Sveikos mielosios,
Lygiai už mėnesio keliausiu aplink pasaulį, tai bus mano pačios susiorganizuota kelionė, todėl noriu mielai pasidalinti pasiruošimu, o vėliau ir įspūdžiais, galbūt kam nors pravers ši info:)
Kelionės planas:
Sausio 30 dieną startuojame iš Kauno į Kopenhagą, persėdame į Norvegian lėktuvą ir per Londoną skrendame į Oaklandą ( San Franciską). San Franciske būsime nuo sausio 30 iki vasario 4 dienos.
Vasario 4 dieną iš Oaklando kylame į Honolulu (Hawaii) ten planuojame mėgautis nuostabia gamta ir paplūdimiais iki vasario 9 dienos.
JAV reikalingi dokumentai – ESTA travel application form (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/) Kaina 14 JAV dolerių. Patvirtino berods per savaitėlę.
Skiepai: privalomųjų skiepų nėra, tačiau rekomenduojama difterijos ir stabligės revakcinacija (reikalinga atlikti kas 10 metų) nemokama, tereikia nueiti pas savo šeimos gydytoją.
Vasario 9 dieną iš nuostabios Havajų pasakos – į Australiją ( Melburną) Melburne būsime nuo vasario 10 iki 16 dienos.
Australijai reikalingi dokumentai – Leidimo atvykti į šalį forma www.immi.gov.au, nemokama, paprastai patvirtina per 1 darbo dieną. Man reikėjo pateikti papildomų dokumentų, vien dėl to, kad aš moteris Mano antrai puselei patvirtino iš karto.
Reikėjo pateikti:
- Darbdavio laišką, kuriame nurodyta kiek laiko aš dirbu įmonėje, kiek uždirbu, kokios mano pareigos, kad mane darbdavys išleidžia atostogų, kuriam laikui ir ar atostogų periodas bus apmokamas ar ne;
- 3 mėnesių banko išrašus su banko darbuotojo antspaudu ir parašu;
- Declaration (rašiau pati laisva forma) apie tai koks mano kelionės į Australiją tikslas, prisegsiu galėsite pasižiūrėti gal kam nors pagelbės:
- Spalvota paso kopija atskenavau, be notaro patvirtinimo nusiunčiau ir tiko.
Papildomai pridėjau lėltuvo bilietus į ir iš šalies nors ir nebuvo reikalavimo.
Kol susitvarkiau papildomus dokumentus užtrukau apie 4 dienas, nuo tada kai ateina papildomos informacijos reikalavimas dokumentus sukelti skiriamos 7 dienos. Labai svarbu: patvirtinti, kad informacija sukelta Immi svetainėje, nes kol to nebus padaryta iš naujo dokumentų neperžiūrės ir leidimo netvirtins.
Papildomai užtruko apie 2 savaites ir kainavo nervų, siūlau šitą tvarkytis anksčiau:)
Skiepai:
Nėra privalomų skiepų keliautojams. Reikalaujama Geltonojo drugio sertifikato, jeigu keliaujama per infekuotas teritorijas.
http://www.ulac.lt/lt/keliautojams, šioje svetainėje visa info apie visus skiepus reikalingus keliaujant į bet kurią pasaulio šalį.
Vasario 16 Melburnas - Bali (Indonezija) Jeigu Agungo ugnikalnis nesugalvos pakoreguoti mūsų kelionės planų Bali būsime nuo vasario 16 iki 23 dienos.
Be vizų gali vykti Lietuvos Respublikos piliečiai, vykstantys į Indoneziją turistiniais tikslais ne ilgesniam kaip 30 dienų laikotarpiui. Tokiu atveju atvykti į šalį ir išvykti iš jos galima tik per nustatytus sienos perėjimo punktus (prisegu, mes atskrendame per Ngurah Rai).
Skiepai:
Nėra privalomų skiepų keliautojams. Reikalaujama Geltonojo drugio sertifikato, jeigu keliaujama per infekuotas teritorijas.
Didelė maliarijos rizika, keliausiu į Endemik pasiklausti dėl vaistų, informuosiu dėl naujienų Rekomentuojama skiepytis nuo hepatito A ir B + vidurių šiltinės. Hepatitas A ir B mokama, bet galima per šeimos gydytoją
Keliausiu sausio 8 dieną dėl visko į polikliniką.
Vasario 23 Bali - Singapūras, ten būsime tik 1 naktį. Gaila tačiau taip susidėliojo skrydžiai:)
Vasario 24 Singapūras - Atėnai. Atėnuose praleisime 1 naktį, ir tuomet iš Atėnų skrisime į Varšuvą, o iš Varšuvos autobusu važiuosime į Vilnių.
Visi lėktuvų bilietai pirmyn ir atgal asmeniui kainavo apie 800 eurų. Kolkas dar neturime visų apgyvendinimo vietų, tačiau per Airbnb radome gana neblogą variantą apsistoti Havajuose ( ten savaime suprantama nėra baisiai pigu) už 250 eurų dviems 5 naktims.
Įkeliu nuorodą per kurią jeigu neturite Airbnb paskyros užsiregistravę gausite 25 eurų nuolaidą savo viešnagei (bet kur pasaulyje).
www.airbnb.com/c/jovitap1 arba dar 15 dolerių, kuriuos atgausite į savo kortelę apsistoję per booking.com taip pat bet kur pasaulyje. https://www.booking.com/s/34_6/ad2894bc
Čia Jums bonusas už tai kad perskaitėte visą šitą rašliavą
Geros dienos mielosios.
Apkabinu,
Jovita
Declaration for forum.PNG 49,87KB
0 Parsiųsta kartų
Sienos perėjimo punktai_Indonezija.pdf 57,09KB
0 Parsiųsta kartų