Įkraunama...
Įkraunama...

Kur atliekate socialines valandas?

Mieli tėveliai, pasidalinkite patirtimi. Tikriausiai kiekvienoje mokykloje vaikams reikia atlikti socialines valandas. Pernai sūnus buvo penktokas, tai reikalingas keturias valandas kažkaip susigraibėme. Šiemet reikia jau dešimties valandų, o neturime dar nė vienos.
Kokie aktyvesni vaikai gal mokykloje bent dalį atlieka, bet ten paprastai reikia pagalbos tik per renginius ir visų mokinių "įdarbinti" neįmanoma. Kai aš buvau mokinė, mokykla organizuodavo talkas, eidavome visa klase valyti mokyklos grindų-langų-sienų, tvarkyti aplinkos, rinkti šiukšlių ir pan. Dabar jokių talkų nėra. Už mokyklos ribų visi kratosi tokio amžiaus vaikų, nori bent jau nuo keturiolikos metų. Suprantu, kad tokius dvylikamečius daugiau pačius reikia prižiūrėti ir su jais dirbti, nei kad jie atneš realios naudos. Užsirašėme į "Maisto banką", bet su vaiku iki 14 metų turi savanoriauti ir vienas iš tėvų.
Taigi, kur jūsų vienuolikmečiai - trylikmečiai atlieka socialines valandas? Pasidalinkit patirtim, nes man jau fantazija nebeišneša.
Atsakyti

Galima į gyvūnų globos namus nueiti, ten pavedžioti šuniukus ar pažaisti su kitais gyvūnėliais. padėti su jais. Tai irgi turėtų užskaityti ir namanau, kad bus kažkoks ryškus amžiaus cenzas:)

Atsakyti

Tvarkyti aplinką mokyklos..o socialinė darbuotoja nepadeda nes vaikai su ja atlieka valandas važiuos į vaikų namus ir pas benamius gyvūnus ..tvarkys senovinius kapukus..sodina gėlytes mokyklos aplinkoje 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo motiejus5: 23 kovo 2018 - 21:50
Vaikų mokykloje kaip socialines valandas užskaito ir ėjimą į mieste vykstančius minėjimus su mokykla - abiejų nepriklausomybių , ir Darom užskaitė (seniūnija patvirtino, kad vaikai dalyvavo), turėjome į namus priėmę užsienietį moksleivį, už jį gavo socialinių valandų.

Keista, kad mokykloje talkų nėra, vaikai per Darom ir mokyklos aplinką tvarkė, ir dar miesto Darom su tėvais ėjo kai kurie, minėjau, kad užskaitė valandų.
Atsakyti
Gyvūnų prieglaudoj- ne tik vedžioja, bet ir tvarko narvus, maudo šunis.
Atsakyti
Su kolege šiandien kalbėjom - vaikai eina į savo buvusius darželius vaikams knygų skaityti. Jei darželis nenori įsileisti, galima susitarti su vietos biblioteka, kad leistų eiti skaityti, tokias popietes rengti ar pan.
Atsakyti
kas cia per ismislas tos soc valandos? Galima placiau? maniske bus 5toke kitamet .
Atsakyti

Mano 14 mete man praneše apie sicialines valandas ir esu labai pasipiktinusi nes manau kad poilsio metu kas yra savaitgalis neturi keltis 7 val ryto tam kad eiti 1 val dalinti skrajutes tai absurdas.

Mergaite sako, kad jei neatliks 10 val jos neperkels i kita klase .

Manau kad valstybe ritasi dar žemiau, nes mokymo istaigos vaiku nesugeba aukleti tad juos padaro vergais.

Atsakyti

vaikas vergaujantis valstybei kur tu matei šitaip SIAUBAS!!

Aš manau kad dar labiau padides migravimas i kitas šalis.

Valstybe taip kasasi pati sau duobe.

Atsakyti

Mano 14 mete man praneše apie sicialines valandas ir esu labai pasipiktinusi nes manau kad poilsio metu kas yra savaitgalis neturi keltis 7 val ryto tam kad eiti 1 val dalinti skrajutes tai absurdas.

Mergaite sako, kad jei neatliks 10 val jos neperkels i kita klase .

Manau kad valstybe ritasi dar žemiau, nes mokymo istaigos vaiku nesugeba aukleti tad juos padaro vergais

Pati ritiesi žemyn, tokias nesąmones rasinėdama. Ar mažai veiklos be skrajučių nešiojimo? Neturi kuo daugiau užsiimt tik žliumbimu kaip blogai ir valdžia bloga? Apart žliumbimu užsiimk kuo nors naudingu ir surask dukrai kitą veiklą, kur nei 7, nei 8 val. keltis nereikės. Nauda bus ir tau, ir dukrai. 

Atsakyti

skaityti knygas tai tavo asmeninis pasirinkimas jis neturi buti susijes su joke tvarka.

Nei kito pobudžio užsiemimo.

Gyvenate laisvoje šalyje o ne diktadurinėje.

Atsakyti

Visu pirma pagarbos ir visu anta nežliumbimas čia o tik nuomones išsakymas.

Geriau pati eik ten iš kur atejus

Atsakyti