QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 10 04, 19:21)
As nesuvokiu, kokiai bukai reikai buti, kad dar iki siol nepasidometi, kiek resursu reikia mesai jusu uzauginti ir kiek darzovem???taip sunku pasiskaityti?? plotai mazetu, jei nebutu auginami galvijai. Gamtinej zemdirbystej kenkeju buna minimaliai, del to ,kad neauginama monokultura, ir neariama , nedraskoma zeme. </p><p>Pesticidai, trasos, roundapas ir t.t. butent ir naudojami labai daug gyvunu pasaram auginti.
Jums kazkokia utopija atrodo gyventi kaime ir tuo paciu suvokiat kad ekloginisi maistas sveikiau, tai ir darom visi pasirinkimus pagal tai ko norim, jei nori sveiko maisto auginiesi arba perki is mazu ukiu, ir tai tirkai nera brangiau kai supliusuoji viska, pvz vaistus, kruiu reiks valgant beleka mesa tame tarpe...
</p><p>jau vienkiek misku issaugotumet , jei atsisakytumet mesos, jau neklabu apie mazejanciu sarimus, nenaudojama veltui gela vandeni, mazesni oro tersima ir t.t. Nu pasisveiskit gi pries pliurpdama beleka, jus ka cia bandot apgauti save?</p><p>Norit esti GMO eskit, bet nors nesskieskit cia nesamoniu...</p>
Nu kokie dar plotai dideli atsilaisvintų, jei galvijai ganosi pievoje ir pašaras jiems ruošiamas iš pievos, o pievų tam tikras procentas BŪTINAS bioįvairovei saugot, tad net jei ir atsilaisvintų nuo galvijų, niekas jo nekultūrintų ir nieko ten nesėtų ne tik dėl to, kad pievos saugomos įstatymais, o ir dėl to, kad gyvulininkystė vystoma ten, kur dirvožemis skurdesnis, kur neišeina vystyt augalininkystės, kuri yra
pelningesnė..
Kiaulės gi -jų pašaras irgi - tik dalis jo auginama specialiai kiaulėms pašarui, nemaža dalis pašarui naudojami šalutiniai, atlikę augalininkystės produktai, po to, kai jau panaudoti žmonių maistui gaminti pvz. sojų, saulėgrąžų išspaudos, ne pirmos rūšies šakniavaisiai ir pan.
Gamtinė, ekologiška žemdirbystė - jūs nesuprantat maisto poreikio mąstų ir ekologinio ūkio imlumo darbui.. Taip galima žaist mažuose ūkeliuose, bet ne dideliuose, kurie tik ir gali užtikrint maisto pakankamumą. Manot, šiaip sau visoje ES ekologiniai užima tik virš 5 proc. viso dirbamos ž. ploto? O juk išmokos didesnės, produkcija brangesnė, lyg ir patrauklu iš pirmo žvilgsnio

Labai informatyvus str. aplink tai. Kodėl situacija tokia-irgi pamąsčius galima numanyt, nes imlu darbui o rezultatas ne visuomet džiuginantis.
https://www.delfi.lt...s.d?id=66347574
Dėl nearimo, nedrąskymo žemės - tas vėl-nuo dirvožemio tipo priklauso. Papurent vistiek reiks, t.y. negilus dirbimas, pabandykit pasėt ką nors į visai nedirbtą žemę, neaužaugs NIEKO, svaičiojimas tai, kaip pievoj beria bulves, užmeta šiaudų ir baisiai gerus derlius gauna. Gal ir gerus, miestiečiui, nesuvokiančiam, koks tas derlius turėtų būt kai šalia neturi suartos lysvės, kad palygint.. Bet tai čia bulvė, kurią vegetarai brokija mažumėlę, o pabandykit taip morkas, salierus augint.. Nearus, nedrąskius, pievoj, nuo karvių likusioj

Smėlingesniems, lengvesniems, neužterštiems piktžolėmis tiktų tas paviršinis dirbimas, papurenimas, jei kokius šiaudus įterpt, o sunkesniems - ne, nes sunki žemė slegiasi, oro ten mažoka, ją reik giliai dirbt, ir kad trąšą įterpt, ir kad purent, oro įleist.. rankom net ir ekologinio 55 ha (vidutinis Lt dydis) taip neapdirbsit, o jei rankom - įsivaizduokit, kiek žmonių tam reiks ir kiek tas kainuos..