Įkraunama...
Įkraunama...

Pykciai del pinigu

Nu taip galvojant zinokit tikrai ir su daug didensiu atlyginimu gali buti tas pats, nes augant pajamom auga ir poreikiai :) kazkaip reiktu rasti ta ausko viduri ir skaiciuoti, kiek turim , ko norim ir kiek galim, pasideti butinom islaidom ir jei lieka mokamom pramogom, jei nelieka yra aibe nemokamu pramogu, parkai, upes, ezerai, miskai , bendravimas su draugais ir t.t. Gyvenimo kokybe tikrai nepriklauso ar nueisi i kavine ar ne, ar plaukus dazysi kas menesi ar kas du ar gal pati namie nusidazysi tas saknis ar drauge padazys ir tada abi uz tuos 30 e nueisit i kavine :)  Dabar yra taip jus vyrui priekaistaujat,kad uzdirba per mazai, nereikia to nei issakyt, jis tikriausiai ir taip jaucia nebylius priekaistus, todel gindamasisi jis sako, bet tu leidi per daug ir jis siuo momentu teisus. Nes daugiau leidziant pajamos nedideja, kai jus uzdirbsit daugiau, tai ir leiskit daugiau, nesvarbu, kad norisi, dabar siek tiek persiziurekit prioritetus visgi. vaikas gimes seimoje visada peroraganizuoja tai, ka veiket ir kaip gyvenot iki tol :) 

Ne, zinokit nemanau kad neuztektu, nes kai dirbom abu seip neskundziau, viskas ok budavo :) o kirpyklai cia dazymas ir kirpimas, suapvalinau, seip 25, einu kiekviena menesi nes tai vienintele procedura kuri man butina, kur galiu parelaksuot siek tiek isejus is namu, dabar tokiu kainu nei su ziburiu nerasi..

Atsakyti
QUOTE(very_berry @ 2017 10 09, 17:58)
<p>Ne, zinokit nemanau kad neuztektu, nes kai dirbom abu seip neskundziau, viskas ok budavo smile.gif o kirpyklai cia dazymas ir kirpimas, suapvalinau, seip 25, einu kiekviena menesi nes tai vienintele procedura kuri man butina, kur galiu parelaksuot siek tiek isejus is namu, dabar tokiu kainu nei su ziburiu nerasi..</p>

Autore, 1050 eurų į mėnesį, aišku, nėra daug, tik man kažkaip aritmetika „nesiriša“ rašote, kad butui išleidžiate 160 eurų, 30 eurų kirpyklai, po 10 eurų į dieną lieka pragyvenimui, t.y. 300 eurų per mėnesį. Tuomet kyla klausimas, kur dingsta likusi, didesnioji pajamų dalis, apie 560 eurų? Judviem su vyru reikėtų pradėti mokytis taupyti nepriklausomai nuo to, ar Jūsų vyras susiras darbą, kuriame daugiau mokama, ar ne,: vaikas juk auga, ir išlaidos tik didės. Visų pirma, judviem su vyru reikėtų susiskaičiuoti būtinas mėnesines išlaidas, tokias, kaip butas, išlaidos kurui ir net kirpykla, jei be jos negalite. Po to paskaičiuokite, kiek pinigų kiekvieną mėnesį reikėtų atsidėti kelionėms ir kitoms pramogoms, o kiek – atsidėti taupymui. Likusią sumą padalinkite iš dienų skaičiaus ir tą sumą pasidalinkite pagal tai, už kokius pirkinius kas šeimoje esate atsakingas. Savo „dienpinigius“ padauginkite iš 7 ir stenkitės per savaitę jos neviršyti, t.y., jei kurią dieną dienpinigių ir viršysite, kitą dieną stenkitės išleisti mažiau. Antras svarbus dalykas – pirmą mėnesį abu su vyru užsirašinėkite visas savo išlaidas iki cento, mėnesio gale peržiūrėkite, kam kiek išleidote (maistas, transportas, pramogos, drabužiai vaikui ir pan.), ir, jeigu reikia, pakoreguokite mano aukščiau aprašytą biudžetą. Rezultatai Jus nustebins smile.gif
Dar vienas patarimas, kuo rečiau eikite į parduotuvę. Prieš eidama į maisto prekių parduotuvę, susiplanuokite, ką gaminsite kelioms dienoms į priekį ir susidarykite sąrašą, į kurį būtinai įtraukite tai ką mėgstate, kad parduotuvėje nepradėtumėte pirkalioti visokių niekniekių, ir sąrašo griežtai laikykitės.
Tai, ką surašiau, atrodo elementaru, bet tai veikia!
Atsakyti

cia tik uz dazyma tiek ar ir uz kirpima? brangokai... bet tai vis tiek ne kas menesi ar kas menesi vaikstot i kirpykla?

45 eurus palieku, kas pusantro-du m4nesius.

Atsakyti
QUOTE(Anonymous2017 @ 2017 10 09, 22:05)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Ubuntu***" data-cid="71834247" data-time="1507553956">
<div>
<p>cia tik uz dazyma tiek ar ir uz kirpima? brangokai... bet tai vis tiek ne kas menesi ar kas menesi vaikstot i kirpykla?</p>
</div>
</blockquote>
<p>45 eurus palieku, kas pusantro-du m4nesius.</p>


MB plaukus dazo pati, i kirpykla eina karta i du 3 menesius ir sumoka ten 10 euru.

Dar karta, atmetus busto islaidas ir is vakarietisko atlyginimo nelieka jau daug ypac jei vienas dirba. Tai turetu puse vokieciu ar anglu ISSIKARTI.
Bet kazkaip gyvena ir neverkia.
O pamascius galima ir protingai leisti pinigus.
Sakysim jei vaziuoji automobiliu SAVO, tai kelione kainuoja tiek pat vienam ir keturiem.
Apartamentai prie juros kainuoja tiek pat vienam ir keturiem, mes imam 4 viecius, nes dvivieciu nebuna o skirtumas minimalus.
Maistas... na reciau valgykit delikatesus ir viskasbus OK, darykites namuose ar apartamentuose su virtuvemis, o ne metykit pinigus zemos kokybes kavinems LT ir pajuriuose (visuose pajuriuose zema kokybe, ne tik palangoje)
Nenusipirkit gendancio automobilio ir t.t.

Tikrai uz 1000 kuris liks po busto islaidu tryse gyvensit malonu gyvenima.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 10 09, 22:31)

Dar karta, atmetus busto islaidas ir is vakarietisko atlyginimo nelieka jau daug ypac jei vienas dirba. Tai turetu puse vokieciu ar anglu ISSIKARTI.



Nori as tau papasakosiu, kaip dauguma anglu gyvena?
Jie gyvena paskende skolose bankams.
Is šono ziurint i vakaru pasauli - aukso kalnai stovi ir pieno upes teka. ..
O is tikruju nei kas ten stovi, nei kas teka.
Nori kazka tureti - privalai ARTI. Atsiduoti visas, pamirses, kad turi seima ir vaikus.
O nenori pamirsti - ateityje artimiausias kelias i Valstybiniu Advokatu Kontora, kurioje pradirbau ne vienus metus. Todel maciau visas galimas pasekmes...netgi savizudybes.
Dar po siai dienai klientai sveikinasi. Vaikas amziais stebisi - mama, tave visas rajonas pazysta biggrin.gif ,o kaip nepazinos, jei dauguma gyventoju per mano rankas praėjo.
Todel jau man pasaku nesekit.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2017 10 10, 12:37)
Nori as tau papasakosiu,  kaip dauguma anglu gyvena?
Jie  gyvena paskende  skolose  bankams.
Is  šono  ziurint  i vakaru  pasauli -  aukso  kalnai  stovi  ir pieno upes  teka. ..
O is tikruju  nei  kas  ten  stovi,  nei kas  teka.
Nori  kazka  tureti  -  privalai ARTI. Atsiduoti  visas,  pamirses,  kad turi seima ir vaikus.
O nenori pamirsti -  ateityje artimiausias kelias i Valstybiniu  Advokatu  Kontora,  kurioje pradirbau ne vienus metus. Todel maciau visas galimas pasekmes...netgi savizudybes.
Dar po siai dienai klientai sveikinasi. Vaikas amziais  stebisi  -  mama,  tave visas rajonas pazysta biggrin.gif ,o kaip nepazinos,  jei dauguma gyventoju per mano rankas praėjo.
Todel  jau man  pasaku  nesekit.


Sakau, kad minejai, kad dirbai kazkur su teise. Negi ten valytoja dirbai?
Na nesvarbu.

Isvaistyti galima ir milijarda, tureti problemu del to, o ir uz 1000 eur i menesi galima susikurti jauku gyvenima.

Vakaruose kaip bebutu geresni pinigai, bet jau nera taip, kaip 2000 metais, kai LT atlyginimo minimumas buvo 300 litu,o pavertus UK minimuma tu laiku kursu 5000 litu
Dabar atlyginimai skiriasi mazdaug 2.5 karto, ne stebuklas, autores vyras gauna i rankas 850 eur, tai UK minimumas butu ne kazin kiek didesnis o islaidos tai skirtusi kartais.
O vidutinis butu gal 1900 euru i rankas ivertinus nusmukusi kursa.

Todel visuomet vert dar karta paskaittyti pasakecia, apie boba sedincia prie suskilusios geldos ir auksine zuvele.
Ten irgi buvo pykciu del pinigu
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 10 10, 17:09)
Sakau, kad minejai, kad dirbai kazkur su teise. Negi ten valytoja dirbai?
Na nesvarbu.

Isvaistyti galima ir milijarda, tureti problemu del to, o ir uz 1000 eur i menesi galima susikurti jauku gyvenima.

Vakaruose kaip bebutu geresni pinigai, bet jau nera taip, kaip 2000 metais, kai LT atlyginimo minimumas buvo 300 litu,o pavertus UK minimuma tu laiku kursu 5000 litu
Dabar atlyginimai skiriasi mazdaug 2.5 karto, ne stebuklas, autores vyras gauna i rankas 850 eur, tai UK minimumas butu ne kazin kiek didesnis o islaidos tai skirtusi kartais.
O vidutinis butu gal 1900 euru i rankas ivertinus nusmukusi kursa.

Todel visuomet vert dar karta paskaittyti pasakecia, apie boba sedincia prie suskilusios geldos ir auksine zuvele.
Ten irgi buvo pykciu del pinigu

Jo, zinok, so šluota prie duru stovejau ir vaikiau interesantus biggrin.gif biggrin.gif
O ką tokio blogo matai valytojos darbe? Turbut ir tu is nepasiturincios seimos, kad tau sis darbas yra kazkokia gėda?
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2017 10 10, 20:15)
Jo,  zinok,  so šluota prie duru stovejau ir vaikiau interesantus  biggrin.gif  biggrin.gif
O ką  tokio blogo matai valytojos darbe? Turbut ir tu is nepasiturincios seimos,  kad tau sis darbas yra kazkokia gėda?


Man aplamai darbas yra nemalonu. Jokia geda. Kai nuvykau i UK, tai net picas veziojau pusantro menesio. Su auto lietuviskais numeriais. Tiesiog buvo idomu. Paskui gavau daug maz normalu darba.
Darbas nera malonus visumoje ypac kur daug vargti reikia.
Dirba arkliai, o nuvarytus arklius nusauna. Toki filma vaikysteje maciau kino teatre. Apie didziaja depresija USA

Rimtai, vidurinej apie mane sake, kad esu kvalifikuotas tinginys. Bet pinigus uzdirbti reikia (na neturiu putes ir jauno snukucio, niekas neislaikys)

Tai mano svajone visuomet budavo zmones kurie sedi, krapsto pakausi, kazka galvoja, o paskui kai sugalvoja, uz tai gauna milijonus.
Milijonu uzdirbti man kol kas nepavyko, tenkinuos UK vidurkiu.
Bet siais metais ofise buvau tik 2 dienas.
Gal reiktu buti ir daugiau, bet sefas sae, kad jam moket uz viesbucius atsibodo, dabar net Travellodgeje lupa po 80 svaru, o tai skyle.

Va autore nori, kad vyras daug uzdirbtu. O gal tas nenori arti kaip koks arklys.

Kaip vokieciai sako, geriau vaziuoti senu automobiliu i atostogas nei nauju i darba.
As uz pastangu ir islaidu balansa su tendencija kuo maziau judinti sedimaja.
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 10 09, 16:07)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="very_berry" data-cid="71833895" data-time="1507542642"><div><p><strong>Man kirpykla yra butinos islaidos, ir vyrui. Nenorim atrodyti apsileide-man saknis nuauga greit, o vyrui trumpai kerpa tai irgi gan greit pasimato.. as tai kaip tik laikausi nuomones kad reikia NE stengtis sutaupyti (nebent nera galimybiu kaip dabar kolkas) o stengti uzsidirbti ir pageribti gycenimo kokybe, juk gyvenimas tik vienas, reikia megautis juo pilnai. Norisi prisiziureti, keliauti, kazka pamatyti, o ne sedeti namie ir skaiciuoti centus.</strong></p></div></blockquote><p>Nu taip galvojant zinokit tikrai ir su daug didensiu atlyginimu gali buti tas pats, nes augant pajamom auga ir poreikiai smile.gif kazkaip reiktu rasti ta ausko viduri ir skaiciuoti, kiek turim , ko norim ir kiek galim, pasideti butinom islaidom ir jei lieka mokamom pramogom, jei nelieka yra aibe nemokamu pramogu, parkai, upes, ezerai, miskai , bendravimas su draugais ir t.t. Gyvenimo kokybe tikrai nepriklauso ar nueisi i kavine ar ne, ar plaukus dazysi kas menesi ar kas du ar gal pati namie nusidazysi tas saknis ar drauge padazys ir tada abi uz tuos 30 e nueisit i kavine smile.gif </p><p>Dabar yra taip jus vyrui priekaistaujat,kad uzdirba per mazai, nereikia to nei issakyt, jis tikriausiai ir taip jaucia nebylius priekaistus, todel gindamasisi jis sako, bet tu leidi per daug ir jis siuo momentu teisus. Nes daugiau leidziant pajamos nedideja, kai jus uzdirbsit daugiau, tai ir leiskit daugiau, nesvarbu, kad norisi, dabar siek tiek persiziurekit prioritetus visgi. vaikas gimes seimoje visada peroraganizuoja tai, ka veiket ir kaip gyvenot iki tol smile.gif </p>
[right][snapback]71834257[/snapback][/right]

stai apie ka as ir kalbejau drinks_cheers.gif
Atsakyti