QUOTE(žollia @ 2017 06 15, 07:56)
Labas rytas

O tai kas įtakoja dydžio skirtumą? Veislė?
Aš pernai pirkau FB iš tokios ponios Stanislavos ala tokių didelių uogų daigų . Už 1 vnt 1 euras . Nu ir auga .... špygos didumo

Jau pagyvenus moteris, ale sukčiuvienė pasitaikė ...
Matai, gal ji ir pati nežino, kad daigus galima imti tik nuo pirmamečio braškyno. Paskui jau motininės sensta, genetiškai neperduoda savybių "vaikams". Pas ją irgi gali būti labai didelės uogos ant geros veislės motininio krūmo, bet vaikai gali būti tik špygutės.
O šiaip uogų dydis tikrai priklauso nuo veislės. Dešinėj pusėj-Honeyone, Kent, Hokent. Kairėje-Elkat.
Dėl saldumo jau pernai išbandžiau, o šįmet pasitvirtinau, kad priklauso tikrai nuo sugebėjimo pasisavinti medžiagas iš dirvos. Pernai, pamenat, sakiau, kad pirmosios buvo labai kvapnios, bet...beskonio? Buvau jau išsigandusi nerealiai, tačiau laikas ėjo, aš jas mažiau žiūrėjau, mažiau laisčiau-ir jos į sezono pabaigą man tapo saldžios, saldžios

Visos veislės. Tai supratau, kad kuo daugiau laistau(arba laukuose lyja), tuo braškė pasisavina tik vandenį, išsipučia, parausta, bet nelieka jos saldumo. Šįmet buvo sugedusi laistymo įranga, pradžioj laisčiau rankomis. Ir pirmosios uogos buvo tobulo saldumo

Paskui vyras sutaisė laistymo sistemą, ėmėm laistyti automatiškai, ir braškės tapo rūgštokos net. Tai dabar įsicinkinau: pirma išskinu raudonas, tik tada laistau
Nusipirkau šiandien lenkiškų braškių.

Turiu žinoti ir jausti skirtumus. Uogos didelės, aišku, kelios raudonos, kitos pusžalės. Pauosčiau-vos juntamas braškių kvapas yra. Suvalgiau gal tris skirtingas, ir didesnes, ir mažesnes. Nesaldžios. Net nesaldžiarūgščios. Vaikas paėmė, paragavo ir nustūmė į šoną, sako, mama, mūsų skanesnės.

Užbėrėm cukraus. Irgi nevalgo. Nu teks kompotą virti

Ale ant dūšios gera, vis tik kas jau kas, bet mano braškės iš šiltnamio kvepia net per du metrus nuo jo!