Įkraunama...
Įkraunama...

Akytbetonis ir vandens garai

Žinoma, šilčiausias variantas C, bet praktikoje dažniausiai naudojamas tarpinis variantas tarp B ir C.
Akytbetonis turi du esminius privalumus - lengvas ir šiltas, kaip ir du minusus - garų laidumas bei mažas stipris. Mažas stipris apriboja didelius langus, tačiau į šį klausimą gali atsakyti tik konstruktorius paskaičiavęs konkrečiu atveju. O vat garų laidumą ir bandau išsiaiškinti.
Dėl blokelių storio kaip ir aišku, kad pagal dabartines statybos taisykles/teorijas nešančioji siena min 18-20 cm. Tad kodėl nepanaudoti 20 cm. akytbetonio, jei namas vieno aukšto ant plokščio pamato? Perimetrinė pamato apkrova mažėja, tad ,manau, reikės silpnesnio (kartu ir pigesnio) pamato.
Atsakyti
QUOTE(Skirmantas_ @ 2017 04 26, 17:03)
Dėl blokelių storio kaip ir aišku, kad pagal dabartines statybos taisykles/teorijas nešančioji siena min 18-20 cm.  Tad kodėl nepanaudoti 20 cm. akytbetonio, jei namas vieno aukšto ant plokščio pamato? Perimetrinė pamato apkrova mažėja, tad ,manau, reikės silpnesnio (kartu ir pigesnio) pamato.


Turiu pastabą šitam argumentui. Jei šnekame apie 1a pastatą, tokiam galima panaudoti Arko 15cm blokelius. Sienų masės skirtumas tarp dviejų medžiagų bus keliolika tonų ant viso namo, o tokie apkrovų skirtumai ne kaži ką tame pamate leis sutaupyti...
Atsakyti