Keliaujantys vieni, pasidalinkit patirtimi, kaip nusprendėt keliauti tokiu būdu, gal kokių įdomių istorijų turit ir iš to išplaukiančių patarimų?
P.S. Keista, bet neradau tokios ar panašios temos
Didžiausia kelionė vienam - į Pietų Korėją, kur 9 d. leidausi tik su 4 kg svorio kuprine.
Kaip sugebėjai su tokio svorio kuprine susisukti, prašom detaliau ką ėmei, o ko neverta.
Aš irgi svajoju kada nors viena keliauti, ne todėl kad nėra sukuo(kuo dažniau keliauju, tuo daugiau norinčių bendrakeleivių atsiranda) o todėl kad prie nieko nesiderinti, pabūti pačiai su savimi ir labiau pažinti šalį ir save. Bet yra kas ir baugina, tai ne tik kad nebus su kuo pasitarti, bet ir prisirišimas prie daiktų. Dviese, tai kad ir maudytis, vienas saugom, kitas maudomies, tas pats ir su tuoletu.
Na, vyriškos lyties atstovams aš tikiu, kad yra saugiau keliauti vieniems, nei moteriškėms.
Tai pasidalinkit savom istorijom, keliautojaiKokios kuriozinės situacijos pasitaikė?
Aš esu tik pusiau viena keliavusi. Na iki viešbučio ne viena, o paskui kiti ilsisi, o aš jau po artimesnes, ar truputį tolimesnes apylinkes viena maišau, jei kartu norinčių neatsiranda(čia Turkijoje kai būnu). Pliusai tai kad vieną einančią daugiau pasisiūlo pavežti, arbata, vaisiais pavaišina. O iš minusų kaip jau minėjau maudymasis, o nufotografuoti dažniausiai atsiranda kas, jei tik paprašai. Bet aš labiau mėgstu būti kitoje objektyvo pusėje
Turkija, artėja vidurdienis, o aš gi proto bokštas, per pačius karščius sumąsčiau prasieiti, tokiu kanjoniuku, jei teisybę pasakius tai labiau keliu šalia jau padžiūvusios upės vagos. Tuo keliuku ekskursijos su džipais važiuoja, bet man norėjosi kitaip. Karštis apie +33, pavėsio nėra ir na nieks nepasisiūlo pavežti. Ir jau geroką gabalą nukėblinus sustoja automobilis, aš su malonumu įsirangau, man pasirodė kad toks pat turistas, kaip ir aš jį vairuoja, na gryn vokietis diedukas, toks blondinas, įdegęs. Ir tik vėliau suprantu kad jis grynas turkas, tik žilas. O žilė galvon, velnias uodegon. Turėjo įžūlumo prašyti kad pabučiuočiau, bet kažkaip neišsigandau. ir taip pora kartų, aš taip apie savo šeimą, vyrą ir vaikus dantį užkalbėjau ir aišku jo išklausinėjau apie jo šeimą. Ženotas, žmona kaip iš reklamos, superinė, graži, lieknutė, prisižiūrinti ir už jį atrodo stipriai jaunesne, rodė nuotraukas.
Kalbino, žadėjo grįžtant iki viešbučio nuvežti, bet kai nieko jam neišdegė, tai iki artimiausios autobusų stotelės prie miestelio davežė ir atsiprašinėjo kad madam jo pamatys tai jam bus "kaput"
Kokiame Egipte viena nekeliaučiau, Tunise irgi teko vienai pasibastyti, po neturistinius miestelius, tai traukinio net bilieto iš pradžių nepardavė, bet aš nepėsčia pakišau žemėlapį po nosimi ir bakstelėjau norimo miestelio pavadiniman. Viskas kaip ir neblogai, bet viena po šią šalį nenorėčiau keliauti, miesteliuose tai tik žiūrėjo, bet niekas nieko, nei kabinėjosi, nei ką, bet kažkaip nejaukiai jaučiausi, o desniuse miestuose, tai daugiau įžūlesnių vyrų ir su mama vaikštant neitin gerai jautiesi, kartais. Europoje manau daug saugiau, svarbu kad toje vietovėje nebūtų daugiau pabėgėlių nei vietinių ar turistų