
Įsigijau BergHoff rinkinį. Kol kas nieko blogo negaliu pasakyti ir aštrūs

QUOTE(danielaa @ 2011 02 22, 12:45)
Avanti yra pigesni ir minkštesnio metalo, bei paprastesnėmis rankenomis. O va pvz Functional Form jau yra kietesnio metalo HRC53 - pakankamai kieti ir lengvai galandami :
Drįstu paprieštarauti. Abi serijos yra to paties kietumo: HRC-53, tačiau peiliams tai yra santykinai minkštas plienas ir galandasi jis bjauriai- galandant vieną briauną, kitoje pusėje gaunamos "užvartos", tada galandama kita peilio pusė ir vėl užvartos. Preciziškai paruošti pjaunančiąją briauną minkštam plienui labai sunku. Geras Europoje gamintas peilis turėtu turėti bent HRC-56. Japoniški peiliai tik prasideda nuo HRC-56 ir baigiasi HRC 62-64. Jie lengvesni, ašmenys ilgiau išlieka aštresni. Kainos klausimas- tai jau kita diskusija.
kol neįsigijom šio Mora peilio, tai Fiskars peiliai irgi atrodė geri... 
http://www.peiliai.l...d39b202db4d9a2c

http://www.peiliai.l...d39b202db4d9a2c
O mano mėgstamiausias ir labiausiai naudojamas šitas Santoku http://www.e-peiliai...2,f-701-santoku 
Papildyta:
Dėl Moros sutinku: kietumas HRC-58 jau pakankamas, tik kad nurodytas šaltinis neturi šio peilio.

Papildyta:
Dėl Moros sutinku: kietumas HRC-58 jau pakankamas, tik kad nurodytas šaltinis neturi šio peilio.
QUOTE(HobbyChef @ 2011 02 22, 18:01)
O mano mėgstamiausias ir labiausiai naudojamas šitas Santoku http://www.e-peiliai...2,f-701-santoku

Ačiū už nuorodą, gal ir susigundysim

QUOTE(HobbyChef)
Dėl Moros sutinku: kietumas HRC-58 jau pakankamas, tik kad nurodytas šaltinis neturi šio peilio.
Yra didesnis http://www.peiliai.l...products_id=563
arba su laaabaaai gražios spalvos rankena

QUOTE(HobbyChef @ 2011 02 22, 16:38)
Drįstu paprieštarauti. Abi serijos yra to paties kietumo: HRC-53, tačiau peiliams tai yra santykinai minkštas plienas ir galandasi jis bjauriai- galandant vieną briauną, kitoje pusėje gaunamos "užvartos", tada galandama kita peilio pusė ir vėl užvartos. Preciziškai paruošti pjaunančiąją briauną minkštam plienui labai sunku. Geras Europoje gamintas peilis turėtu turėti bent HRC-56. Japoniški peiliai tik prasideda nuo HRC-56 ir baigiasi HRC 62-64. Jie lengvesni, ašmenys ilgiau išlieka aštresni. Kainos klausimas- tai jau kita diskusija.
na HobbyChef dėl kietumo drįsčiau pasiginčinti. ne kiekviena namų šeimininkė sugeba pasigaląsti HRC 56-64 kietumo peilius


o jeigu jau reikia kietų peilių, tai visada galima rasti kietesnių ir aišku kaina atitinkamai didesnė.
QUOTE(antanina22 @ 2011 02 22, 15:55)
geriausi peiliai "Fiskars" firmos bent jau man
As taip pat uz FISKARS

Didelis peiliu pasirinkimas, plona gelezte.
Pagalandi ir vel kaip naujas

QUOTE
na HobbyChef dėl kietumo drįsčiau pasiginčinti. ne kiekviena namų šeimininkė sugeba pasigaląsti HRC 56-64 kietumo peilius aš pavydžiui naudoju firminį fiskars galąstuvą ir nebūna jokių užvartų.
Naudojant "firminį" galąstuvą gali užgaląsti bet kokio kietumo peilį- ten esantis keraminis ar deimantinis ratukas vienodai sėkmingai "nuvalgo" skirtingą plieną. Kiek efektyvus toks galandimas-kita kalba, nes paaštrinama tik pjaunančioji briauna ir po keleto tokių galandimų prarandamas gamintojo suformuotas geležtės nuolydžio kampas, o tai įtakoja pjovimo funkcijas- tenka naudoti santykinai daugiau jėgos pjaunant.
Kietesnio plieno privalumas- kas net ir po tokio galandimo ašmenys aštrumą laiko ilgiau, t.y rečiau tuo galąstuvu tenka naudotis. Kuo dažniau galandi- tuo greičiau nugalandi geležtę ir tenka pirkti naują. Tuo ir paremta žema minkšto plieno kaina.
Anglai turi posakį- "Nesu toks turtingas,kad pirkčiau pigius daiktus". Labai tiktų šiuo atveju. Nesu nusistatęs būtent prieš Fiskarus, naudoju daug jų sodo įrankių ir esu jais labai patenkintas, bet man peilis virtuvėje reikalingas pjovimui,o ne galandimui.
Čia mano asmeninė nuomonė.
Papildyta:
Čia dar fragmentas iš kito forumo apie peilius:
Visus galąstuvus, tinkamus virtuvinių peilių galandinimui, sąlyginai galima suskirstyti į švelnius ir agresyvius. Švelnūs galąstuvai kaip taisyklė reikalauja patirties į bent minimalių įgūdžių jais naudotis, tačiau peiliai nuo tokių galąstuvų beveik nenukenčia, nes šiais galąstuvais nuo peilio asmenų nudrožiama labai nedaug metalo. O agresyvūs drožia greitai ir grubiai, tačiau tokiais galąstuvais yra lengva naudotis, nes jie specialiai suprojektuoti neįgudusiam vartotojui.
Gero plieno peiliai turėtų būti galandami tik švelniais galąstuvais, o jeigu peilių nereikia ar nenorite tausoti, juos galima galąsti bet kaip ir bet kuo.
Jūsų paminėti peilių galąstuvai priskirtini agresyvių galąstuvų kategorijai, o turint omenyje, kad peiliai užgrūdinti paviršutiniškai, labai greitai sudroš kietąjį paviršinį peilių geležčių sluoksnį ir peiliai iš esmės bus sugadinti.
QUOTE
http://www_alio_lt/ggs-solingen--peiliu-ri...ID17824793.html
cia geras rinkinys?
cia geras rinkinys?
10 balėje sistemoje tarp 5-6, nelygu ką laikysime gero peilio etalonu. Peilis turi atitikti jį naudosiančio žmogaus įgūdžius. Vidutinius poreikius šis rinkinys pilnai tenkins- duoną ir dešrą raikys, bet pažengusiam virėjui jis gali būti silpnokas. Kadaise pats nuo panašaus pradėjau, dabar iš viso rinkinio beliko 2 peiliai- kiti sulūžo. Gal ir ne į tema, bet galiu pigiai perleisti likusią kaladę.
QUOTE(HobbyChef @ 2011 03 12, 19:49)
10 balėje sistemoje tarp 5-6, nelygu ką laikysime gero peilio etalonu. Peilis turi atitikti jį naudosiančio žmogaus įgūdžius. Vidutinius poreikius šis rinkinys pilnai tenkins- duoną ir dešrą raikys, bet pažengusiam virėjui jis gali būti silpnokas. Kadaise pats nuo panašaus pradėjau, dabar iš viso rinkinio beliko 2 peiliai- kiti sulūžo. Gal ir ne į tema, bet galiu pigiai perleisti likusią kaladę.
Tai o ką tokio pjovėt , kad sulūžo


QUOTE(VytautasSt @ 2011 03 12, 20:31)
Tai o ką tokio pjovėt , kad sulūžo
gal kokį šaldyta kiaulienos gabalą iš viršaus "pastuksint" kirviu 


150lt cia to mazojo peiliuko kaina jei butu tikras sollingen.