Įkraunama...
Įkraunama...

Pagardai kavai ir arbatai

Noriu pkalausti jūsų, kokių prieskonių galbūt dedat ar kokio alkoholiu pagardinat kavą arba arbatą, o gal perkat kokią nors įmantresnę gatavą, gal ką pasiūlysit.............
Į kavą tai tik žinau, kad balzamo galima dapilt (bet ir tai vos vos), o į arbatą man patarė juodą arba į žaliąją dėti cinamono arba  imbiero miltelių (ir žinot-liuks), dar galima kardamono miltelių, bet aš nebandžiau, gaunas skonis kaip su tokiais fainais pipiriukais, bet į temą.O šiaip buvo pažįstami parvežę gatavos kavos su kardamonu, tai maniškiui patiko, o man ne...Ką dar faino, kokių receptų žinot, gi taip faina namie ką nors tokio nekasdieniško susikurt  ;)
Atsakyti
Kazkada konjako i kava isipildavau, irgi labai skanu smile.gif
O siaip kava dabar geriu su pienu ir su gabaliuku rudojo cukraus. Ant to pakelio yra kavos receptas su cinamonu. Man irgi skanu buvo isiberti cinamono. Neseniai pirkau cinamono skonio (kvapo) pupeles, tai nereikia deti, visas butas kvepia cinamonine kava smile.gif
Atsakyti
o ar neperkant šokoladinės maltos kavos, aš tai pirkau, bet ten pati kava ne ką jautėsi...Darbe kažkas buvo atsinešę kavai smulkaus amareto prieskonio (sako, kad būna pirkti visokių) , tai maišėm perpus su kava-liuks buvo...nuostabus kvapas ir skonis toks saldesnis, aromatingesnis...
Mano vyras mėgsta arbatą su pienu, nu bet aš tai tokio skonio nesuprantu, nepatinka man tokie "pribumbasai"...
Atsakyti
Perkant aromatizuotas kavas, jas reikia maišyti su perpus su paprasta, tuomet skonis liuks gaunasi . Viena aromatizuota kava yra kazkokia beskone. Labai megstu amareto aromatizuota kava.O siaip, labai skanu i kava isipilti slakeli gero romo  ;D.
Atsakyti
Man skanu arbata su pienu. O aromatizuotos kavos turiu nusipirkus vaniles aromato ir cinamono. Reikes pabandyt pamaisyt su normalia kava, nors ir tos man neblogai.
Atsakyti
Kaune mačiau Laisvės alėjoj esančioj parduotuvėj "Kava, arbata ir prieskoniai" ir dar Maximoj Draugystės gatvėj yra kavos parduotuvėlėje. Kaina šiek tiek aukštesnė, nei paprastos, bet ne tokia didelė, kad neleistum sau retkarčiais nusipirkti. Aš tai mėgstu šokoladinę ir airiško viskio (ar kažkaip panašiai). Dedu vos vos, kad tik kvapas būtų.
O arbatą geriu vieną, arba su medum.
Kai laukiausi ir labai vargino rėmuo, buvau ipratusi gerti ir su pienu (visai nieko, tik reikia pabandyti). Bet po gimdymo nei karto nesu įsipylusi pieno į arbatą)
Atsakyti
Is aromatizuotu man patinka Airiska grietineles skonio kava.
O receptelis, tai gal tau, Ingrid, patiktu toks:
Smetoniska kava:
I puoduka dedi tirpios kavos, tada tarkuoto juodo sokolado ant virsaus cukraus ir uzpili trupuciu spirito, tada uzdegi. Labai graziai atrodo  ;D Kiek pasigrozejusi uzpili verdanciu vandeniu. Skanaus wink.gif
Atsakyti
Man patinka namine Capucino kava. Uzverdam piena (pries tai idedam paprasto ir vanilinio cukraus) ir isplakam iki putu. Mums geriausiai putos gaunasi, kai plakam su tuo kavinuku, kur yra stumoklis nuosedom nustumti. Ipilam karsta piena ir stumdom stumokli pirmyn-atgal (su mikseriu taip nesuputoja). Po to tas putas ipilam i puodukus (mazdaug po puse puoduko putu) ir uzpilam karsta kava. Putos iskyla i virsu. Norint galima ir sokolado drozliu pasibarstyti. Man skaniau negu ta, kur is pakeliu.
[img]http://www.handykult.de/plaudersmilies.de/happy/coffee.gif[/img]
Atsakyti
ar kas bandet pasidaryt morku kava?kazkur maciau recepta.idomu,skanu ar neskanu?
as tai kavute megstu.rytais ir be pagardu.na ,gal kad nebandziau idomybiu daryt.
Atsakyti
aš irgi kažkur mačiau morkų, gilių (močiutės reiks paklaust, vaikystėj vaišindavo), kaštonų ir kitokias kavas, jei rasiu, parašysiu receptų.Dar girdėjau, kad į arbatą deda pipirų ir kartu pieną pila, ar kas bandėt?P.S.O šiaip čia keletą įmantresnių receptų jau sužinojau iš jūsų, dėkui  ;)
Atsakyti
giliu kava neskani.mano mama anksciau cia kazkada dare.na gal kam toks skonis ir priimtinas.ji visai nepanasi i iprasta kava.

o i malta kava,kai jau pasidarote,isidekit truputuka druskos.tai kavos skonis nebus toks kartus.ji bus svelni.........kai pirma kart pamaciau,pamaniau,kad zmogus bajeri daro.juokiuosi,galvoju ot bus dabar linksma.tik ziuriu,kad jis pats ir geria.......nustebau labai.bet kai paragavau,tai patiko.
Atsakyti
Man dar labai skanu: padarai kogel mogel (tryni isplakti su cukrum) ir uzdedi ant kavos. Geriausiai kai buna per puse, tada apsivalgymas (apsigerimas).
Atsakyti