Įkraunama...
Įkraunama...

Su kuprine ant pečių

Va kaip koncentruotai sudėjai viską clap.gif

 

 

Kaip gražu bigsmile.gifAčiū 4u.gif

 

Ačiū, mielos draugužės. :)

Vėl žygiavau, Tiksliau - prieš gerą mėnesį. Lietuva, žygis Nemuno kilpomis. :lietuva:
2017 metų spalio pirmąjį šeštadienį dalyvavau Trenkturo organizuotame žygyje Nemuno kilpų regioniniame parke. Pasirinkau 25 kilometrų  ilgio Sveikatingumo trasą. Trasa vedė Prienų ir Birštono apylinkėmis. Man tai buvo pirmasis toks masinis organizuotas žygis, bet likau labai patenkinta.
Savo įspūdžius aprašiau bloge: http://trepsimpopasa...o-kilpomis.html

Tačiau turiu pastebėti, kad tais takais galima pasivaikščioti ir savarankiškai.
Labai puikus yra Škėvonių pažintinis gamtos takas.

 

Priedas  20171007_120937-small.jpg   146,28KB   0 Parsiųsta kartų

 

Bei  žavioji Birštono krantinė, kuriai pasibaigus, miško takeliais galima pasiekti Prienus. Vaizdai čia dieviški. :wub:

Priedas  20171007_143110-small.jpg   163,67KB   0 Parsiųsta kartų



 

Atsakyti
Dėkui už išsamų žygio pasakojimą, ypač biutines smulkmenas, nes tam kas niekad nebuvę tokiame žygyje jos yra svarbios, jei staiga kiltų mintis sudalyvauti smile.gif Man dar vienas buitinis klausimas iškilo. Daug keliauji pėsčiomis pasidalinki savo patirtimi kaip pavyksta išvengti, arba kaip elgtis kad greičiau užgitų ir mažiau keltų diskomforto kojų nutrynimai, pūslės. Man jos kaip prakeiksmas, į darbą kasdien vaikštau apie 4km, ir tai sugebu jų prisitrinti. Apie naują avalynę nė nekalbu, bet net jau gyvenimo patikrinta lyg ir patikima karts nuo karto netikėtai paveda.
Atsakyti

Ačiū, smagu, jei naudingas pasakojimas buvo. Dėl trinamų kojų, pati tokių bėdų neturiu. Nauji batai man trina, bet pranešioti - jau nebe. Taisyklė viena - į žygį nesiauti naujais batais. T.y. autis gerai pranešiotais, kurie, yra didesnė tikimybė, kad netrins.  Taip pat nesiauti grynai medvilninių kojinių. Suprakaitavę medvilninės kojinės labiau trina. Rinktis su sintetika. O jei kojos labai jautrios, praverstų nepagailėti pinigų ir įsigyti specializuotose parduotuvėse specialių kojinių žygiams. Jei batai vis tik trina, iš anksto užsiklijuoti galimą nutrinti vietą. Aš buvau nusipirkusi prieš daugiadienį žygį Korsikoje Compeed pleistrų. Jie tokie tarsi oda, užsiklijuoja. Tik kad nepigūs. O jei paprastesnių, tai pirkau didesnio ploto Mephora firmos, labai patiko. Minkšti ir švelnūs. Žinoma, kaina irgi didesnė.  Draugė pasakojo, kad yra pieštukų. Ištepi jais galimas nutrinti vietas ir nebetrina. Bet nepavyko gauti jo. Net nežinau, ar yra.  Tai jei net patikrinti batai paveda, patariu išbandyti tuos Compeed pleistrus dar prieš išsiruošiant į žygį:

http://www.eurovaist...inys-5-vnt.html

 

Pieštukas turbūt būtų toks:

http://www.eurovaist...ynimu-8-ml.html

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 09 lapkričio 2017 - 22:15

Šių metų gegužę dalyvavau Trenkturo organizuotame Coastline trek žygyje Liepojoje. Rinkausi 25 kilometrų maršrutą. Žygio organizacija buvo gera. Oras pasitaikė geras, o vaizdai ir emocijos buvo puikiu atpildu už kiekvieną nutrepsėtą kilometrą. 
Iš pradžių trasa ėjo Baltijos jūros pakrante. Nuo Perkonės kaimo sukome tolyn nuo jūros ir žygiavome miškais ir pievomis. Paskui traukėme palei Liepojos ežerą. Būtent Žygis Liepojos ežero pakrante man labiausiai patiko. Jei dar kada būsiu tame krašte, Liepojos ežerui skirsiu daugiau dėmesio.

Pasakojimas apie Coastline trek žygį Liepojoje: http://trepsimpopasa...is-pajuriu.html

Priedas  20180512_144404-small.jpg   215,24KB   0 Parsiųsta kartų

 

Atsakyti