Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 18:08)
Matau iki dabar tas mustras, liaupsinti tevynes, veikia. Kaune tokiu nesamoniu nebuvo.

Lietuviam rusynas nebuvo tevyne, kodel jie turejo okupantus liaupsint? Na ir nusisnekejai. Va lutuke tai, ar Lt budama, ar Airijoj, vis meiliai apie savo matuska atsiliepia wub.gif
Papildyta:
Kas anksciau buvo institutai, dabar virto universitetais,kaip kpi, mano mama zemke baige, tai irgi kaip magistras db uzsiskaito.
O siais laikais institutas yra kaip universiteto padalinys (mokslo arba studiju). VDA Kauno padalinys pries 15m buvo institutu vadinamas., vgtu dabar institutuose atliekama moksline veikla.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 02 21, 19:14)
1. Jei Idomučia yra gimęs iki 1963 m. ir studijavo aukštojoje, kurioje buvo karinė katedra, jo negalėjo imti į kariuomenę.

Bet, ar tikrai? Tarkim, VU, kiek žinau, buvo karinė katedra, o Saulių Šaltenį, kuris gimęs 1945 metais ir į VU filologijos katedrą įstojo 1963 metais, buvo Viktorijos Daujotytės kursiokas, į armiją paėmė pirmo kurso pavasarį. Tai žinau iš pokalbio su V. Daujotyte, kuris yra knygoje "Sambalsiai" (2005). Tą vietą galiu net pacituot: "Pirmas kursas (mano kurse mokėsi Saulius Šaltenis, Alma Karosaitė) buvo labai sunkus. Mes gi buvome gamybininkai. Mokėmės tik vakarais, o dienom turėjome dirbti. Buvo tokia programa – inteligentus suartinti su gyvenimu. Su Šalteniu dirbome siaubingoje grąžtų gamykloje – visą dieną, nuo 8-tos iki 5- tos, skaičiuodavome grąžtus. Tas fabrikas buvo slogus ir svetimas. Man visas miestas buvo fabrikas – grąžtų gamykla. Atrodė, kad baisiau gyvenime nieko būti negali už šitas mašinas, už šituos purvinus ir suvargusius žmones, už šitą grubų, baisų ir skandalingą gyvenimą rusišką. Ir dabar, kai einu Konarskio gatve, vis suvirpa paduose šaltukas. Lietuvių iš viso nebuvo. Turėčiau pasakyti, kad aš nelabai mokėjau kalbėti rusiškai. Tai kėlė many sumaištį ir sunkumą. Vakarais Universitete reikėdavo klausytis paskaitų. Nueidavome labai pavargę. Niekaip negalėdavau Saukos literatūrologinio įvado išklausyti. O Šaltenis nekreipdavo į nieką dėmesio: pasidėdavo galvą ant suolo ir miegodavo. Negana to, pavasarį visus vaikinus paėmė į kariuomenę…". Taip kad imdavo, gal ten vėliau kažkas kitaip buvo.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2020 02 21, 20:36)
Vakarais Universitete reikėdavo klausytis paskaitų.


Negana to, pavasarį visus vaikinus paėmė į kariuomenę…"
Taip kad imdavo, gal ten vėliau kažkas kitaip buvo.


neimdavo tik dieniame skyriuje besimokanciu
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 20:43)
neimdavo tik dieniame skyriuje besimokanciu

Jie abu ir mokėsi dieniniam, čia tokia programa buvo pirmakursiam, kad atidirbi, o tik paskui į paskaitas. Tai 1963 metai.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 02 21, 19:14)
. 3) Jis gimė 1963 metais ar vėliau.

Papildyta:
Tai kad visi institutai buvo laikomi aukštosiomis mokyklomis, tik VU mokslai trukdavo 5 metus, o, pvz., Pedadokiniam institute tik 4.

3. Trecias variantas
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 02 21, 16:49)
As tai dziaugiaus, kada mire tas Breznevas. Buvau pradinuke, nereikejo eiti i mokykla kelias dienas.
P.s. aisku as dziaugiaus ne uz tai, kad kazkas mire. Brezneva tuomet pazinojau kaip nerangu stovinti dede su baisiais antakiais..

o moteriske, tai tu uz mane bent 4 m minimum vyresne , o kad vaidina jauna tai jus su Moonte beveik vienmetes jauciu bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 02 21, 16:42)
O mokyklose valgykloj kaip slykstu buvo, fui. Na ispirkdavo tevai pusrycius ir pietus, reikedavo valgyt. Stalai ir kedes nuvalyti su riebaluotu smirdanciu skuduru, sakutes ir saukstai aliumininiai, nors ir plauti,  bet riebaluoti...

dieve dieve kur tu gyvenai.... suprantu, kodle dabar persikrauscius tau toks didelis dziaugsmas del iu dienu.... as tai normlioj mokykloj mokiausi ir maistas buvo nomrlaus ir kedes svarios, niekas nesmirdejo kazkiap normlai ta pati mokykla paskui ir po nepirklausomybes buvo tokia pati ir patieklau ivairiu gaudavom, keli karsti , pasirinkti sriuba, pasirinkti dar glaim abuvo tarkuotu morku ar kopustu salotu, atskirai, bufete bulkutes, rioksai, zele, gaiva, mokytojom kava, arbata... Ppamenu pietu sbuvo kakzur 40 kp lyg tai, o bulkute ir gaiva 20.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 21 vasario 2020 - 22:51
Kokiam rusy reik gyvent, kad morku ir kopustu salotom taip dziaugtis mokykloj doh.gif biggrin.gif kad visur cia taip buvo, sriubos bulkutes ir tt. Ir dabar tebera.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 21, 17:18)
Man SSSR niekada nebuvo Tevyne, tai ir neismokau mylet.

biggrin.gif
moi adres ne dom i ne ulica, moi adres sveckii sajuz, neismoke matau taves lotuliukas.gif
bet Moonte rimtai kazkokiu partiniu dukra, taip ismustruota, seniau ir as maniau,kad jai kazkur apie 60+,kol ne taip senai parase apytiklsius metus....kalba taip apie visokius stalino laikus tarsi pati ten atsimintu...
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 02 21, 18:42)
Vartytis ismokai...
Spekuliantas ir tiek.

o cia palauk blogai? siaip tokie zmones dabar verlsinikais vadinami, o tu dar is seno liaudies piresu ieskai? biki gal daugiau tau buvo nei 8 per breznevo laidotuves?
Atsakyti

Mane tai visada zodynas kabina.

Jau del “kuom” paaiskinote.

O kaip su “bulkutes”? Cia lietuviskas zodis?

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 21, 19:23)
Kokia tu veidmaine vis del to, dabar jau net pradejai GYVUS PADARUS skirstyti, kurie vertesni, kurie maziau. Skausma twi visi jaucia. Net augalai stresa jaucia skabomi, pjaunami mirksiukas.gif  Ir viskas tik del to, kad TU juos valgai. Nevalgytum, tai varytum ant valganciu trim aukstais mirksiukas.gif
Kas tu tokia, kad nustatytum, jog karve vertingesne uz vista?
Kosmonautes lutukes moralines svarstykles  laugh.gif

as visada skirsciau,bet ne pagal skausma ar verte, o pagal artimuma mums, mes gi zinduoliai,nera niekas uz nieka vertesni, tik kai ka mums sveikiau valgyti, kai ka maziau sveika, tu nekisk savo ar dar kazkieno pasualeziuros man i lupas...gal augalai vertingesni nei mes. mirksiukas.gif o skausma ir augalai jaucia ir visa planeta mirksiukas.gif nezinau ka cia naujo man pasakei ir kur cia dviveidiskumas, bisku susimaisei? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 21 vasario 2020 - 23:06
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 22, 00:02)

o cia palauk blogai? siaip tokie zmones dabar verlsinikais vadinami, o tu dar is seno liaudies piresu ieskai? biki gal daugiau tau buvo nei 8 per breznevo laidotuves?

Tai ar blogai? Manau labai gerai, nusiperki uz 10, durneliams parduodi uz 100 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 21, 22:57)
Kokiam rusy reik gyvent, kad morku ir kopustu salotom taip dziaugtis mokykloj doh.gif biggrin.gif kad visur cia taip buvo, sriubos bulkutes ir tt. Ir dabar tebera.

dziaugtis? tu maistu dziaugiesi, as ai tik valgau, tarkuotos morkos labai sevika, kaip ir kopustai, tai normalus eilinis maistas....isvardinau ko buvo ir tiek. O sakiau, kad dabar nera? unsure.gif kas tau Mylimuke, ar vsiada su tokiu problematisku suvokimu teksto buvai? matai kas neparasyta, priiskuri nuolat...

tai, kad pas cambala nebuvo, sake baisus maistas palinka visa murzina smirdanti...paskaityk, i ka komentavau mirksiukas.gif
Atsakyti