Įkraunama...
Įkraunama...

Neplanuotas, bet seniai norimas leliukas

Sveikos merginos,

 

Prisijungiu prie jūsų gretų. Nebežinau į ką kreiptis patarimo, todėl rašau čia. Mano situacija gali pasirodyti absurdiška, bet taip jau susiklostė aplinkybės.

Man gruodžio mėnesį sukaks jau 30 metų. Tačiau šeimos iki šiol nesukūriau. Tik prieš gerą pusmetį išsiskyriau su vaikinu, su kuriuo kartu gyvenome. Išsiskyrėme, bet palaikėme bendravimą. Žinoma man sunku buvo bendrauti "kaip draugai" ir taip jau nutiko, kad pastojau nuo buvusio. Dabar jau esu 7 savaitė nėščia. Šiuo metu gyvenu su tėvais. Tėvas neseniai nupirko man butą (šiuo metu butas baiginėjamas įrenginėti). Bet kai išdrįsau pasakyti, kad laukiuosi, tėvas griežtai pasakė "darykis abortą". Mano tėvas niekada nemėgo mano buvusio, todėl nusiteikė ir prieš vaikelį nuo jo. Tėvas grasina man, kad jei pagimdysiu, tai galiu niekada nesirodyti jo namuose, kad nesulauksiu jokios pagalbos iš jo pusės. Tokioj didžiulėj įtampoj gyvenu jau kelias savaites. Mama mane kaip ir palaiko, bet jaučiasi kaip tarp kūjo ir priekalo. Aš seniai norėjau šeimos, vaikelio. O dabar kai pastojau atsirado didžiulės baimės "o jei aš viena nesugebėsiu?". Finansine prasme aš suprantu, kad bus be galo sunku. Bet darytis abortą 30 metų ir pirmą nėštumą tikrai nenoriu, nes bijau paskui amžiams likti viena. Merginos, kaip jūs elgtumėtės tokioje situacijoje? Ryžtumėtės gimdyti ir priimti visus sunkumus? 

Atsakyti
tavo vietoj gimdyciau. Tevas su laiku susitaikys ir pamils anuka. Is buvusio prisiteisciau alimentus, bet i lova daugiau neisileisciau. Pades mama, viena nebusi. Turesi vaika, vienisa nesijausi, o pasidarius aborta gali daugiau niekad vaiku neuret.
Atsakyti

Na kebloka situacija... Aš manau pirmiausia pakalbėčiau su būsimo vaiko tėvu, vis tik ne nuo šventosios dvasios pastojote, tai ne jums vienai ir kapanotis. Galima pažiūrėti, ką jis sakys, ir kiek jo kalbos paremtos tikromis galimybėmis ar veiksmais.

Svarbiausia, kuo mažiau stresuokite, situacija jau yra tokia, kokia yra. Galit atsisėdus pagalvoti, o ko norite jūs pati? Ar norite dar kažkokių santykių ar šeimos sukūrimo su buvusiuoju (būna ir tokių porų ant skyrybų slenksčio ar išsiskyrusių ir pastojusių, ir šeimoj gyvenančių, net asmeniškai pažįstu), o gal norite atversti naują gyvenimo lapą be buvusiojo (tuomet kaip ir Alexandra patarė, jokių reikalų apart formalumo, ko reikia, juolab jokių intimių ryšių).

Dėl užsimezgusios mažos gyvybės...  :) Mūsų tėvų karta buvo labai konservatyvi, daugelis seksu mėgavosi tik po vestuvių, jei nuklydo, tai iškart tuokdavosi ir slėpdavo tai kaip kokią gėdą. Tarybiniai laikai ir jiems būdingi susivaržymai seniai praėjo...  :) Aišku, tėtis tikriausiai nenori matyti savo dukros paliktos "vienos su vaiku", tai stengiasi spausti su savo nuomone kaip begali, tiek dėl finansų, tiek dėl šeimos ryšio nutraukimo. O spręsti tai jums, laikas daug ką glaisto, sustato į vietas, būna ir žmonės keičia nuomones ir atlėgsta, realybėje ne taip jau ir lengva atsisakyti dukters  :)  Gyvybė yra dovana. Jums tereikia nuspręsti, ar esate pasirengusi ją priimti. 

Abortai (ne taisyklė, bet) gali baigtis sunkesniu pastojimu ateityje, nevaisingumo problemomis. Jei apsispręsite gimdyti, žinoma bus ir sunkių akimirkų, galbūt ir finansiškai (ar turite savų pajamų?), ir (jei nuspręsite) vienai auginti gali būti nelengva, bet to prognozuoti iš anksto neįmanoma. Kitos ir su vyrais šeimoje augindamos labai pavargsta, kitos net jei turi vyrus, vaiką augina, prižiūri faktiškai vienos, kitos turi dvynukus, kitos sergančius ar neįgalius vaikus. Kiek bus sunku auginti? Iš anksto negalima pasakyti  :) Ar verta? Nuspręsti turite pati  :4u: 

Atsakyti
as nezinau, bet tik itariu, kad autores vaiko tetis, turi kita moteri. Kitaip ko sanguliaut, bet nebuti kartu? taigi, bendra ateiti deretu pamirsti, tik apie alimentus pagalvot. Jei tik vaikas buvo norimas, tai ner ko ir abejoti. O ko ne dabar??? O vyras? A dzin tas vyras. Juk tikrai buna, kad moterys ir vaikus pacios augina ir dar vyru is darbo grizusiu turi kaip mazu vaiku pasirupint ir is jo pagalbos nesulaukia. Viskas bus gerai. Tikrai.
Atsakyti

Aš visada svajojau apie šeimą, vaikus. Tai mano prioritetas nr.1. Kai gyvenome kartu su buvusiu be galo norėjau vaikiuko nuo jo ir mes dirbome šiuo klausimu daugiau nei pusę metų. Tačiau tuomet niekaip nepavyko pastoti. O čia užteko vieno karto :) Todėl aš priimu šią dovaną kaip stebuklą iš aukščiau. Apsisprendžiau gimdyti ir priimti visus išbandymus, kurie manęs laukia. Buvęs neliepė man darytis aborto. Jis pasakė, kad aš pati turiu nuspręsti. Taigi man priėmus sprendimą gimdyti, jis žada bent jau finansiškai padėti iki gimdymo ir po gimdymo. Kiek tai truks, pamatysiu (kol kas iš atlyginimo dave pinigų, taupyti vežimėliui, lovytei ir kitiem rakandam). Taip pat jo žodžiai buvo "jei reikės kokios pagalbos, visada padėsiu". Aišku ne to aš tikėjausi. Na, bet yra kaip yra ir nereikia prisikurti tuščių vilčių. Aš pati dirbanti. Žinoma ne pagal specialybę ir gana prastą darbą. Dirbu gamykloj stovimą darbą. Dėl to man irgi šiek tiek neramu. Ar toks darbas nepakenks vaikeliui? Bet šiuo metu keisti darbą būtų tikriausiai beprotybė ir nerealus dalykas. Juk joks darbdavys nepriims į darbą besilaukiančios moters. Taigi vėl tenka susitaikyti su esančia situacija. 

Svarbiausia, kad aš tvirtai nusprendžiau turėti leliuką. Ir dabar reikia stengtis dėl šio mažylio. O tėvo negaliu ir nenoriu matyti. Per daug skaudu. Greičiau išsikraustyčiau į savo butą. 

Atsakyti
o tu pasidairyk kito darbo. Gi neprivalai sakyt, kad laukiesi. O gal lengvesnis pasitaikys. O jei sitam darbe sunku bus, gi bileteni galesi gaut.
Ir neliudek, kad nepateisino buves lukesciu. Ne visad vyrus moterys vaikais prisirisa. Netgi geriau, kad dabar aukso kalnu nepazadejo. Nes taves jis nenori. Jei butu su tavim dabar del vaiko, paskui vistiek kita susirastu, kurios nores ir kuria myles. Ir tik dar skaudziau butu. Ir skyrybos sunkiau butu. Ir tau, ir jau gal paaugusiam vaikui.
Atsakyti

Jurgoole, sveikinu su apsisprendimu, gal po truputėlį ramiau bus, su laiku viskas dėliojasi į vietas  :) Saugok save ir mažytį(ę)  :nestuke 

Atsakyti