Įkraunama...
Įkraunama...

Terasa, nuosavas kiemelis

Mes kai rinkomes busta terasa taipar buvo noru sarase.
Atsimenu ziurejome trinapolio g tam daugiabutyje aukstam. Butas ssu didziule terasa paskuriniame aukste- vejas svilpia net girdisi.... Paziuri zemyn plyteliu vaizdaa net nupurto , ( kaip stoverum ant stogo krasto). O seip vaizdas buvo i miskus upe.... Tada apsisprendem jog neeeeee

Vienintelis dalykas kai pateisinciau terasa aukstai- kai ji su pastoge, su galimybe istiklinti, sudaryti uzuoveja, nepavojinga, ir butinai su vakarine saule . Kad grizes is darbo galetum pasimegauti ta savo terasa....

O seip man asmeniskai patinka gyventi arti zemes smile.gif net saugumo sumetimais.
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2016 01 06, 10:27)

Atsimenu ziurejome trinapolio g tam daugiabutyje aukstam. Butas ssu didziule terasa paskuriniame aukste- vejas svilpia net girdisi....


tai kelintas ten aukštas g.gif Pas mus 5a balkonas. Pasitaiko vėjuotų dienų, nes priešais dideli atviri plotai, bet tragedijos dėl to nėra. Ar 1 a., ar 5 a., namas stovi LT, o ne Nicoje... Taip kad nereikia tikėtis stebuklų su mūsų orais. Bet tikrai būna labai gražių dienų, kai balkonas tikras gėris (o terasa būtų tuo labiau).

Į tolį vaizdas wub.gif apačioje kaimynų kiemelis, nepastebėjau, kad purtytų žemyn pažvelgus. rolleyes.gif

Aš pirmo aukšto nemėgstu, nes ten dažniausiai tamsu. jeigu 5a matau medžių viršūnes, saulę ir tolius, tai 1a greičiausiai matysi medžių kamienus ir šešėlį (arba asfaltą ir priparkuotas mašinas).
Atsakyti
gal koks 13, neatsimenu priesh n metu buvo...
tikrai jau virs medziu virsuniu
Atsakyti

Lietuvos klimatui: 

Natūralus medis labai gražu!

Minkšto medžio terasos dangos greičiau dėvėsis ir praras savo savybes, nuo saulės, reikia impregnuoti. O tai nėra gerai basam ir vaikams mažiems vaiksčioti, po lietaus vyks garavimas, kuris taip pat ne į sveikata.

Kietmedis už minkšta medį yra ilgaamžiskesnis.

Kietas medis kaip ažuolas ir uosis turės savybe blukti ir pilkėti. Ąžuolo šakos, turės trūkumų terasos lentoms. Šlapios lentos, slidžios.

Todėl yra alternatyva medinėms terasoms, tai pvc, pvc-u dangos, specialios lentos, jos neblunka ir nėra slidžios palijus.

Atsižvelgiant į besikeičiantį klimata ir užeinančias audras, rekomenduočiau įsirengti užuovėja. Vietoje paprasto stiklo geriau keisti grūdintu stiklu, arba organiniu - savybėmis panašus į plastiką. Tai aktualu turint mažų vaikų ir augintinių. 

Stogo danga gali būti pritaikyta kaip pastato, arba pasirinkus, bet kokia kita pageidaujama danga. 

Praktiškiauses variantas būtų. Brangesni tai išskleidžiamu stogu nuo kritulių ir stumdomomis sienomis. Šie variantai brangūs, dėl karkaso savybių. 

Atsakyti