Įkraunama...
Įkraunama...

Ukraina: Kijevas, Lvovas

Ir vėl eilinį kartą prisižadėjau fotoreportažą parašyti, na ir koks velnias mane nelaiku ir ne vietoj už liežuvio timptelėjo  :hmm: Ir dar kelis kartus timptelėjo, jau keliems prisižadėjau :)  Iš tiesų tai man visai patinka vėl prisiminti ir viską aprašyti, tik kad laiko tai atima nemažai, todėl tik grįžusi ir puolu pradėti, o tai vėliau daržai, bulvės, uogos, grybai ir visi kiti reikalai.
 Ką padovanoti žmogui kuris sako kad visko, ko jam reikia, turi (aišku čia apie mano vyrą kalba eina, nes jokiai moteriai taip pasakyti liežuvis neapsiverstų). Belieka tik kelionė, nes kelionių per daug niekada nebūna. Jam patinka autobusinės pažintinės po Europą kelionės, man- skrydžio, pervežimo ir apgyvendinimo paketas pietuose, o jau ten esant keliauti savarankiškai. Ir sugebėki atrinkti nesikandžiojančia kaina tinkamą kompromisą. Rinkausi rinkausi tarp "Novaturo" autobusinės į Šiaurės Lenkija ir Marmario (kelionės paketo), kelios dienos beliko iki gimtadienio, sakau jau eisiu ryt į kelionių agentūrą ir ten galutinai apsispręsiu ką imu( galų gale jei labai nepatiks dar bus galima vieną kart keisti). Ir tik sportinio intereso dėlei pasižiūriu skrydžių bilietus, o ten UIA avialinijų Vilnius-Lvovas-Vilnius tik 24,5eur, puolu pirkti ir... žiūriu kad reikia paso numerį ir galiojimo datą įvesti. O maniškio kaip tik pasas galiojimas baigiasi, skrydžio metu jau naujas būtų. Na ką daryti, ko paklausti beveik vidurnaktį? Prisimenu visagalį Facebook, atsirandu Fly UIA  Baltic puslapį ten paklausiu ką tokiu atveju daryti ir... nueinu miegoti. Ryte žiūriu kad per valandą ir atsakė kad pirkčiau pagal galiojantį pasą, o jie paskui duomenis pakeis, tikrai nesitikėjau kad kas viduryje nakties į klausimus atsakinės  :D Vyras pro duris į darbą, aš puolu tartis su vaikais, ar neprieštarautų jei mes per Velykas iš namų pabėgtume, o jie su seneliais jas švęstų, neprieštaravo, dar paskubino, kad nemiegočiau, nes tokia kaina bilietai ilgai neužsistovi. Nuperku bilietus ir ....iškyla klausimas: o keitimas ar nemokamas? Vėl Facebook(FB) užklausiu, viskas gerai- nemokamas :)

Atsakyti

Po kiek laiko ir sūnus sugalvoja prie mūsų prisijungti, jei bilietą pagaučiau už tokią pat kainą. Bemedžiojant sūnui bilietus neberandu mūsų  skrydžio Vilnius-Lvovas, pasirodo nuėmė tiesioginius trečiadieninius skrydžius. Na ką aš vėl FB Fly UIA Baltic puslapį atakuoju. Kai pirkau bilietus jau džiaugiausi kad UIA avilinijos ir rusų kalba informaciją teikia ir bendrauja, bet kai užtikau kur man mano gimtąja kalba ir greitai atsako išviso išpindėjau   :ax:  na kam aš čia dabar liežuvį laužysiu   :mirksiukas:  Vienu šūviu šaunu du zuikius: keičiu bilietus Vilnius-Kijevas-Lvovas. Kijeve laukia ilgas persėdimas  :victory2:  Dar ir sostinę aplėkti planuojame suspėti. Tik sūnui jau pigių bilietų ir dar su persėdimu Kijeve neberadau, bet jis nenuliūdo. 

Atsakyti

Per Booking svetainę rezervuoju 4 nakvynėms netoli nuo centro Sun hotel kambarį su dušu ir tuoletu už 38eur.  Likus porai dienų iki kelionės gaunu laišką kad atlikčiau pervedimą už rezervaciją. Gyvenime nesu dariusi tarptautinių pervedimų, o laikas spaudžia  darbų darbelių prieš išvykstant nors pasiusk, daug nesigilindama paprašau hotelio kad nuo kreditinės įšaldytų arba leistų atvykus grynaisiais atsiskaityti, nesulaukusi jokio atsakymo vakare dar kartą paklausiu ar jiems šis variantas tinka ir nueinu miegoti. Apie 4 ryto pastebiu kad mano telefonas mirksi, ogi vidurnaktį žinutė atėjo kad mano rezervacija atšaukta  :oh: Kad aš beužmigčiau,visa laimė kad negirdėjau kada atėjo, tai visa naktis bemiegė būtų buvusi. Telefone ieškau naujos vietos. Geriausias variantas vėl tas pats Sun hotel, šįkart nebeprašo išankstinio apmokėjimo, bet aš žmogus išdidus, verčiau mokėsiu dvigubai ar net trigubai brangiau, toliau nuo centro, ir su bendru dušu ir tuoletu bet jau pas tuos kurie nesugeba tiesiogiai klientui atsakyti, (nesvarbu koks tas atsakymas, svarbu kad atsakytų) neužsisakinėsiu. Išsirenku https://www.booking....b67d64d86e91758, rezervuoju ir... pamatau kad prieš 2 paras šiam viešbučiui reikia atlikti pusės kainos pervedimą. O man telikę mažiau nei para iki mano kelionės. Prieraše paprašau leisti atsiskaityti vietoje grynaisiais, nes laiko stygius. Na iš tiesų vos spėju rezervuoti išlekiu į darbą, po darbo susirenkame daiktus ir į Vilnių, užsuku pas sesę, galėčiau tris valandas dar pamiegoti, bet neišeina tai nors kojas pailsinu. 

Atsakyti
Kelionės pradžia daug žadanti biggrin.gif Laukiu toliau,nes Kijevas jau suplanuotas bigsmile.gif
Atsakyti

Su mano vyru gyvenime niekada niekur nepavėluosi, bet kokiomis 2-3 valandomis anksčiau tai tikrai atvyksi  :wink: Skrydžiui registruojamies vieni pirmųjų, registruojantis dar paprašau "Panorama Club Classic" kortelės. Mat beieškant UIA (Ukrainos avialinijų) nuolaidų, rankinio bagažo limitų užtikau kad šių kotrelių turėtojams ne tik kaupiasi mylios už skrydžius, bet ir sunkesnis rankinis bagažas, ne standartiniai 7kg, bet visi 12kg. Gaunu korteles kartu su anketa, kurią užpildyti galime laukimo salėje ir paduoti turiu lėktuve skrydžio įgulai. Dar perspėja kad šiam skrydžiui kortelė dar negalios. Na tiesą sakant man ji reikalingiausia kad grįžtant svorio limito neviršyčiau. Nors gerai įsiskaičius tai tiek čia visko papildomai be tų 7kg gali skraidintis, kad aš jau bandau save įsivaizduoti kaip atrodyčiau papildomai(be abejo nemokamai) pasiėmusi :

  • 1 moteriškas rankinukas;
  • 1 mažas fotoaparatas arba žiūronai;
  • 1 nešiojamas kompiuteris;
  • Skaitymo medžiaga;
  • 1 skėtis arba lazdelė;
  • 1 paltas;
  • 1 pora ramentų  

Bijau kad tiek ir rankų neturiu  :lol:  Mes visa tai faktiškai į kuprines sukišome, aišku išskyrus kompiuterį ir ramentus :mirksiukas:  Tikiuosi pastarųjų gyvenime neprireiks. Beje rankinuko dydis nereglamentuotas, matyt jie dar nematė mano draugės rankinuko  :mastau:  į jį mano visa kuprinė tilptų ir dar daug laisvos vietos liktų :hihihi:   Bet kaip matote nuotraukoje nei vieno tokio gudručio vykstant į Kijevą tiek kiek galima apsikarsčiusio nepasitaikė (grįžtant iš Lvovo jaunimas oi kiek turėjo, žmonių per daiktus nesimatė, bet nieko, viskas už rankinį bagažą praėjo  :hihihi:

 

c0914e63b395.jpg

Atsakyti

Kelionės pradžia daug žadanti biggrin.gifLaukiu toliau,nes Kijevas jau suplanuotas bigsmile.gif

Nė neklauskit, eilinį kartą sau pasižadėjau kad daugiau iš anksto garsiai nebesidžiaugsiu kur keliausiu, nes vis visokiausių "nuotykių" atsiranda. 

Žeme ar lėktuvu planuojate ? Mes Kijeve tik gerą pusdienį praleidome, bet oi kiek daug per tą laiką aplėkėme. 

Nežinau gal kam pravers pasidalinsiu atrasta informacija: panašią "Panorama club " kortelę bet ne Classic gali ir internetiniame puslapyje užsisakyti, nuo pačio pirmojo su ja užsakymo mylios skaičiuosis, bet bagažas papildomas bus tik po 3 įvykdytų skrydžių, kuomet jau toji kortelė taps Classic.  

Atsakyti
Super skaitosi thumbup.gif Kaip tik su mama lėksim į Kijevą ilgajam savaitgaliui rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip visada, labai įtraukiantis pasakojimas. 4u.gif

Likus daugiau kaip mėnesiui iki UAI skrydžio į Lvovą, vis dar spėlioju: atšauks tiesioginį ar ne? biggrin.gif

Ir su bilietų pirkimu panaši istorija buvo: žagtelėjau, kad iškart paso duomenų paprašė. O bendrakeleivės paso galiojimo laikas tai pasibaigęs. biggrin.gif Bet mūsų bilietai, deja, ne 24 eur į abi puses kainavo, tai laukėm, kol ji pasidarys naują. smile.gif

Vos ne dešimtį metų nebuvau už ES ribų, tai nebeatsimenu, kokios procedūros ir kur eiti tuose oro uostuose. Vilniaus oro uoste lyg atskira zona ne ES skrydžiams yra? O Lvove/Kijeve kokios procedūros tiek atskridus, tiek išskrendant?

4u.gif
Atsakyti
Smagu skaityti. Stilius rašymo bigsmile.gif

QUOTE(linole @ 2017 04 20, 07:58)
Vos ne dešimtį metų nebuvau už ES ribų, tai nebeatsimenu, kokios procedūros ir kur eiti tuose oro uostuose. Vilniaus oro uoste lyg atskira zona ne ES skrydžiams yra? O Lvove/Kijeve kokios procedūros tiek atskridus, tiek išskrendant?

4u.gif


Oro uoste tiesiog eini tiesiai pro pasų kontrolę. Beje ir į Didžiąją Britaniją ten pat reikia eiti ;)
O į Kijevą rekomenduoju labai. Esu buvusi kokią 20 kartų. Tiesa, darbo reikalais, bet vakarai laisvi, tai nemažai mačiau. Labai gražus miestas, daug ką pamatyti verta. O ir kainos mums dabar itin palankios - viešbučiai, rūbai, batai.
Dabar ten jau turėtų žydėti magnolijos. Alyvoms gal dar kiek anksti. Na, kitą savaitę būsiu, tai galėsiu informuoti ;)
Atskridus ir išskrendant iš Ukrainos nėra jokių ypatingų procedūrų. Prie pasų kontrolės gali tekti eilėse pastovėti.
Beje, UAI labai tolerantiški rankinio bagažo atžvilgiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 20 balandžio 2017 - 19:30

Super skaitosi thumbup.gifKaip tik su mama lėksim į Kijevą ilgajam savaitgaliui rolleyes.gif

Ačiū už gerus žodžius  :) Tikiuosi spėsiu apie Kijevą papasakoti iki ilgojo savaitgalio  :mirksiukas:

 

Kaip visada, labai įtraukiantis pasakojimas. 4u.gif

Likus daugiau kaip mėnesiui iki UAI skrydžio į Lvovą, vis dar spėlioju: atšauks tiesioginį ar ne? biggrin.gif

Ir su bilietų pirkimu panaši istorija buvo: žagtelėjau, kad iškart paso duomenų paprašė. O bendrakeleivės paso galiojimo laikas tai pasibaigęs. biggrin.gifBet mūsų bilietai, deja, ne 24 eur į abi puses kainavo, tai laukėm, kol ji pasidarys naują. smile.gif

Vos ne dešimtį metų nebuvau už ES ribų, tai nebeatsimenu, kokios procedūros ir kur eiti tuose oro uostuose. Vilniaus oro uoste lyg atskira zona ne ES skrydžiams yra? O Lvove/Kijeve kokios procedūros tiek atskridus, tiek išskrendant?

4u.gif

Na jei atšauktų tiesioginį į Lvovą nusiteikit kad jums labai pasisekė, už vieną kainą galit du miestus aplankyti, jei susiderinsite ilgą persėdimą Kijeve.

 

Rarity jau viską jau papasakojo. Na aš tik galiu pridėti kad Vilniaus oro uoste labai sustiprinta kontrolė. Einant pro metalo detektorių aš pypsėjau, tai moteriškė taip visą apčiupinėjo, visus lašinius išmatavo  :lol: galvojau kad ir už triusikų gumutės užlis  :blush-anim-cl: , dar su popieriuku kokiu tai rankas pabraukė, be abejo nieko nerado, tai mano rankinį bagažą papildomai tikrino. Prieš mane tokio vyrioko bagažą kratė, tai atimė 7 šprotų skardines, nes jos 160g, o galima tik 100g pakuotes su skysčiu, čia tai dar nieko, bet kai prie silkės vakumuotos prisikabino, nes ten lašelis aliejau buvo, tai aš jau juoktis pradėjau-pasiūliau pradurti ir tuos kelis lašus aliejaus išvarvinti  :dry2:  Ir visas šitas maistas keliauja į "Maisto banko" dėžę. Bet kur logika?  Jei maistas atimamas dėl saugumo, kad gali sprogių medžiagų būti, bet tas pats maistas paskui drąsiai atiduodamas "Maisto bankui" -vadinasi jis garantuotai saugus.  :dry2:

Rarity, dabar pats žydėjimas, oi kaip žydi vyšnios, geltonais žiedais krūmai, pienės, tulpės, magnolijų dar neteko matyti, bet kai tu būsi gal jau ir žydės.

Atsakyti

Lėktuve niekur neskubant susidėliojame      bagažą, keista lėktuvo gal tik pusė, o bagažo vos kad ne visos lentynos pilnos  :D Iš karto pagalvoju, kad čia tau ne Wizzairas kur nemokamas rankinis bagažas mežesnis už fifos kosmetinę :hmm: Kai priekyje užtraukia užuolaidėles, pasako kad tuoletai už mūsų, nam tik tuomet dašyla kad priekyje už užuolaidėlių verslo klasė. O aš pro ją ėjau užmerktomis akimis ir nė nežvilgtelėjus praėjau, man kaip itin smalsiai būtybei tai nebūdinga, bet matyt jau jaučiasi kad 2 paros visai be miego  :mirksiukas:

083352a93373.jpg

 

Valgyti tai nenoriu, bet vat sportinio intereso dėlei lankstinuką pavartau. 

 

[url=http://radikal.ru]8fb4675ba077.jpg[/url]
 

[url=http://radikal.ru]d223a64cae3b.jpg[/url]
 

[url=http://radikal.ru]fabe08e8e550.jpg[/url]
 

[url=http://radikal.ru]3db0662a1f2a.jpg[/url]
 
Prasideda maisto prekyba, ir čia manęs laukia malonus siurprizas  :)  Pasirodo vandeniu vaišina nemokamai  :yahoo: Ir visai nesvarbu kad mes turime savo vandens nusipirkę oro uoste, vis vien malonu  :D
 Tik pradedu snūduriuoti ir jaučiu kad jau leidžiamies, skrydis tetruko apie 1 val. Išsimiegoti neišdegė, bet vis vien šiek tiek žvalesnė.
 

 

Atsakyti

Ši nuotrauka gal dar Lietuvoje kylant daryta, visus 3 skrydžius teko laimė ant sparno sėdėti, tai tik pagal eiliškumą ore nuotraukas galiu atrinkti  :) 81f7c9cf25ad.jpg

Lėktuve visa informacija pateikiama pirmiausia ukrainiečių, tuomet anglų ir paskutinė rusų kalba. Ir tik vieną kartą ši tvarka buvo sumaišyta, pirma ukrainiečių, antra rusų ir trečia anglų kalba, bet čia jau skubus atvejis buvo- gydytojo iš keleivių ieškojo, kažkam, matyt, negera paliko. Kol daeina iki rusų kalbos aš jau kaip ir viską suprantu, ji man jau tik kaip pasitikslinimui ar tikrai viską gerai supratau :mirksiukas:  Tokios lengvos ukrainiečių kalbos pamokėlės, oi kaip gerai kad jos buvo, nes tolimesnėje kelionėje su mumis rusiškai mažai kas kalbėjo- mes rusiškai, jie ukrainietiškai. :lol: Jei ko nesuprantame klausinėjame ar taip supratome, jie ukrainietiškai atsakinėja, vienu žodžiu kažkas panašaus į žaidimą šarados tik su garsu.

Leidžiamies Kijevo Borispolio oro uoste. O čia įtariu jau leidžiantis fotografuota, bet galiu ir primeluoti  :D

50234ef4b52a.jpg

Kiek bepažvelgsi visur  UIA lėktuvai, net klausimas iškilo ar kitų firmų lėktuvus jie čia įsileidžia  :hmm:  Vėliau matėm vieną-kita ir kitų avialinijų, bet dauguma UIA. 

Beje su tais trumpiniais man vis ne taip skaitosi jie. Angliškai UIA, viskas normaliai, o jau ukrainietiškai ir rusiškai MAY, aš tą trumpinį ir skaitau kaip parašyta Y man ir yra Y, o kad slavų kalboje Y reiškia mūsų U aš vis pamirštu  :unsure:  Tas pats buvo ir su autobusų stoties pavadinimu AC2, tik čia dar pagalvojau C skaityti kaip C ar kaip K, ir tik paskui daėjo kad kaip S  :oh:

Atsakyti