blakstiena, aš kasmet gaminu, kai moliūgai sunoksta, nes man su jais skaniau. Bet pirminis varijantas buvo su cukinija.
(galima dėti ir cukiniją ir molūgą, man su moliūgu skaniau)
2 kg moliūgo (jau nuvalyto)
2 kg pomidorų
puse stikl. acto 9 proc. (arba atitinkamai 6 proc )
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
2 vnt čilli pipirų (didesni)
2-3 v. šaukštai druskos
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pomidorų padažo (arba didint pomidorų kiekį)
1 stiklinė aliejaus
6-10 skiltelės česnako
Jei norit rūgščiau, dėkit daugiau acto.
Pomidorams nulupti odelę ir supjaustyti, 1 kg moliūgo sutarkuoti, o likusį supjaustyti kubeliais. Čiliukus labai smulkiai supjaustom su visom sėklom. Morkas šiaudeliais arba stambiai tarkuojam, svogūnus kubeliais, papriką juostelėm arba kubeliais. moliūgą apie 15 min. patroškinam iš anksto, o paskui sudedam viską ir troškinam pamaišydami apie 30 -40 min.. Česnaką sudedam 10 min iki troškinimo pabaigos.
Išeiga 4 l. Gaunasi aštrokas saldžiarūgštis padažas, tinkantis ir sriuboms kaip zagatovkė. Jei nemėgsta aštriai, tada čili pipiriukų reiktų mažint. Jei daugiau orientuotis į sriubas, tai čiliuko visai nedėt.
Ingrida, kiek daug gražių pintų krepšių turi

Ir visi pilni
Bangele, kaip tau sekas su ožka draugaut? Ar pateisino lūkesčius?