Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 24, 15:23)
O turintiem priklausomybe paprastesnis prieinamumas pagalbos, reabilitacijos centruose, be baimes prarasti vaikus.
Prieinama teisine pagalba ir teisingumo sistemos atgaivinimas, kad ji is ties veiktu.
Visokiu vtat naikinimas.

Tu pirma paklausk, ar jie tos pagalbos nori. Va kai atėmė vaikus, užraukė pašalpas, tai jau gali negerti(ir tai dar klausimas)o vaikai per maža motyvacija buvo negert? Tu alhašo už rankos nenuvesi ir jam nepadėsi, jei jis to nenorės.
Iš alhašų šeimų ir Airijoj vaikus paima žinok.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 02 24, 15:56)
Pastebėjau, kad kai mokyklose atostogos, galima normaliai važiuot biggrin.gif

As jau kaip atitrukus nuo tu kamsciu, ypac dabar, net keista, kad kas skundziasi, tik va per Kaledas jautesi labai, o siaip ir i/is ex darbo ne piko metu vaziuodavau, tai netekdavo sedet.
Atsakyti
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 24, 15:33)
Tu pirma paklausk, ar jie tos pagalbos nori. Va kai atėmė vaikus, užraukė pašalpas, tai jau gali negerti(ir tai dar klausimas)o vaikai per maža motyvacija buvo negert? Tu alhašo už rankos nenuvesi ir jam nepadėsi, jei jis to nenorės.
Iš alhašų šeimų ir Airijoj vaikus paima žinok.

Tai ka ir sakau, padeti reikia moketi, pasalpu mokejimas, nera pagalba, atvirksciai.
O jei zmogus nori pagalbos, ji damusti susprardyti gulinti?Jie gi ejo gydesi, nu tik dabar subrendo, bet gal geriau dabar , nei niekad? ka vsika sjau sanso nebeturi pasitaisyti, pribaikim?
As gi nesneku si kart apie vaiku atemima, nejau taip sunku suprasti? Si kart kalba, kaip padeti tokio seimom, ar masiksai atimti vaikus is 50 proc seimu ypac kaimuose?

Tai atima, kai jau reikia, bet tai kiek cia pagalbos, jei reikia, ir negirdejau, kad kas skustusi, kad ateme be reikalo, kaip skundziasi Norvegijoje, UK ir dabar jau Lietuvoje...
As ne pries paemima is principo, kai to reikia, buna tokiu atveju, as uz pagalba seimom dar iki nusivaziavinmo visisko,kam laukti iki 7 vaiku? ar tik vaiku atiminejimai isteitis? ar bent ne smurkdyti zmones.
Dabar siai konkreciai seimai, nu paeme, nu bet kam tie tukstanciai kapsi, kai visiem aisku,kad jie netures is ko ju atiduoti, taigi tai automatsikai varo i depresija, beprasmiskuma, ypac tokiem pazeidziamiem zmonem....galu gale kodel vieniem priteisia, kitiems ne? va tas labiausiai piktina zmones salyje, neteisingumas...
Atsakyti

Airijos Danguole ismove is LT naudotis kitos salies sukurtu gerbuviu ir moko mus kaip mums islaikyti veltedzius. Juk pati per dienas nieko nedaro. Audzia paklodes SM. 

Gal mes jau patys nuspresim, kam reikalinga parama ir kokia. 

Danguole liepia atmti pasalpas, atiduoti 4 vaikus, bet nepasako ka jie valgys, jei tevai tokie, kad pats primityviausias siltnamis (kelios lentos ir plevele) jiems neikandama. O darziukas su darzovem misija neimanoma. Tai kuo maitins vaikus? 

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 24, 14:49)
As ju ir neginu as kalbu apie ka kita, kalbau apie PAGALBA TOKIEM ZMONEM.



Kaip tu įsivaizduoji pagalbą tokio tipo žmonėms?Atsakyk trumpai, be jokios beletristikos.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 24, 16:28)
Kaip tu įsivaizduoji pagalbą tokio tipo žmonėms?Atsakyk trumpai, be jokios beletristikos.

jau atskiau bobutei #17184
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 24 vasario 2020 - 16:33
Buvo laikas, kai istiesu nemazai prisidejau...

Pastebejau, kad "padedami" dazniausiai tokio tipo zmonems mes tvirkiname. Neskatiname juos keisti gyvenimo buda. Neretai buna, kad jie galvoja, kad tai yra padedanciuju PRIEVOLE, jiems padeti.

As esu uz tai, kad zmogui vietoj zuvies, ypac kai zmogus pats to nori, ne zodziais, o darbais, tik tada reikia ismokinti "gaudyti zuvi". Panasiai, kaip zydai padeda zydams.

Musu sodyba randasi salia nedidelio miestuko. Tai tenka prisiziureti i degradus. Ju nedaug, bet is esmes visiem zinomi. Diduma ju, dar is vaiksytes turi raidos psichologinius sutrikimus, patys kile is asocialiu seimu.

Vienas dirba musu sodyboje, vyras ji "sefuoja", yra autoritetas, jam patinka musu bernu kompanija, ju gyvenimo budas, pasilinksminimai... Yra isikibes i musu seima, visom galunem ir ne tik, su mesa priauges. Kartais pagalvojame, tarkim, mes parduotume sodyba. Abejojam, ar jis ras pats savyje jegu, ta vidini inkara, kuris padetu jam issilaikyti negerus... O dabar, kokius 5 metus nevartoja.

Bet jei vertinti sia situacija blaiviai, visa tai nera normalu. Nes tokie santikiai yra toksiski, na negali zmogus taip priklausyti nuo kitu (musu). As pagalvoju apie jo senatve. Kartais pakalbu su juo, kaip jis mato tolimesni gyvenima, kokios jo svajones... Nejauku darosi, kai tu tampi, kito zmogaus gyvenimo centru.

Todel, kai skaitau, visa tas pagerintos litanijas... Pasipiktinimas, del jos eilinio tusciazodziavimo, tai svelniausia ka jauciu. TAi nenormalu, kai SUAUGE ZMONES NESUGEBA PASIRUPINTI SAVIMI IR SAVO VAIKAIS. Padeti, galima trumpa laiko tarpa, kol zmogus isikabins, bet ne visa gyvenimeli...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 24, 18:32)
jau atskiau bobutei #17184

Nieko tu neatsakei. Klausimas kaip padėti tai konkrečiai šeimai. Jei iš jos pašalpas atimsi ir vaikais patiems teks rūpintis. Kaip jie pasirūpins? Sakysi darbo lai duoda, bet ar jie nori dirbti? Aš matau tik vieną pagalbą- nemokamą spiralę. O atimtus vaikus tikiuosi normalios šeimos užaugins nedegradais. Pas juos jei paliksi, maža tikimybė, kad vaikai neis tuo pačiu keliu.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 24, 16:32)
jau atskiau bobutei #17184

Tai ne atsakymas,nieko konkretaus.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 24, 17:55)
As pagalvoju apie jo senatve. Kartais pakalbu su juo, kaip jis mato tolimesni gyvenima, kokios jo svajones... Nejauku darosi, kai tu tampi, kito zmogaus gyvenimo centru.


O, ar nebuvo minciu kaip nors ji paskatinti atsijunkyti nuo jusu, igyti savarankiskumo, kqs be darbo pas jus galetu isgyventi, dirbti kitur ar sau? Ka jis kalba?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 24, 18:52)
O, ar nebuvo minciu kaip nors ji paskatinti atsijunkyti nuo jusu, igyti savarankiskumo, kqs be darbo pas jus galetu isgyventi, dirbti kitur ar sau? Ka jis kalba?


Oi, mylimuke, tai baisiai sudetinga situacija. Sis vaikis dar neturintis 35 metus, nuo 11 metu gyveno kaip Mauglis, ziema-vasara statybininku namelyje-vagonelyje. Ziema plaukai prie sienos prisaldavo. Mokykla nelanke. Tetukas irgi toks pagerintas buvo. Zemes turejo, gyvulius augino. Veliau tevas susidure su teisesauga, prisikolines pinigu. Varzytines, dali zemiu prarado... Vel prasidejo aferos ir t.t. ir t.t. Vaika, augino kaip kovini suni, 16 metu tevas pradejo sunu skolinti zmonems, kad padetu skolas atsiimti. Savaime suprantama svaigalai ir t.t. Dar nesukako 20 metu, o jis jau buvo sulaikytas uz zmogzudyste. Tame nuskaltime dalyvavo grupe zmoniu. Sugerovai nuzude sugerova, bet kalejo tik musu pazistamas, nes neturejo uznugario, visus sunis ant jo sukore. Vyras susipazino su byla, nera tas musu vaikinas sventa karve, bet tikrai, kaleti turejo VISI.

Kaledamas, pelne pareigunu pagarba. Buvo darbstus, pareigingas. Isleido anksciau is kalejimo. Grizo pas dar tuo metu gyva teva... Nes tas pazadejo jam palikti zeme, bent jau jos dali, kuri liko. Tevas visada manipuliavo jo noru ukininkauti. Zadedavo aukso kalnus, bet faktiskai paliko iskolinta zeme ir dar skola, kuria tetukas jam uzkrove, nes jis skolinosi pinigus, manydamas kad grazino skola, manesi kad ispirko zeme. Bet veliau islindo dar grupe zmoniu, kuriem tevas buvo skolingas... vnz. siaubas.

RAsau, rasau, itariu as cia prirasysiu romana laukine roze...

ESme, zmogus visiskai nepasitiki zmonemis, nes ji apgavo nuosavas tevas. Va gyveno toks vilkiukas. Pradzioje padejo ukyje, dabar, tapo desinioji vyro ranka. Zmogus visiskai sulauzytas, turi ta zemes lopineli, kuri bet kuriuo metu gali is jo atimti, bando sumoketi tevo skolas, kad zemes neprarasti. Su mama mazai bendrauja, nes anot jo, kai jos jam reikejo, jos nebuvo salia...

SAu jis dirba, augina gyvulius, nera pasalpinis, bet viska ka uzdirba keliauja anstoliams, tevo skola moka, nes nori susigrazinti zeme. Kaip gyveno taip ir gyena vagonelyje. Vyras siule kraustytis, zadejo skirti viena is sveciu namuku, bet va tas jo garbes suvokimas neleidzia.

Musu seimai, negrazu sakyti, bet is esmes taip yra, istikimas kaip suva.

Va tokia istorija.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 24, 18:17)
Tai ne atsakymas,nieko konkretaus.

ka tau konreciau dar surasyti? biznio plana gal surasyti? nori ir turmpai ir dar konkreciai? konkreciai tai detaliai, detaliai tokiai sudetingai problemai ir trumpai? biggrin.gif Cia kai iesko darbuotojos: jaunos, dailios merginos, su 20m patirtim, netekejusios, be vaiku, kuri sutiktu dirbti beveik pusdykiai. biggrin.gif
Tai ka pati siulai pasidalink. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2020 02 24, 18:00)
Nieko tu neatsakei. Klausimas kaip padėti tai konkrečiai šeimai. Jei iš jos pašalpas atimsi ir vaikais patiems teks rūpintis. Kaip jie pasirūpins? Sakysi darbo lai duoda, bet ar jie nori dirbti? Aš matau tik vieną pagalbą- nemokamą spiralę. O atimtus vaikus tikiuosi normalios šeimos užaugins  nedegradais. Pas juos jei paliksi, maža tikimybė, kad vaikai neis tuo pačiu keliu.

as snekejau bendrai, kaip ispresti porbelma is saknu, o ne kurti vis naujas porblemas.

Siai konkreciai seimai pirma bent nubraukti isiskolinima ir nereikalauti jokiu alimentu, liesti prisideti daiktasi vaikam, pvz rubeliais, zaislais.
Toliau stebeti ju gyvenimo buda, leisti susitikti su vaikais tiek daznai, kiek jie nores. Suteikti galimybe isigyti kazkokia specialybe, jei neturi, arba padeti isikurti smulku uki, mokyti gyvenimo igudziu.
Suteikti zmonem kazkokius motyvus , tikslus keistis i gera, o ne murkdyti i mesla dar giliau.
Jei dar metus isbutu negere, apsitvarkytu gyvenima, vaikus grazinti pas tevus.
Atsakyti