Akivaizdu, kad oponuojanti pusė ir nenori kalbėti apie realybę, praktiką ir potencialias neigiamas visos šitos mados puses. Manau, kad dėl to diskusiją ir bandoma apriboti "pakalbėkime apie moralę" argumentais
Tikrai isauginti nera brangiau, tik del to,adk ju maziau augintojai uzsikele kainas:) ir derlius nemazesnis, jei normaliai augini. Juk dejau merginos linka i FB ji augin anuostabias darzoves, pilna deze 25 e abejoju ar kur maximoj nusipirktumet pigiau I rkaip ten bebutu visgi ir neekologiskos darzoves sveikiau uz "ekologiksa" mesa mesa
Ar galima plaukus su bruožais, skeletu lyginti?
Plaukai, pilnumoje tikiu, kad mažiau riebaluojasi. Kaip ir pažastys prakaituoja mažiau. Anokia čia paslaptis? Net šampūną pakeitus gali su vienu ilgiau ištraukti plaukai, mažiau riebalintis. Nu randate jūs kai kurios mistiką, kur jos nėra, o kur tikrai yra - nematote
As nelyginu, tik prisiminiau ta istorija.
radau teoriją liudijančią mėsos naudai, net joje protėviai valgė lapus:)
"The ancestral Australopithecus consumed a wide range of foods, including, meat, leaves and fruits. "
Ačiū, perskaičiau. O Jūs pati skaitėte? Matomai, ne, tai mestelėsiu iš jo citatų:
"The hominin Australopithecus, which lived from about 4 million to 2 million years ago, is presumed to be a common ancestor of both the Homo lineage, which emerged some 2.3 million years ago and gave rise to us, and to the Paranthropus genus, which is first documented about 2.7 million years ago and died out about 1 million years ago."
"The ancestral Australopithecus consumed a wide range of foods, including, meat, leaves and fruits. This varied diet might have been flexible to shift with food availability in different seasons, ensuring that they almost always had something to eat. Paranthropus, according to the elemental analysis, was largely a plant eater, which matches up with previous studies of tooth morphology and wear patterns. It also helps to explain the massive jaw structure they possessed, which could have come in handy for tough food stuffs and earned one specimen the nickname "nutcracker man." Early Homo, on the other hand, went in for a meat-heavy dietpossibly enabled by the use of tools for hunting and butchering."
Taigi, kas išmirė, o kas išgyveno? Išvadas pasidarykit pati. Tik vieną klausimą Jums turiu: kaip čia žmonijai mėsa gali būti nuodas, jei jos protėviai ją valgė ir prieš 4 milijonus metų?
Argumentas, kodel naudot yra ne skalbimas, o eklologija, o apie skalbima prasnekom, kai pradejot stebtis, kaip taip galima, atrodo ne dauguma i smusu visgi tai esam dare ir nieko baisaus tame nera.Suprasciau jei jaunos merginos stebetusi, o ne tos kurios taip gana ilgai dare pacios, gal kazkam nepatogu nesioti ir t.t. bet nereikai taip pusti akis tarsi pirma kart gyvenim eisgirdot paie tokius dalykus ir slykstetis , kas is vis juokinga, Gyvulio mesa su krauju i burna kistis neslykstu, o jau savo krauja nuo skudurelio nusiplauti, oi tragiska
Ne vien patogumas yra arguumentas visame kame, ir rubus skalbtis gal nepatogu, gal pradekim is vis vienkarinius naudoti ?
Tikrai palos daug ekologiskiau nei medvilniniai vienkartiniai iklotai? Bet tu jas virint turi, ar skalbt atskirai, energija naudojasi. Ekologiskiausia manau taurele butu.
Kalbant apie jaunas merginas, tai as ne kokia sena tarka, palu nenaudojus. Apie palas negirdejus, girdejau tik apie kazkokius iklotus kuriuos is vatos darydavo.
Plauti palas nebutu tragiska, bet nemalonu ir nehigieniska. Gi siltame kraujyje bakterijos greitai dauginasi, reikia virint. Iisvaizduoju, ateina MB i virtuve, o as makaluoju palas nuo kraujo parudavusias.
Butent.
Todel visai desninga butu, jei atsiras poreikis didinti apdirbamos zemes plotus, tam kad aprupinti populiacijos poreiki ekologisku maistu.
Bet ir tai nera rodiklis, kad padidinus apdirbamu lauku kieki uzderes ekodarzoves. neuzmirskime kenkejus, su kuriais negalima kovoti taikant pesticidus ir visa kita chemija. Nederliaus metais, itakos kainas, zmoniu gyvenimo kokybe.
Vardijant visus tuos aspektus, manau, kad ekologisku maistu gales maitintis tik pasiturintys zmones. Kai paprastas mirtingasis, tenkinsis pramoniniu budu uzaugintomis darzovemis, kurios pilnos chemijos. Geriausiu atveju, blogiausiu atveju, sintetiniais papildais.
As nesuvokiu, kokiai bukai reikai buti, kad dar iki siol nepasidometi, kiek resursu reikia mesai jusu uzauginti ir kiek darzovem???taip sunku pasiskaityti?? plotai mazetu, jei nebutu auginami galvijai. Gamtinej zemdirbystej kenkeju buna minimaliai, del to ,kad neauginama monokultura, ir neariama , nedraskoma zeme.
Pesticidai, trasos, roundapas ir t.t. butent ir naudojami labai daug gyvunu pasaram auginti.
Jums kazkokia utopija atrodo gyventi kaime ir tuo paciu suvokiat kad ekloginisi maistas sveikiau, tai ir darom visi pasirinkimus pagal tai ko norim, jei nori sveiko maisto auginiesi arba perki is mazu ukiu, ir tai tirkai nera brangiau kai supliusuoji viska, pvz vaistus, kruiu reiks valgant beleka mesa tame tarpe...
jau vienkiek misku issaugotumet , jei atsisakytumet mesos, jau neklabu apie mazejanciu sarimus, nenaudojama veltui gela vandeni, mazesni oro tersima ir t.t. Nu pasisveiskit gi pries pliurpdama beleka, jus ka cia bandot apgauti save?
Norit esti GMO eskit, bet nors nesskieskit cia nesamoniu...
Nenustebciau, kad tikrai musu siu veganiu plaulai tokie, kaip tos drauges drauges.
As net nebandysiu tokiu nesamoniu, bet soda ir actas, kaip Given raso, plauku neislauna. Gal ji ir atrodo sau svaria galva, bet realybej tai labai abejoju.
Man jau aiskus pavyzdys su sodos ir acto vartojimu buityje. Gal ten pas jas namie ir nepriskrete purvo gabalais, bet kad nuo tokiu priemoniu wc ar duso kabina zvilgetu, tai tikrai ne.
As tikiuosi dantu su soda nesivalo. Sitas naturalistu patarimas visiska katastrofa.
Plaukus su actu plauna? :o
Dirbamos žemės nedaugės, Moonte, nes jos tiesiog nėra. Ji išgraibstyta. Nebent šiltnamiai, pažangūs, iš Olandijos perimant patirtį. Augalininkystė nuvarytų žmoniją (pusę jos turbūt) į kapus, išgyventų turtingieji. Kiti badautų.
dar vienas proto bokstas pasiskaityk, kiek misku kas met iskertama, kad patenkintu jusu "mesos" auginima . Jau nei nereikai info, reiktu tik logikos, nei to neturit. Kiek sueda karve ir zmogus augalu? kam reikia daugiau? o kur visos kiaules, vistos, avys ir t.t. is kur jiems maistas krenta gal is marso??? kiek per metus zmogus gyvunu suvalgo vidutiniskai? nu prasau pasidomekit , nes jau graudu skaityti, mazas vaikas gudriau ka parasytu
Ačiū, perskaičiau. O Jūs pati skaitėte? Matomai, ne, tai mestelėsiu iš jo citatų:
"The hominin Australopithecus, which lived from about 4 million to 2 million years ago, is presumed to be a common ancestor of both the Homo lineage, which emerged some 2.3 million years ago and gave rise to us, and to the Paranthropus genus, which is first documented about 2.7 million years ago and died out about 1 million years ago."
"The ancestral Australopithecus consumed a wide range of foods, including, meat, leaves and fruits. This varied diet might have been flexible to shift with food availability in different seasons, ensuring that they almost always had something to eat. Paranthropus, according to the elemental analysis, was largely a plant eater, which matches up with previous studies of tooth morphology and wear patterns. It also helps to explain the massive jaw structure they possessed, which could have come in handy for tough food stuffs and earned one specimen the nickname "nutcracker man." Early Homo, on the other hand, went in for a meat-heavy diet—possibly enabled by the use of tools for hunting and butchering."
Taigi, kas išmirė, o kas išgyveno? Išvadas pasidarykit pati. Tik vieną klausimą Jums turiu: kaip čia žmonijai mėsa gali būti nuodas, jei jos protėviai ją valgė ir prieš 4 milijonus metų?
Ubuntu,
tu gali atsakyti i klausima?
cia paprastas kalkuletorius, galit paskaiciuoti kiek per metus nevalgant gyvunu ir ju produktu sutaupai gelo vandens, misku, grudu ir t.t.
http://thevegancalcu...com/#calculator
Dar suprantu, kai zmones tiki, kad mesa valgyti sveika, nu bet kai pradeda vejus sneket, kad jei mesos nevalgysim padides arimu plotas ar zmones prades badauti ar dides istekliai reikalingi maistui, tai jau paprasciausiai buka. cia kas taip sugebejo jums smegenis uzpudrint? kaip ir su Monstanto, ale gebeja pasauli nuo bado
arba kaip alkoholikai gelbeje pasauli nuo alkoholio, juk jei jei neisgertu, kiti turetu isgerti
taip ir jus gerosios samarietes valgot mesa, nors ir gaila gyvunu, kad tik bado zemeje nekiltu
O net ir vartojant ekologiškas.. Idealiu atveju, gerais metais daržovės bus gausios vitaminų ir visko, o jei saulytės ar lietaus mažiau.. Iškart kokybė,t.y. maistinė vertė ir vertingumas prastės. Derliaus kokybę lemia priežiūra, oro sąlygos, dirvožemis. Visuomet suveikia ir rezultatą nulemia tas, kuris bus neidealus (čia dėsnis, kažkoks mokslininkas tą įrodė, pavardės po ranka neturiu). Todėl etikėtė ,,ekologiškas'' negarantuoja kokybės, o tik kainą. Kaina nemaža. Didėjant paklausai, kaina įprastai didėja. Tai manau, kad tame vajuje su ekologija sveikatai yra ir nemažai pragmatizmo - gyvenimas juk gerėja, pinigų daugėja, o žmonės užkimba už visokių madų, ypatingai kas siejasi su sveikatinimusi..
Ekologiska pirmiausia reiskia, kad uzauginta su mazesnia tarsa zemei, nieko bendro su sveikumu zmogui, zmones kazkaip tai labai maiso,aisku dazniausiai ekologisko sbuna sveikesnes, nes vigi skiriasi pomidorai auginti zemeje ir tik ant cheminiu trasu , bet tai ne esme, jei tresiami su meslu, lygiai taip pat gali prisirinkti per daug nitratu Jei norit sveiku, auginkit , pirkit gamtines zemdirbystes vaisus, darzoves, rinkit laukinius.
Vat būtent. Viena su šuniu lyginasi, kita už vilką geriau ir tobuliau negali.
Zoosodas kažkoks
Bet gal taip ir yra, samoningumo lygis toks ir ka gali pakeisti? nors siaip gyvunai tik palei instinkus gyvena, jei nors blogo nedaro, o kai kurie zmones net baketriju lygio nepasiekia pe rgyvenima Cia tikrai ne vien apie mityba kalba, o apie viska. Ka jus tikites is moteru, kurioms uzsimerk i tai ka KT daro su jomis, kad gal but kartais del to abortuoja ju vaikus...O jus siulot kazkaip joms apie kazkokisu gyvunus susimastyt. Nu cia gal Given daugiau siulo
beprasmiska ....