Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos uogos

Šaldytos braškės ir mėlynės su cukrumi  

3 l sumaltų braškių,
1 l mėlynių,
1 kg cukraus.


Gerai nuplauname mėlynes ir braškes. Braškes sumalame arba sutriname trintuvu. Supilame cukrų, mėlynes ir mediniu šaukštu viską išmaišome. Supilame į švariai išplautus stiklainius (nepripilame pilnų, nes kai uogos sušąla, jų tūris šiek tiek padidėja). Uždarome plastmasiniais dangteliais ir įstatome į šaldiklį.
Atsakyti
Šaldytos avietės

1 l aviečių,
1 stiklinė cukraus.


Uogas perrenkame, nuplauname ir į gerai išplautus stiklainius sluoksniuojame uogas ir cukrų. Uždarome plastmasiniais dangteliais ir įstatome į šaldiklį.
P.S. Galima uogas išmaišyti su cukrumi, bet tada uogos labiau susitrina.
Atsakyti
Šaldyti juodieji serbentai

1 l juodųjų serbentų,
1 stiklinė cukraus.


Uogas perrenkame, nuskabome kotelius, nuplauname. Į jas supilame cukrų, išmaišome mediniu šaukštu ir sukrėtę į gerai išplautus stiklainius bei uždarę plastmasiniais dangteliais įstatome į šaldytuvą.
Atsakyti
As visas uogas saldau primityviai - sudedu i plastmasinius indelius - 0.5 - 1 l talpos, uzdengiu dangteliu ir uzsaldau. Be jokio cukraus. Kai atsildai, kiekvienas pasibarsto pagal savo poreikius. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE
As visas uogas saldau primityviai - sudedu i plastmasinius indelius - 0.5 - 1 l talpos, uzdengiu dangteliu ir uzsaldau. Be jokio cukraus. Kai atsildai, kiekvienas pasibarsto pagal savo poreikius. tongue.gif



Pernai taip ir dariau. Bet, atsildzius i burna nebuvo galima isidet nuo tooookios rugstybes :-/. Tai ir patare man saldyti su nedideliu kiekiu cukraus wink.gif.
Atsakyti
Na del rugsciu uogu net nezinau ???
As pernai taip susaldziau kibira melyniu - per metus sukirtom apsilaizydami. Siemet vel kibira. Isbandziau simetini derliu - na nerugscios tos melynes. Tiesa, as jas "atsildau" jogurte ar zele - tada valgai tarsi sviezias.
Gal tas rugstumas nuo uogu priklauso? Ar susaldymo / atsaldymo greicio? ???
Atsakyti
Aš irgi už tai, kad šaldyti uogas be cukraus rolleyes.gif Nuplauni, nusausini ir nedidelėm porcijom į šaldiklį smile.gif
Atsakyti
Aš irgi šaldau be cukraus. Tik braškes šaldau sutrintas su cukrumi, kitokių niekas nemėgsta. Visas uogas šalgau nedideliuose (maždaug 200 ml) plastikiniuose indeliuose.
Atsakyti
O vartojat kaip? Vietoj uogienės? Į košes, jogurtus..? Ar ir šiaip cielas uogas valgot? Jei taip tai šaldytas ar atšilusiai?
Aš tai vyšnias ir braškes cielas bandžiau, bet tai vyšnias visas išmečiau, o braškes tai tik į šampano taurę, kaip leduką, įmesti sumąsčiau. Kažkaip atšildytos tos uogos ištyžusios, nieks jų nevalgo...
Atsakyti
Aš visaip šaldau: ir su keliais šaukštais (!) cukraus, ir visai be nieko, trintas ir "cielas" uogas. Dedu viską į plastikinius maišelius šaldymui, supakuoju nedidelėmis porcijomis vienam valgymui. Šaldytas tęšnes ir braškes (cielas) dažniausiai naudoju vietoj ledukų arba papuošimui, o trintas - su ledais, jogurtu, košėm arba vienas.
O ką dar šaldot?
Aš užsišaldžiau krapų. Išsiėmei - ir barstyk, kur nori - kaip visai švieži!
Dar turiu užsišaldžiusi svarainių gabaliukų. Tinka į arbatą vietoj citrinos.
Atsakyti
na ne uogos, bet vis tiek: aš kartais šaldau meliono kubelius, labai skanu juos naudoti vietoj ledukų vaikams į vandenuką, ar sau į kokį alkoholinį kokteilį smile.gif.
o uogas dažnai šaldau trintas su cukrum smile.gif
Atsakyti
Aš irgi krapus ir petražoles šaldau 4u.gif labai stambiai pjaustau ir į plastikinę dežutę thumbup.gif kai žiemą ištraukiu tai skonį nuo šviežių neatskirsi 4u.gif
Atsakyti