Įkraunama...
Įkraunama...

Keliauju vienas / viena

Sveiki, kadangi nepavyksta draugų įkalbėti vykti į kelionę, nusprendžiau, jog nežadu likti be atostogų vien dėl to, jog nėra kompanijos. vacation1.gif
Keliaujantys vieni, pasidalinkit patirtimi, kaip nusprendėt keliauti tokiu būdu, gal kokių įdomių istorijų turit ir iš to išplaukiančių patarimų?

P.S. Keista, bet neradau tokios ar panašios temos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnelee @ 2017 03 29, 15:50)
Sveiki, kadangi nepavyksta draugų įkalbėti vykti į kelionę, nusprendžiau, jog nežadu likti be atostogų vien dėl to, jog nėra kompanijos.  vacation1.gif
Keliaujantys vieni, pasidalinkit patirtimi, kaip nusprendėt keliauti tokiu būdu, gal kokių įdomių istorijų turit ir iš to išplaukiančių patarimų?

P.S. Keista, bet neradau tokios ar panašios temos  unsure.gif


Didžiausia kelionė vienam - į Pietų Korėją, kur 9 d. leidausi tik su 4 kg svorio kuprine. Šiaip - tikrai įdomu, manau bent kartą-kelis gyvenime reikia visiems pabandyti keliauti vieniems. Tada esi tik tu tarp svetimos kultūros žmonių - visai kitoks jausmas, nei kai gali aptarti tai, ką matai, su kažkuo savo kalba. Labiau susilieji su aplinka. Priklausomai nuo šalies, daugiau progų pabendrauti su vietiniais, kažką kartu nuveikti (nes vieną dažniau kalbina kažkas, vienam lengviau spontaniškai "pakeisti planą" ir kažkur nueiti su naujai sutiktu vietiniu pažįstamu). Ir šiaip daugiau vietos spontaniškumui - patiko kažkokia šoninė gatvė ir pasuki, apžiūri.

Aišku, čia atkrepsiu dėmesį, kad Pietų Korėja - labai saugi šalis, todėl nesaugumo minuso nebuvo jokio. Yra šalių, kur eiti vienam su vietiniais ar į šonines gatveles nepatartina, ten tokio pliuso mažiau. Todėl verta tinkamai rinktis šalį. Nebloga idėja ir pažiūrėti, ar toje šalyje yra jums tinkamų vietų apsistoti vienam ir ar tos vietos pigesnės nei dviems, nes kai kuriose apsistoti vienam atsieina panašiai kaip dviems nes daugiausiai tėra viešbučiai su dviviečiais kambariais.

Mano kelionės vienam į Pietų Korėją aprašymas (ką pamačiau) čia: http://augustinas.ne...ta-rytojus-2097
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eskarpas: 29 kovo 2017 - 19:24
Och!!! P.Korėja - mano svajonių šalis wub.gif
Taip, liūdina, kad vienam keliauti yra brangiau, dėl gyvenamojo ploto išlaidų, na bet manau, kad atsiperka tas laisvės pojūtis, jog nereikia derintis prie kažkieno nuotaikų kaitos smile.gif
Va būtent, saugumas ir mane baugina, todėl bandau ieškot šalies, kuri būtų saugesnė ir ploto arti paplūdimio, lankytinų objektų, kad nereikėtų kas kelis žingsnius traukt žemėlapio.

Atsakyti

Didžiausia kelionė vienam - į Pietų Korėją, kur 9 d. leidausi tik su 4 kg svorio kuprine.

Kaip sugebėjai su tokio svorio kuprine susisukti, prašom detaliau ką ėmei, o ko neverta. 

Aš irgi svajoju kada nors viena keliauti, ne todėl kad nėra sukuo(kuo dažniau keliauju, tuo daugiau norinčių bendrakeleivių atsiranda) o todėl kad prie nieko nesiderinti, pabūti pačiai su savimi ir labiau pažinti šalį ir save. Bet yra kas ir baugina, tai ne tik kad nebus su kuo pasitarti, bet ir prisirišimas prie daiktų. Dviese, tai kad ir maudytis, vienas saugom, kitas maudomies, tas pats ir su tuoletu. 

Atsakyti
Ką ėmiau:

Didelis mobilusis telefonas (kiti laiko planšete). Jame - žemėlapiai, knygos ir t.t.
Kamera.
Piniginė.
Pasas, bilietai, namų raktai.
Kroviklis sua adapteriu.
Apatiniai drabužiai ir kojinės pasikeitimui (nedaug).
Susilankstanti skrybėlė nuo lietaus.
Dezinfekcinis skystis rankoms.
Dantų šepetėlis/pasta.
Atrodo, dar viena spausdinta knyga apie Korėją.

Daugmaž viskas, kiek pamenu.

Šiaip visada panašiai keliauju. Gerokai patogiau - nereikia registruoto bagažo priduoti ir laukti, nespaudžia pečių. Nėra tokie tie daiktai "kiekvienam gyevnimo atvejui" ir reikalingi, žmogui pakanka nedaug, bent jau laikinai. Ypač tas pasakytina apie drabužius, kurie dažnam užima daugiausiai vietos/svorio.

O patarimų sutaupyti vietos/svorio gali būti visokių. Tarkime, vietoj kelių kroviklių imti vieną (būna vienu metu kraunantys kelis įrenginius, jei reikia), vietoje skėčio - skrybėlę, kuo daugiau tradiciškai spausdintinės medžiagos verčiau įsirašyti į išmanųjį įrenginį ir t.t.
Atsakyti
Man kartais taip nutinka, kad keliauju viena. Ir darbo reikalais, ir šiaip. Esu žmogus, kuriam patinka būti su savimi, todėl nebūna jokių problemų, o pasikalbėti ir pabendrauti kelionėje visada gali rasti su kuo smile.gif
Yra ir pliusų, ir minusų. Pliusai: nereikia prie nieko derintis, laisvė, gali keisti planus kaip sugalvoji, leisti laiką kaip tik nori, kažkaip yra daugiau erdvės pajausti tą šalį, aš mėgstu aprašinėti, fotografuoti.
Minusai: paprasčiausi praktiniai dalykai, kai vienas gali palaukti prie bagažo, o kitas bėgti į WC ar kažko pažiūrinėti/paklausti. Taip pat kai pakeliauji su tikrai gera ir tau tinkama kompaniją, daug gali dalintis tuo, kas vyksta, vienas geriau moka kalbą, kitas turi organizacinių gabumų ir natūraliai vyksta viskas sėkmingiau.
Šiaip yra šalių, kur nenorėčiau keliauti viena, nesu baili, bet jaukiau kitų kultūrų šalyse su kažkuo. Ar tiesiog praktiškiau. Neseniai keliavom į Maroką, su mašina apvažiavom nemažai, na, niekaip vienai taip nepavyktų.

Aš nors ir daug keliaudama, taip ir neišmokau su labai minimaliai daiktų apsieiti, nors ir mokausi smile.gif

O kur planuojat keliauti? Jei tai poilsinė kelionė, tai iš viso vienai jokių problemų gi.
Atsakyti
As vienas varau i visur smile.gif pradedant Rio ir LA. Ir vargo nematau, tik du minusai, del isimaudimo juroje ir fotografavjmo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2017 03 30, 14:44)
O kur planuojat keliauti? Jei tai poilsinė kelionė, tai iš viso vienai jokių problemų gi.

Taip, planuoju į poilsinę, ieškau viešbučio, kur būtų šalia paplūdimio ir netoli lankytinų vietų. Šalies dar neišsirinkau, žinau, kad bus Europa. Labiausiai traukia Graikija. ax.gif

Na, vyriškos lyties atstovams aš tikiu, kad yra saugiau keliauti vieniems, nei moteriškėms. smile.gif

Tai pasidalinkit savom istorijom, keliautojai smile.gif Kokios kuriozinės situacijos pasitaikė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnelee: 30 kovo 2017 - 20:04


Na, vyriškos lyties atstovams aš tikiu, kad yra saugiau keliauti vieniems, nei moteriškėms. smile.gif

Tai pasidalinkit savom istorijom, keliautojai smile.gifKokios kuriozinės situacijos pasitaikė?

Aš esu tik pusiau viena keliavusi. Na iki viešbučio ne viena, o paskui kiti ilsisi, o aš jau po artimesnes, ar truputį tolimesnes apylinkes viena maišau, jei kartu norinčių neatsiranda(čia Turkijoje kai būnu). Pliusai tai kad vieną einančią daugiau pasisiūlo pavežti, arbata, vaisiais pavaišina. O iš minusų kaip jau minėjau maudymasis, o nufotografuoti dažniausiai atsiranda kas, jei tik paprašai. Bet aš labiau mėgstu būti kitoje objektyvo pusėje  :rolleyes:  

 Turkija, artėja vidurdienis, o aš gi proto bokštas, per pačius karščius sumąsčiau prasieiti, tokiu kanjoniuku, jei teisybę pasakius tai labiau keliu šalia jau padžiūvusios upės vagos. Tuo keliuku ekskursijos su džipais važiuoja, bet man norėjosi kitaip. Karštis apie +33, pavėsio nėra ir na nieks nepasisiūlo pavežti.  Ir jau geroką gabalą nukėblinus sustoja automobilis, aš su malonumu įsirangau, man pasirodė kad toks pat turistas, kaip ir aš jį vairuoja, na gryn vokietis diedukas, toks blondinas, įdegęs. Ir tik vėliau suprantu kad jis grynas turkas, tik žilas. O žilė galvon, velnias uodegon. Turėjo įžūlumo prašyti kad pabučiuočiau, bet kažkaip neišsigandau. ir taip pora kartų, aš taip apie savo šeimą, vyrą ir vaikus dantį užkalbėjau ir aišku jo išklausinėjau apie jo šeimą. Ženotas, žmona kaip iš reklamos, superinė, graži, lieknutė, prisižiūrinti ir už jį atrodo stipriai jaunesne, rodė nuotraukas.

 Kalbino, žadėjo grįžtant iki viešbučio nuvežti, bet kai nieko jam neišdegė, tai iki artimiausios autobusų stotelės prie miestelio davežė ir atsiprašinėjo kad madam jo pamatys tai jam bus "kaput"  :D 

Kokiame Egipte viena nekeliaučiau, Tunise irgi teko vienai pasibastyti, po neturistinius miestelius, tai traukinio net bilieto iš pradžių nepardavė, bet aš nepėsčia pakišau žemėlapį po nosimi ir bakstelėjau norimo miestelio pavadiniman.  Viskas kaip ir neblogai, bet viena po šią šalį nenorėčiau keliauti, miesteliuose tai tik žiūrėjo, bet niekas nieko, nei kabinėjosi, nei ką, bet kažkaip nejaukiai jaučiausi, o desniuse miestuose, tai daugiau įžūlesnių vyrų ir su mama vaikštant neitin gerai jautiesi, kartais.  Europoje manau daug saugiau, svarbu kad toje vietovėje nebūtų daugiau pabėgėlių nei vietinių ar turistų  :mirksiukas: 

Atsakyti
QUOTE(minde0445 @ 2017 03 30, 20:57)
As  vienas varau i visur smile.gif pradedant Rio ir LA. Ir vargo nematau, tik du minusai, del isimaudimo juroje ir fotografavjmo smile.gif

Įsigykit fotiką, kur pats nustačius po kažkiek sekundžiu fotkina. Dažniausiai įmanoma rasti kur jį pastatyti. Mes tokį turime ir praktiškai niekada neprašome niekieno nufotkinti, nes visada patys. Ir visai geri kampai gaunasi, netgi sakyčiau kartais įdomesnės foto, įdomesnis kampas nei padarytų koks neišmanantis foto kompozicijų praeivis su padrebančia ranka.
Atsakyti
Ar verta keliauti vienam turbūt priklauso nuo šalies ir pačios kelionės tipo... Pvz., Europoje saugu ir vienai keliauti.
Man patinka pačiai planuotis kelionės laiką, daug pamatyti, nuvažiuoti ir negaišti laiko objektuose, kurie galbūt kitiems atrodo dėmesio verti, pvz., prekybos centrai ar kavinės. biggrin.gif

Kita vertus, keliauti su draugu smagiau, įdomiau, yra su kuo pasidalinti įspūdžiais bei saugiau. Na, su vyriška lytimi paprastai patogiau, saugiau, greičiau keliauti, nes jie mėgsta pasirūpinti transportu, klausinėti praeivių ir pan. biggrin.gif Merginos lėtesnės, mėgsta paplepėti, greičiau pavargsta. Aišku, ir nuo asmenybės priklauso. Svarbu atrasti draugų, su kuriais komfortiška keliauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 30 kovo 2017 - 23:29
QUOTE(liepsnelee @ 2017 03 30, 20:02)
Taip, planuoju į poilsinę, ieškau viešbučio, kur būtų šalia paplūdimio ir netoli lankytinų vietų. Šalies dar neišsirinkau, žinau, kad bus Europa. Labiausiai traukia Graikija. ax.gif

Na, vyriškos lyties atstovams aš tikiu, kad yra saugiau keliauti vieniems, nei moteriškėms.  smile.gif

Tai pasidalinkit savom istorijom, keliautojai smile.gif Kokios kuriozinės situacijos pasitaikė?


Na, nelabai kas kuriozinio tokiu būdu keliaujant ir nutiks. Poilsinė yra poilsinė, tai viešbutis, jūra, įskaičiuotas maitinimas. Kokia ekskursija perkama per kelionių organizatorių, kur tavimi vėlgi pasirūpins nuo...iki... Nelabai ir jaučias, kad esi viena. Esu taip keliavus. Nieko mandro ir bijot nereikia smile.gif Bet jei mąstot rinktis Graikiją ir vairuojat labai rekomenduočiau nuomotis mašiną keliom dienom, salas įdomiausia tokiu būdu apžiūrėti. Va čia ir gali jau ir nuotykių būti smile.gif Vairuoti nesunku, tik serpantinų nemažai, bet vaizdai tikrai užburiantys.
Aš pati va mąstau į Europą palėkt keliom dienom viena ir mąstau kaip čia gautųsi. Baimės jokios, aš to jausmo apskritai neturiu, gal labiau nežinia smile.gif
Atsakyti