Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

Sesilija, einu bandyti tavo pyrago, aciu thumbup.gif Kadangi cukiniju gerai uzderejo siemet ( kada ju neuzdera, a ne? laugh.gif ), gal dar kuri zino saldaus pyrago ar apkepo su jomis receptu?
Atsakyti
Pas mane smalyziu namuose nelabai..todel labiau populiarus nesaldus patiekalai.
Cukinija nulupu, supjaustau ziedais shiektiek storesniais, tada ishimu seklas ir i kiauryme pridedu farsho su prieskoniais ir pakepintais svogunais, morkomis sumaishyta. Galima surio pabarstyti ant virshaus ir..i orkaite. Ishkepe tokie kepsniukai graziai atrodo, o ir skonis neblogas.
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2003 08 28, 18:48)
Gavu iš anytos porą cukinijų, bet su tokią kieta skūra, kad dviese su vyrų vos ne pusdienį gremžėm.

As per nakti vandeny palaikau - tada nusilupa zymiai lengviau wink.gif
Atsakyti
Sesilijos pyragas iskeptas ir suvalgytas. Speju, su tuo surio glaistu butu dar skaniau, ale neradau to surio. Gal koks kitas tiktu kita karta? Asta, labai skaniai atrodo receptas. Bandysim wink.gif O farsas zalias dedamas? Kiek laiko kepi mazdaug?
Atsakyti
gal ne Asta atsakys, o aš gal tiks?
Faršą žalią dėti reikia, ir sūrio ant viršaus l.skanu.
Aš tai faršą darau su ryžiais kaip balandėliams irgi cool.
Kepti tol kol matysi , kad jau iškepę wink.gif 20 - 30 min. o gal ir dar mažiau. Čia tiek kepu kai darau ne daug mažiukų o kelis didelius kepsnius. Perpus ar į tris dalis nedideles cukinijas pjaunu. thumbup.gif
Atsakyti
Aciu, Lona, butinai bandysiu clap.gif
O gal darom temini meeta, pvz cukiniju meetas - ateina visos su cukiniju patiekalais ir darom baliu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nedurna: 09 rugpjūčio 2004 - 18:13
Kad aš Jonavoj rolleyes.gif o šiaip būtų nieko. Kada nors.
Tiek jau to dar ir morkų patiewkalus prigriebtume laugh.gif
Atsakyti
Cukiniju zieves kietumas priklauso nuo jos dydzioir rusies. Kazkada auginau tokias, kad oda buvo kieta kaip plastmasine.... Bet tokios geraiu isbuna per ziema.

Lyg ir nemaciau tokio receptuko dar. Imu jauna cukinija (kad tilptu ideti i keptuve. Pjaunu isilgai pusiau (darau laiveli) , nulupu zievele, isskobiu ta vieta, kur buna seklos, o vietoje ju dedu farsa su prieskoniais ( pipirai, druska, svoguniukas, kubeliais pjaustytas fermentinis suris). Suguldau ta cukinija i troskintuva (keptuve), pilu sultinio (arba vandens + sultinio kubeli), kad iki puses butu apsemta, i sultini dedu kokiu turiu svieziu darzoviu (morkyciu, sparaginiu pupeliu, pomidoru, paprikos,kalafioru ir t.t.) ir uzdengus troskinu mazdaug 20-30 min. retkarciais sultiniu palaistydama cukinijas . Valgom su tom troskintom darzovem. Galima pabarstyti krapu ar petrazoliu - kaip kuriai skaniau.

Kazkas rase apie cukinija tesloje. Pabandykit i tesla iberti sezmo - dar skaniau.
Atsakyti
o as biski kitaip darau. pakelu farsa su paprika, pomidorais, cesnakais, morkytem, kons. kukuruzais, petrazolem. zodziu, sumetu ka randu valgomo laugh.gif sudedu viska i iskopta cukinija. ant virsaus- fermentinio surio ir i orkaite. skanaus tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ieva-Pieva: 11 rugpjūčio 2004 - 16:03
O as cukinijos itarkuoju i bulviniu blynu tesla. Tuomet jie buna minkstesni, salsteleje.
Atsakyti
QUOTE (Šviesutė @ 2004 08 12, 23:01)
O as cukinijos itarkuoju i bulviniu blynu tesla. Tuomet jie buna minkstesni, salsteleje.

O aš lygiai tuo pačiu principu įtarkuoju cukinijos į kugelį. Tada jis ne toks sunkus būna, ir šiaip skanesnis. (beje, nesijaučia visai wink.gif ).
Atsakyti
As dar i sriuba dedu: vistiena, morkos, ryziai ir cukinija.
Atsakyti