Įkraunama...
Įkraunama...

Sovietinės ,,Pasidaryk pats" drabužių istorijos

QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 03 31, 17:47)
Labai keista, kad dar kažką visų keikiamas sovietmetis domina.

Buvo ten visko, bet ir beprotiškas žmonių kūrybiškumas buvo, gal net didesnis negu dabar, jūs savo pasakojimais tą tik įrodote! wub.gif Super!
Papildyta:
QUOTE(Ilka* @ 2017 03 31, 20:42)
Dvi jos nertos suknelės iš tų laikų (prieš daugiau nei 40 metų) išliko iki dabar ir kartais nešioju jas smile.gif


Aš tuo savo mamos megztu megztiniu ir mėgstu kartais pasipuikuoti, nes žinau, kad toks yra vienų vienintelis tongue.gif
Atsakyti
Žmonės,ypač moterys buvo ypač kūrybingos.Juk puoštis tai labai norėjosi.Bet dabar rankdarbiams galimybės didesnes. Šitiek medžiagų pilna, informacijos visokios.Nebuvo tokių velimo būdų, biserio,sutažo.Tiksliau sakant buvo, tik mes sovietų sąjungoje apie tai nieko nežinojome.Net siūlų nebuvo tokių spalvų.Tikrai pamenu, kaip mama iš kažkur pirkdavo kojines ir kas ardydavo,kad nors juostytę ryškią įmegztų.
Dar pamenu turėjau nusinėrus vąšeliu tinklines juodas pirštines.Kaip jas nusimezgiau be jokių schemų dabar tiesiog nesuprantu.Matyt labai reikėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 01 balandžio 2017 - 06:14
O gal prisimenat, kaip viskas vykdavo su vyriška apranga? smile.gif Nejaugi vyriškiai, kitaip negu moterys, nieko sau nesigamindavo?
Atsakyti
Vyrai ypatingai nesipuošdavo.Žmonos ar mamos numegzdavo kokį megztinį, bųtinai su pynėmis ir būdavo pasipuošę biggrin.gif
Kadangi turiu jaunesnį brolį, tai gerai pamenu kaip jis tobulindavosi striukes ir kelnes.Turėjom, ir dabar dar turim siuvimo mašiną.Zinger,vokišką, pirktą dar a.a močiutės prieš karą.Tai broliukas būdavo nusiperka dirbtinės odos striukę,būtinai juodos spalvos. Nukerpa juosmenį,suraukia, prisiuva juosmenį ir išeidavo tokia atsiet baikeriška striukė.Paskui kažkaip uždėdavo kniedes.Turėjo juodą Java motociklą.Aišku perdažytą it visaip tiuninguotą.Gamindavosi trafaretus ir aerozoliniais dažais papuošdavo šalmą, jis taip pat turėjo būti juodas.Lyg tai AC/DC buvo užrašyta.
Kelnes taip pat siaurindavosi, ale bananų stilius.Dar prisegdavo žiogelių per visą klešnę, na ir vaikinas šokiams pasiruošęs. lotuliukas.gif
Perskaičiau ką prirašiau, pačią juokas ima.Bet juk taip būdavo,neišmesi to iš atminties.
Atsakyti
Labai jau mielos, unikalios istorijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(momo123 @ 2017 03 31, 18:01)
Monteverte, labai įdomu būtų tą nuotrauką pamatyti! Gal pameni, ar toji pažįstama tą striukę pati susimeistravo ar iš užsienio giminaičių lauktuvių gavo? smile.gif o tavo šeimoje kas nors taip ,,išmaniai" aprangą gamindavosi? smile.gif

Pas tėvus mano ta nuotrauka, kaip tik buvau ir norėjau senus albumus pavartyti, jūs man turbūt telepatiškai mintį pasiuntėt mirksiukas.gif O su ta moterimi, tais laikais ji buvo mergina, nebebendraujame. Pykčiai dėl opinigų išskyrė, standartas biggrin.gif tai nesužinosiu kur ją gavo.
Jau aprašiau ką atsimenu, o dėl daugiau kažkokių įdomių fintų ką iš ko persiūdavo, tai mano mamytės reiktų klausti.
Papildyta:
QUOTE(momo123 @ 2017 04 01, 13:04)
O gal prisimenat, kaip viskas vykdavo su vyriška apranga?  smile.gif Nejaugi vyriškiai, kitaip negu moterys, nieko sau nesigamindavo?

Mano tėtukas turėjo nerealų megztinį, pirktą iš čigonės biggrin.gif Toks kaip dabar madoje - su plaukeliais. Buvo toks su neperdidele V iškirpte, rudas toks. Tai bliamba, kiek metų atlaikė. Neįsivaizduoju kas ten per sudėtis, bet dabar tokių su žiburiu nerasi, tas šūdinas akrilas su poliesteriu uždominavę ax.gif
Atsakyti