Įkraunama...
Įkraunama...

Būsiu vieniša mamytė

QUOTE(mikke @ 2006 08 03, 21:06)
Siaip as girdejau, kad dides tas MGL, tada iseitu, kad padides ir tie 93, ir tie 50 Lt. Juk jie abu priklauso nuo to MGL dydzio (0,75 MGL = 93,75 Lt ir 0,4 MGL = 50 Lt). Ale cia irgi tik pletkai verysad.gif

O padidejo tik ta ismoka dirbancioms mamytems is Sodros (nestumo ir gimdymo pasalpa), jei jos gaudavo minimuma.

Sudominot. Ilindau specialiai i lrs ir sodros puslapius, taigi, ten rasoma, kad tik nuo trecio vaiko gaunama didesne pasalpa - 1.1MGL, 123.5lt, as uz savo maziuka tiek ir gaunu (iki 3 metu), uz vyreniuosius po 50 lt (0.4 MGL). Uz visus gausiu po 50 lt kol jiems sukaks 18 metu.
O motinystes pasalpa - uz 126 dienas 100% kompensuojamo darbo uzmokescio, iki metu - 70%, jei gime dvynukai - 100% kompensuojamo DU.
Tikiuosi, kad jusu girdeti projektai (didinti MGL ir pasalpu %) tikrai isigalios kuo greiciau, vaikams tik geriau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(viva @ 2006 08 04, 09:08)
Sudominot. Ilindau specialiai i lrs ir sodros puslapius, taigi, ten rasoma, kad tik nuo trecio vaiko gaunama didesne pasalpa - 1.1MGL, 123.5lt, as uz savo maziuka tiek ir gaunu (iki 3 metu), uz vyreniuosius po 50 lt (0.4 MGL). Uz visus gausiu po 50 lt kol jiems sukaks 18 metu.
O motinystes pasalpa - uz 126 dienas 100% kompensuojamo darbo uzmokescio, iki metu - 70%, jei gime dvynukai - 100% kompensuojamo DU.
Tikiuosi, kad jusu girdeti projektai (didinti MGL ir pasalpu %) tikrai isigalios kuo greiciau, vaikams tik geriau  bigsmile.gif

atsiprašau, kad kišu savo trigrašį blush2.gif bet nuo sausio 1 d. pašalpa iki metų bus 85proc, nuo kitų metų liepos 1d didina dar - iki pusės metų mokės 100proc, nuo pusės iki metų - 85proc. jei neklystu blush2.gif dėl 85proc nuo sausio 1 tai tikrai 4u.gif jau čia patvirtinta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2006 08 04, 10:16)
atsiprašau, kad kišu savo trigrašį  blush2.gif bet nuo sausio 1 d. pašalpa iki metų bus 85proc, nuo kitų metų liepos 1d didina dar - iki pusės metų mokės 100proc, nuo pusės iki metų - 85proc. jei neklystu  blush2.gif dėl 85proc nuo sausio 1 tai tikrai  4u.gif jau čia patvirtinta  4u.gif

jo , dėl tų 85 procentų tai jau tikrai patvirtinta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2006 08 04, 09:16)
atsiprašau, kad kišu savo trigrašį  blush2.gif bet nuo sausio 1 d. pašalpa iki metų bus 85proc, nuo kitų metų liepos 1d didina dar - iki pusės metų mokės 100proc, nuo pusės iki metų - 85proc. jei neklystu  blush2.gif dėl 85proc nuo sausio 1 tai tikrai  4u.gif jau čia patvirtinta  4u.gif

Bet siuo metu galioja tokie, kad bus - tik i nauda visoms mamytems ir ju vaikams. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Domuks @ 2006 08 04, 08:58)
Aš 93lt gaunu apie 15 d.Kiek žinau nuo liepos tie 50lt tai bus ne iki septynių metų,o iki devynių.

Ir sita pletka girdejau mirksiukas.gif
Na ka lauksim 15d. ir ziniu...
Nepamirsk pranest nono.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 06 rugpjūčio 2006 - 19:04
sveikos mamytusos smile.gif
norejau paklausti, kiek reik pradirbt laiko kad galetum gauti dekretinius?
Atsakyti
QUOTE(melisa @ 2006 08 08, 12:27)
sveikos mamytusos smile.gif
norejau paklausti, kiek reik pradirbt laiko kad galetum gauti dekretinius?

3 men. per paskutinius 12 menesiu arba 6 per paskutinius 24 menesius.
Zodziu, realiai turi buti isdirbus 3 pilnus menesius iki tol, kol iseini i dekreta.
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2006 08 08, 14:33)
3 men. per paskutinius 12 menesiu arba 6 per paskutinius 24 menesius.
Zodziu, realiai turi buti isdirbus 3 pilnus menesius iki tol, kol iseini i dekreta.

Hm...o aš girdėjau,kad pasikeitė ir dabar reik būtinai,kad būtų šeši mėn g.gif Tai ką vėl jau atsikeitė ar aš kažko neįkertu mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 15:01)
Hm...o aš girdėjau,kad pasikeitė ir dabar reik būtinai,kad būtų šeši mėn g.gif Tai ką vėl jau atsikeitė ar aš kažko neįkertu  mastau.gif

Na, ar keitesi as nezinau, bet siandieninius istatymus tai as gerai issistudijavau mirksiukas.gif
Gimdymo ir nestumo pasalpai reikia 3 men. (per paskutinius 12 men.) arba 6 (per paskutinius 24 men.), o motinystes pasalpai (tai, kur moka iki vaikui sueis metukai) - reikia 7 men. per paskutinius 12 men. Bet i si skaiciu iskaiciuoja ir nestumo atostogas (mazdaug 2 men. pries gimdyma, 2 - po). Taigi, buni isdirbes 3 men. + 4 men. to nestumo = 7 men.

Na, gal ir painiai cia as supasakojau, bet is tiesu tai uztenka 3 pilnu darbo menesiu iki dekreto. Tikrai tikrai smile.gif
Atsakyti
aciukas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Domuks @ 2006 08 08, 15:01)
Hm...o aš girdėjau,kad pasikeitė ir dabar reik būtinai,kad būtų šeši mėn g.gif Tai ką vėl jau atsikeitė ar aš kažko neįkertu  mastau.gif

As irgi dirbau 3 men. +dekreto 4men. ir gaunu iki metu pinigelius
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2006 08 08, 19:53)
As irgi dirbau 3 men. +dekreto 4men. ir gaunu iki metu pinigelius

Sorry,aš kai nedirbanti,tai tiksliai ir nežina,tik man taip aiškino,kai aš nėščia buvau.
Ai,nu kartais įkišu savo trigrašį,kur visai nenusimanau ax.gif
Atsakyti