Įkraunama...
Įkraunama...

Tachikardija, permušimai. Kur kreiptis pagalbos?

Labas vakaras, viliuosi jūsų patarimų, komentarų galbūt esate susidūrę su panašia situacija. Esu 22 metų 4 kurso studentė. Man sunku būti stovėjimo padėtyje, nepernešu fizinio krūvio, simptomai neleidžia dirbti ir gyventi pilnavertį gyvenimą, 3 mėnesius negaliu net iki parduotuvės nueiti. Kaskart atsistojus pulsas šokteli nuo 80 sėdint iki 120-140 atsistojus, pradeda svaigti galva, lėtai vaikštant pulsas išlieka ~110+(rytais 125+, kartais ir 140, vakare kelis kartus yra pavykę užfiksuoti ir 95+), atsisėdus pulsas staigiai nukrenta bent iki 100. Kamuoja šimtai permušimų, ypač pirmas minutes atsisėdus po tokių atsistojimų (elektrokardiograma parodė nepavojingas ekstrasistoles). Man atlikti šie kardiologiniai tyrimai: 8 elektrokardiogramos (visur pulsas 120-130 dėl nerimo) širdies ir skydliaukės echoskopijos (prolapsas hemodinamiškai nereikšmingas), skydliaukės hormonai geri, kraujo tyrimai geri, 2 fizinio krūvio testai (SSD ramybėje 110 ir 130 (dėl nerimo), pasiektas max SSD 180 per 4 minutes, kardiologė patikino, jog viskas gerai), pulsas visiškoje ramybės būsenoje 60-70, spaudimas 120/70. Gydytoja pateikė išvada, jog mane kamuoja hiperkinetinis sindromas ir visą tai man sukelia stresas ir nerimas, bei išderinta parasimpatinė nervų sistema. Pripažįstu, jog visa šita situacija sukėlė man didžiulį stresą, tačiau mane neramina tai, jog pulsas nenormaliai šokteli būtent atsitojus ir stovint ar vaikštant, o atsisėdus tachikardija išnyksta. Bijau, kad neturėčiau posturalinės orostatinės tachikardijos sindromo (visi simptomai anglų literatūroje linksta atitikti būtent jį). Ar kas nors esate susidūrę su panašia situacija, gal nutuokiate kokius dar tyrimus reikėtų atlikti, o galbūt kreiptis pas psichiatrus? Esu nevilty, nebežinau kur kreiptis, bet koks komentaras, nuomonė labai pagelbėtų.

Ačiū
Atsakyti
Visiska nesamone, gal dar toki diagnoza pastate tipo vegetokraujagisliu distonija? netikekit jeigu jums stato vegetodistonija, osteohondroze, tai siukslinas i kuri alegydytojai kurie nezino savo darbo meta diagnozus.

Prie ko cia stresas? jus nervinga esat? parasimpatine nervu sistema na taip taip kaip gi kitaip smile.gif juokdare ta jusu gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(Kestonyyou @ 2017 02 24, 17:55)
Pripažįstu, jog visa šita situacija sukėlė man didžiulį stresą,

O anksčiau, iki pradėjus tirtis, nejautėte streso, nerimo, nebuvote nervinga?
Atsakyti

Sveiki, kad stresas gali išaukti kažką, tai taip, bet kažkur tai yra problema, o gyd, lengviausia suversti viską stresui, nes pati esu su tuo susidurusi ir dar buvo sūnui priepolis, tikrai išaukė stresas, bet gerai kad gyd atliko reikiamus tyrimus ir  rado galvoje didelę cista ir kuri ir įtakojo priepolį kartu su stresu, gyveni ir nežinai kas pas tave blogai yra :), nenuleiskit rankų ieškodama kas jums yra :)

Atsakyti
Visada buvau hiperaktyvi, o streso prieš prasidedant šitiems priepuoliams prieš tris metus turėjau į valias - diena paskaitos, naktim dirbdavau, po metų tokio gyvenimo nusivariau. Tačiau dabar ta tachikardija ištinka kiekvieną kartą atsistojus - sėdint jos nėra. Atsistojus pulsas visada šauna bent iki 120, kartais iki 140, nepriklausomai nuo to ar yra stresas ar nėra - visada tas pats, o atsisėdus tai, 80-90, miegant 60. Jeigu stresinė situacija (pvz. darbo gynimas prieš auditorija tai vaikštau ir su 150). Manau kiekvienas žmogus, kuriam kaskart atsistojus toks pulsas būtų - pradėtų nerimauti, ar įsivaizduojat kokį nuovargį visą tai sukelia. Anglų literatūroje yra toks sindromas - posturalinė ortostatinė tachikardija, pagrindinis kriterijus - širdies susitraukimų dažnis padidėja per daugiau kaip 30 atsistojant. Tam nustatyti reikia ortostazės testas. Vyksiu toliau tirtis į kardiolita, tikiuosi, galbūt ten kardiologai galės padėti. Duok Dieve, kad man viskas tik galvoj...
Atsakyti
Fizines ligos sukelia psichokos sutrkimus, o ne atvirksciai..

Gal jums kazko truksta organizme, mazai valgai , dar kazkas, endokrinine silpna. Tau tik 22 viskas praeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo orangesun: 01 kovo 2017 - 18:52

Labas vakaras Gal cia yra koks specialistas kuris gali sirdies ehiakopijos tyrimus paaiskinti ?

Atsakyti
yra, o kodel jums jusu specialistas nepaaiskino?
Atsakyti
Sveikos merginos. Ar galėtų kas nors paaiškinti kiek pavojingas sveikatai yra miokardo perfuzijos tyrimas. Veloergometrijos metu mėginys koronarinio nepakankamumo požiūriu yra ribinis. Duke indeksas +3, fizinio krūvio toleravimas patenkinamas. Širdies disfunkcijos simptomų krūvio metu nėra. Max ST nusileidimas 0,7. Derivacija su max ST -V4. Man yra 41 metai. Esu pasimetusi. Kiek radau informacijos, tai gaunama apšvita. Ar nepakenks tas tyrimas labiau organams, nei duos naudos. Labai ačiū už atsakymą.
Atsakyti

Tai va praejo du menesiai lankiausi pas DAR kelis specialistus - kardiolitoj pas kardiologa ir pas psichiatra, jau virs 500 euru paklojau, pradejau vartoti antidepresantus - bukle blogeja. Ka dare specialistai: 
***KARDIOLOGAS: pas mane toks didziulis nerimas is vis kazkur eiti (nes stovejimo padety dienos metu musa 140~+) tai po 20 minuciu sedejimo pas kardiologa pamatavo pulsa spaudima tai buvo 170/90 spaudimas ir 120 pulsas. Nusprende padaryt holteri 24 valandu, uzfiksavo 350 ekstrasistoliu (PVC) kas visiskai nepavojinga, vid. paros SSD 84, didziausias 153, maziausias 49 ( as visa diena namie prasedejau) na ir rodo, kad nakti pas mane pulsas 60~ idealus, o dienos metu vidurkis 90~, kiekviena valanda pakildavo iki 140 (maximalus vid. valandos SSD 110), is viso tachikardija buvo 220 minutes. Kardiologo isvada, kad dienos metu jeigu yra tachikardija - nakti nera tai cia viskas nuo emociju - tokiam rezultatui gydymas netaikomas - na viskas logiska, taip pat pridure, kad galiu tureti disautonomija (POTS), kuris gydymo neturi, nes medicina nezino del ko atsiranda sis sindromas, beto mato milziniska nerima - ir SIULO PSICHIATRA.
***PSICHIATRAS: israse vartoti lexotonili, esu issilavines ir suprantu kaip jie veikia - naikina smegenyse neurotranzmitorius + sukelia priklausomybe ir pan, bet galvoju reik pabandyt - specialistas zino ka siulo, tai ka jie padare tai panikos atakas nuimdavo ir nerima, o pulso vaikstant/stovint neitakodavo visai. Menesi pageriau, perejau ant zoliu PERSEN + GUODABELE, menesi zoles pageriau, bet kai tik atsirado itampa univesitete (gynuosi bakalaura 4 kursas) tai be tu tableciu atrodo negaliu, jei neisgersiu tai nesusitavarkysiu, tai vel gal jau 3 savaites geriu lexotonil. Stengiuosi gerti minimalias dozes, maximum viena pilna tablete per diena, kartais puse - keisciausias dalykas tai kai bandai internete apie juos informacijos rast tai pirmi puslapiai rodo ne kaip sie vaistai gydo, o kaip nuo ju priklausomybe gydytis :D :D tai kas cia per gydymas ??? Psichoterapija nepadejo.
***Greitoji: panikos metu buvau issikvietus greitaja, atvaziavo pulsas 140, spaudimas 150/90, dave relaniumo, nukrito ir pulsas ir spaudimas iki idealaus, liepe gerti antidepresantus ir sake praeis viskas.

Negaliu sakyti, buna ypac vakarais kartais, kad ir stovint man tas pulsas 80-90, bet tai cia atrodo pasamone valdo ta pulsa, visiskai ne nuo mano emociju priklauso. Kiekviena ryta kai atsibundu ir atsikeliu tai toks drebulys eina, kad rankos i sonus metosi, visas kunas dreba 30 minuciu - atrodo tiek adrenalino issiskiria keiciant kuno padeti, kad... Kiekvienas atsistojimas kazkokia kancia, 22 metai, tureciau lekt visur, o cia tokios bedos, kad is vis WHAT THE **** cia vyksta, nebezinau ka daryt, guliu lovoj 20 valandu per para, kiek imanoma stengiuosi "bazine fizine forma" palaikyt pavaikciodama 4 kartus po 15 minuciu. Galvoju dar antinkscius patikrint reik arba psichiatra keist, O GAL MAN I BEPROTANMI REIK?

P.S. turiu daug pinigu, dirbu internetu - turiu savo verlsa, jei zinot kur galeciau kreiptis ir kas galetu padeti prasau informuokit.

Atsakyti
QUOTE(Kestonyyou @ 2017 05 11, 22:51)

</div><div>P.S. turiu daug pinigu, dirbu internetu - turiu savo verlsa, jei zinot kur galeciau kreiptis ir kas galetu padeti prasau informuokit.</div><div>
</div>


o pas kokius kardiologus lankėtės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemuogienė: 18 gegužės 2017 - 09:54
Tai eikit i Santariskes pas profesorius,arba visas klinikas privacias is eiles.
Atsakyti