baigiasi, o tuo pačiu ir mano biggrin.gif Vėl reiks anksti keltis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 01 08, 20:20)
Niurzga, ačiū už gražią temą  4u.gif 
Pagaliau atšilo   biggrin.gif 
Visą dieną virtuvėj pratūpčiojau  essen.gif  Ilgokai su mielinėm spurgom užtrukau, bet skanios gavosi    didis.gif 
Vaikų atostogos baigiasi, o tuo pačiu ir mano  biggrin.gif  Vėl reiks anksti keltis  unsure.gif

Na mielinės man niekad skaniai nesigaudavo, kažkaip labai jos aliejaus prisitraukia
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 01 08, 21:25)
Na mielinės man niekad skaniai nesigaudavo, kažkaip labai jos aliejaus prisitraukia


pyliau krupniko 2 šaukštus, nors rekomendavo romo smile.gif neprisitraukė riebalo. bet kaip džiaugiuos, skonis toks, kaip IKI sveriamų auselių apcukruotų wub.gif , arba tų spurgų su džemu ... ax.gif Aš vis galvodavau, kaip reik tokių išsikept. Ir ta balta linija per vidurį tokia pat. biggrin.gif
va tokios , nuotrauka iš interneto
vartotojo įkelta nuotrauka
į kelias įvyniojau šokolado , prieš kepdama, tai mažoji išgaudė pirmas smile.gif kitą kartą darysiu auseles iš tos tešlos ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Niu labai skaniai atrodo Žolyte,tik kad labai į svorį eina. ax.gif
Atsakyti
Žolia, parašyk tada ir recpetą smile.gif skaniai atrodo bent nuotrauka smile.gif, o verdi aliejuj?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 01 09, 08:32)
Žolia, parašyk tada ir recpetą smile.gif skaniai atrodo bent nuotrauka smile.gif, o verdi aliejuj?

Viriau aliejuj, bet kitą kartą bandysiu taukuose, šįkart nebeturėjau taukų. 4u.gif

Spurgos su džemu

200 ml pieno,
9 g sausų mielių (40 šlapių)
500 g miltų
žiupsnis druskos
50 g cukraus (dėčiau daugiau, nelabai saldžios)
vanil cukr 2 a.š.
70 g sviesto
1 kiaušinis + 4 kiaušinio tryniai (aš dėjau 3 trynius)
3 v.š. room (ar kt alk , kad neprisigertų riebalų)
uogienė-džemas įdarui
pudros pabarstymui

Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę ir į ją supilti mieles, supilti pašildyto pieno 3 v.š., likusiame piene ištirpinti sviestą; į miltus dėti druską, cukrų, vanil. cukrų, supilti tirpintą sviestą, pilti alkoholį ir sudėt kiaušinį bei trynius. Minkyti, kol nebelips . Nepadaryt kietos tešlos, nes spurgos turi gautis purios. Užkloti, kol pakils. Pasidaryti spurgoms rutuliukus ir juos išdėlioti ant skardos pamiltuotos šiek tiek, suploti (nes pakils dar) ir leisti pakilti 20-30 min.
Į įkaitintus riebalus dėti su šaukštu panardinant . Kepti apie 2 min. 150-160 C, tada apversti. Geriau kepti mažesniam puode po 1 spurgą, kad pasinertų tik pusė spurgos į riebalus. džemą įspausti, kol dar šiek tiek šiltos, su konditeriniu švirkštu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 09 sausio 2017 - 09:20
Ačiu smile.gif

keista, visa laiką aš džemą dedavau i tik suformuotą spurgą prieš virimą, tada dazniausia tas džemas išbegdavo, taukai pradedavo degti , nu žodziu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 09 sausio 2017 - 09:33
Aš kelias su šokoladu kepiau, iškart įvyniotu. Tai viena prakiuro ir degė tas šokoladas aliejuj. Turbūt reikia labai gerai užsandarint. Gal iškeptas įdaryti tikrai geriau. Šįkart aš nedėjau to džemo visai, nežinau, kaip jis įsipurkštų į tas spurgas. Viskas bus išbandyta ateity biggrin.gif
Tešla tokia lipni gavosi, bet aš rankas aliejum šiek tiek patepiau, kol tuos rutuliukus atsignaibiau, o paskui miltuos šiek tiek apvoliot ir nebelimpa.
Gal pradžiai bandyk iš pusės normos. O receptas tavo koks būdavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žollia: 09 sausio 2017 - 09:41