Atgaivinkim temą patisonai, pasidalinkite savo idėjomis ką galima skaniai pagaminti iš patisonų.
QUOTE(Mergelė @ 2006 07 27, 09:32)
Atgaivinkim temą patisonai, pasidalinkite savo idėjomis ką galima skaniai pagaminti iš patisonų.
O aš ruošiu taip: neperaugusį patisoną nulupu, supjaustau skiltelėm, volioju miltuose ir apkepu aliejuje. Dedu į puodą, pabarstau tarkuotų morkų (tarkuotų burokine tarka), smulkinto svogūno, truputį druskos, truputį vandens, pomidorų padažo, grietinės, sviesto. Patroškinu ant silpnos ugnies apie 10 min. ir viskas. Skanu valgyti su šviežiomis virtomis bulvėmis, ypač skanus tas padažas, kuris gaunasi troškinant patisonus.
Man tai skaniausi marinuoti vieni,arba asorti su agurkėliais.Jeigu užauga didesni "dubenėliai",tada pasmulkinu ir marinuoju.
gal galit parasyti marinavomo recepta?
QUOTE(Christin @ 2006 08 07, 12:35)
gal galit parasyti marinavomo recepta?
Aš marinatą darau pagal šitą receptą:
1l vandens 1v.š.cukraus,1v.š.druskos,1v.š.acto esencijos,prieskoniai(česnakai,pipirai,garstyčių grūdeliai),čia jau kiekvienos šeimininkės fantazija ir skonis.
Visai netikėtai, per klaidą gavom porą patisonų Kadangi patisonų savininkas nusprendė mums juos ir palikti, tenka mąstyti, ką su jais daryti
Rašote, kad skanūs apkepti patisonų griežinėliai. O kokio dydžio tie griežinėliai išeina? Ir kaip pjaustyt tą patisoną? Net neįsivaizduoju... Juk ta daržovė tokia didelė Bent pas mane lėkštės dydžio
Ir koks maždaug patisono skonis? Niekad nevalgiau... :/
Rašote, kad skanūs apkepti patisonų griežinėliai. O kokio dydžio tie griežinėliai išeina? Ir kaip pjaustyt tą patisoną? Net neįsivaizduoju... Juk ta daržovė tokia didelė Bent pas mane lėkštės dydžio
Ir koks maždaug patisono skonis? Niekad nevalgiau... :/
QUOTE(Calaquendi @ 2007 09 01, 23:24)
Visai netikėtai, per klaidą gavom porą patisonų Kadangi patisonų savininkas nusprendė mums juos ir palikti, tenka mąstyti, ką su jais daryti
Rašote, kad skanūs apkepti patisonų griežinėliai. O kokio dydžio tie griežinėliai išeina? Ir kaip pjaustyt tą patisoną? Net neįsivaizduoju... Juk ta daržovė tokia didelė Bent pas mane lėkštės dydžio
Ir koks maždaug patisono skonis? Niekad nevalgiau... :/
Rašote, kad skanūs apkepti patisonų griežinėliai. O kokio dydžio tie griežinėliai išeina? Ir kaip pjaustyt tą patisoną? Net neįsivaizduoju... Juk ta daržovė tokia didelė Bent pas mane lėkštės dydžio
Ir koks maždaug patisono skonis? Niekad nevalgiau... :/
Pabandykit, tikrai nenusivilsit. Kai kuriuose patiekaluose patisonai man skaniau negu cukinija . Juos galima deti visur ( kaimyne net saldzius blynelius su jais daro, ideda truputi ir obuoliu). As dedu i troskinius, apkepus, prikemsu farso ar vartoju net kaip picos idara ( kartu su pomidorais, paprikomis ir pan.)
Tik su grybais man patisonai netiko ( kaip ir visi agurkiniai)
Svarbu nebijoti ekspermentuoti.
Kaip supratau, patisonus galima naudoti bet kur? Na, kaip priedą prie patiekalų?
O kiek laiko galima laikyti jau prapjautą patisoną? Nes netikiu, jog iškart visą suvalgysim
Aš nesu tokia įgudusi, kad gaminčiau visokius troškinius, kimštus patiekalus ir panašiai. Man kažko paprasto reikia Mažiukė aš dar
O kiek laiko galima laikyti jau prapjautą patisoną? Nes netikiu, jog iškart visą suvalgysim
Aš nesu tokia įgudusi, kad gaminčiau visokius troškinius, kimštus patiekalus ir panašiai. Man kažko paprasto reikia Mažiukė aš dar
QUOTE(Calaquendi @ 2007 09 11, 22:00)
Kaip supratau, patisonus galima naudoti bet kur? Na, kaip priedą prie patiekalų?
O kiek laiko galima laikyti jau prapjautą patisoną? Nes netikiu, jog iškart visą suvalgysim
Aš nesu tokia įgudusi, kad gaminčiau visokius troškinius, kimštus patiekalus ir panašiai. Man kažko paprasto reikia Mažiukė aš dar
O kiek laiko galima laikyti jau prapjautą patisoną? Nes netikiu, jog iškart visą suvalgysim
Aš nesu tokia įgudusi, kad gaminčiau visokius troškinius, kimštus patiekalus ir panašiai. Man kažko paprasto reikia Mažiukė aš dar
Paprasciausia butu ant sviestuke pakepto svogunelio, morkytes sumesti patisona supjaustyti nedideliais gabaleliais ir pakepti ( pora min.), ant virsaus sudeti pora pjaustytu pomidoru ir patroskinti viska ( 5-7min). Neuzmirsk uzpipirinti ir paprieskoninti ( man labai tinka bazilikas) .
Darzoviu troskinuka naudoti ant makaronu, kruopu, kaip garnyra prie mesos patiekalu. Galima issivirti mesytes ( pvz. jautienos), supjaustyti gabaleliais ir uzpilti siuo troskiniu.
Prapjauta patisona saldytuve galima laikyti pora dienu. tik paskui nupjauk apdziuvusi pjuvi.
Dėkui, knotknot MB sakė, kad skanu
O ką su likusiu patisonu daryt? Kaip tuos blynelius iš jų padaryt? Ar kaip pakept?
O ką su likusiu patisonu daryt? Kaip tuos blynelius iš jų padaryt? Ar kaip pakept?
QUOTE(Calaquendi @ 2007 09 13, 21:27)
Dėkui, knotknot MB sakė, kad skanu
O ką su likusiu patisonu daryt? Kaip tuos blynelius iš jų padaryt? Ar kaip pakept?
O ką su likusiu patisonu daryt? Kaip tuos blynelius iš jų padaryt? Ar kaip pakept?
Blynelius galima daryti kaip ir su cukinija. Sutrakuoti burokine tarka ir i saldzia blyneliu tesla. Skaniau, kai i tesla dar imeti plonai pjaustyta rugstesni obuoliuka. prie tokiu blynu galima pasidaryti plikyta pieniska krema - bus prasmatnus blynai.
Pries pora metu esu dariusi patisonus - ananasus. Patisona supjaustai nedideliais gabaleliais, sudedi i stiklaini ir uzpili saldziarugsciu sirupu ( 1l verdancio vandens+5 saukstai cukraus+1 saukstas trintu spanguoliu) ir palaikai 1 diena saldytuve. Jei norisi uzsidaryti ziemai, iskaitinu pridengtus stiklainius su uzpiltais patisonais 15-20min temperaturos vandenyje.
keliam temele i virsu, nes ir siemet patisonu derlius jau uzderejo
kazkada (gal pries metu desimt ) esu dariusi kompota is patisonu ir savarainiu. Jokiu proporciju nera, viska darome is akies (tik svarainiu nepamazinti) kaip ir paprsta kompota. pamenu, kad buvo skanu - patisonas buvo kietas ir traskus, skonis kazkuo primine ananasa.
o siemet konservavau toki a la "uncle bens" kur pagal receptura priklause deti cukinija, bet pakankamai neturejau, tai ipjausciau patisono. Ir sakyciau patisonas netgi geriau, nes cukinija truputi suminksteja, o patisonas lieka kietas
kazkada (gal pries metu desimt ) esu dariusi kompota is patisonu ir savarainiu. Jokiu proporciju nera, viska darome is akies (tik svarainiu nepamazinti) kaip ir paprsta kompota. pamenu, kad buvo skanu - patisonas buvo kietas ir traskus, skonis kazkuo primine ananasa.
o siemet konservavau toki a la "uncle bens" kur pagal receptura priklause deti cukinija, bet pakankamai neturejau, tai ipjausciau patisono. Ir sakyciau patisonas netgi geriau, nes cukinija truputi suminksteja, o patisonas lieka kietas