Cukiniju zieves kietumas priklauso nuo jos dydzioir rusies. Kazkada auginau tokias, kad oda buvo kieta kaip plastmasine.... Bet tokios geraiu isbuna per ziema.
Lyg ir nemaciau tokio receptuko dar. Imu jauna cukinija (kad tilptu ideti i keptuve. Pjaunu isilgai pusiau (darau laiveli) , nulupu zievele, isskobiu ta vieta, kur buna seklos, o vietoje ju dedu farsa su prieskoniais ( pipirai, druska, svoguniukas, kubeliais pjaustytas fermentinis suris). Suguldau ta cukinija i troskintuva (keptuve), pilu sultinio (arba vandens + sultinio kubeli), kad iki puses butu apsemta, i sultini dedu kokiu turiu svieziu darzoviu (morkyciu, sparaginiu pupeliu, pomidoru, paprikos,kalafioru ir t.t.) ir uzdengus troskinu mazdaug 20-30 min. retkarciais sultiniu palaistydama cukinijas . Valgom su tom troskintom darzovem. Galima pabarstyti krapu ar petrazoliu - kaip kuriai skaniau.
Kazkas rase apie cukinija tesloje. Pabandykit i tesla iberti sezmo - dar skaniau.