Įkraunama...
Įkraunama...

svarainiai

Sveikos,

Labai skani uogienė yra moliūgo+cukinijos+svarainių.


Svarainių sultis galima uždaryti žiemai{jas pasterizavus}-galima naudoti vietoj maistinio acto.



Svarainių sultis galima ruošti su moliūgo sultimis.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 09 24, 23:08)
Oksanik,

labai skani svarainių uogienė su moliugais,rašiau kitoje temoje


Gal ir čia galėtumėt pasidalinti receptuku?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2005 09 23, 22:50)
Svarainių ir šaltalankių džemas

1 kg svarainių, supjaustytų skiltelėmis,
1 l šaltalankių sulčių
1.5 - 2 kg cukraus

Svarainių skiltelės keletą dienų ekstrahuojamos cukrumi. Po to svarainiai verdami savo sirupe, kol visai suminkštėja. Tada supilamos šviežios šaltalankių sultys ir dar pavirinama., kol masė pasidaro homogeniška. Džemas būna tirštas, gintaro spalvos, labai gero skonio. Supilstomas į keturkampius indus, nes jį galima pjaustyti peiliu kaip sūrį.

vakar viriau ir nesuprantu.. man jis skystas.. ir dar supilsčiau į tuos plastikinius indelius kaip saldymui doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Merginos skubus reikalas. 4u.gif
Parsivežiau iš kaimo bambalį svarainių sulčių. Ką su jom dabar geriau padaryt?
Užpilsiu cukrum ir pakaitinsiu, laikysis?
Atsakyti
Gal kas tures svarainiu? Busim labai dekingi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Is svarainiu pasidariau svarainiu sulciu,pakaitinau,niugrebiau putas ir supyliau i paruostus indus.


Tegul laukia burokeliu kuriuos desiu su svarainiu sultimis.

O,kitas naudosiu i arbatas.
Atsakyti
Svarainius supjaustau arba sutrarkuoju riekutėmis (nukaulintus) ir užpilu cukrumi. Cukrų pilu po truputį, tol kol nebetirpsta, tada nukošiu ir supilstau į iškaitintus stiklainius, uždarau metaliniais dangteliais uždaromais su mašinėle ir į šaldytuvą. Nekaitinu, kam naikinti vit. C. Gali stovėti ir 2m, tik pas mus nelieka, pavasarį paskutinį stiklainį išskalaujam smile.gif
Arbatą darau su vos šiltu vandeniu, kartais dedu 1š svarainių sirupo ir 1š. šaltalankių sirupo, niam niam bigsmile.gif
Atsakyti
sakykit, o jeigu uzpilt vietoj cukraus - medumi, irgi laikys saldytuve gerai? nereik kaitint?
Atsakyti