Įkraunama...
Įkraunama...

Miško atsodinimas

Labas,

 

reiktų patarimo dėl miško atsodinimo.

 

Mažas miškelis buvo iškirstas. Buvome patikinti, kad atsisodins natūraliai, bet dabar ten tik pieva ir šabakštynai. Reikia kažko imtis. Patys neturime nei žinių, nei galimybių(gyvenam užsienyje). Per google radau įmonių, užsiimančių tuo, parašiau bent 10 el.laiškų - nė viena nieko neatrašė. Tada rašiau valstybinėms institucijoms. Girdėjau, jie teikia paslaugas privatiems miškų savininkams. Galvojau, tikrai nukreips kur. Vieni atrašė - rekomenduoja kreiptis į privačias įmones :D. Kiti parašė adresą, kuriuo turėčiau nueiti ir gal gausiu ten kokios informacijos.

 

Nebežinau, ką daryti. Gal kas žinote, kokią gerą įmonę, kuri apsiimtų atsodinti? Ar dar kokios naudingos informacijos?

Atsakyti

Nerašot nei koks plotas miškelio, nei kokiam svieto pakrašty randasi, nei kokios medžių rūšys iškirstos. Iš tiesų tai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo atsodinti. Gal dabar sunkiau, kai sužėlė šabakštynai ir dirva suvelėnėjo. Savaime atsisėja dažniau beržas ir drebulė, eglė sunkiau, o visas kitas reikia sodinti.

Atsakyti

Miškas Vilniaus raj., 2,5 ha. Iškirstos eglės. Gal ir nėra sudėtinga atsodinti, bet gyvenu ne Lietuvoje. Neišeina visko mesti ir grįžti miško sodinti. 

Atsakyti

Gal Jums reiktų susisiekti tiesiogiai su kokios arčiau esančios girininkijos girininku. Manau, kad padėtų, jei užsimintumėt apie naudą  :)​ 

Atsakyti

"MAžas miškelis" buvo iškirstas. Net neaišku, ar tas miškelis buvo registruotas kaip miškas. Neaišku kokia dabartinė žemės paskirtis. 

Be atlygio tikrai niekas nedirbs. Projektas, sodinukai, technika, žmonės- viskas kainuoja. Europinių pinigų dėl 2,5 ha tikrai neverta, nes daugiau biurokratijos nei naudos,

Paskaitinėk Forest.lt gal kas paaiškės.

Atsakyti

Kas sako, kad nebus atlygio? Jeigu jau ieškau ir tarp privačių įmonių, tai jau pasiruošusi susimokėti už paslaugas. 

Atsakyti