Gavau iš anytos didelę žalią cukiniją, tokią kietą jau (dar pastovėjo pas mus apie savaitę, kol atėjo įkvėpimas

), tai užkepiau aš ją.
Reikės:
Cukinijos
kiaulienos-jautienos faršo (aš dėjau apie 300-400g 7 žiedams)
morka
svogūnėlis
kiaušinis
fermentinio sūrio (naudojau "Dvaro" 250g pakuotę)
prieskoniai
alyvuogių aliejus
O dariau štai taip:
Sumaliau morką ir svogūnėlį blenderiu, sudėjau į faršą, įmušiau kiaušinį ir pridėjau maltai mėsai skirtų prieskoniu. Viską išmaišiau ranka.
Cukiniją supjausčiau maždaug 2cm storio grežinėliais, nupjausčiau skūrą, išskobiau sėklas, gavosi žiedai. Juos pabarsčiau prieskoniais (kažkokius universalius maggi turėjau žalius tokius, tai čia vietoj druskos, dar barsčiau čiobreliais ir baziliku).
Į žiedus prikimšau paruoštą faršą, skardą ištepiau aliejumi, sudėjau žiedus, apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu ir viską kepiau 190 laipsnių orkaitėj apie 30min. Žodžiu kol sūris parudavo, tada vieną prasikrapščiau, pažiūrėjau kad faršas iškepęs ir į lėkštę

Laaaabai skanu, neriebu, nereikia nei jokio garnyro, nes cukinija jį atstoja. Likau patenkinta savo improvizacija

Vaikam taip pat labai patiko